• دوشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402050905272
  • خبرنگار : 71635

مدیرعامل سازمان انتقال خون اعلام کرد

افزایش حدود ۲برابری ذخایر خون در کشور/ اتفاقات خوب در راه پالایشگاه خون

افزایش حدود ۲برابری ذخایر خون در کشور/ اتفاقات خوب در راه پالایشگاه خون

مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه برای اولین بار در ۱۴۰۱ توانستیم ۱۰۰ درصد نیاز خونی کشور را تامین کنیم، درحالی که پیشتر این رقم، ۸۵ درصد بود؛ گفت: ذخایر خون و فرآورده‌ها میانگین حدود ۴ روز بود که موفق شدیم این میانگین را تا دو برابر افزایش دهیم که موضوعی بی‌سابقه است.

به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی جمالی _ مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، در مراسم روز ملی اهدای خون که در مرکز همایش‌های بین‌المللی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، گفت: هرکس نفسی را نجات دهد گویا تمام نفوس را نجات داده است، اهدای خون بسیار مهم است که باعث جان انسان‌های زیادی می‌شود. ما اهداکنندگان خون را سرداران گمنام سلامت می‌دانیم و کارمندان اهدای خون هم سربازان گمنام سلامت هستند.

وی با تاکید بر اینکه تهیه خون کافی تکلیف این سازمان است، تصریح کرد: برای اولین بار در ۱۴۰۱ توانستیم ۱۰۰ درصد نیاز خونی کشور را تامین کردیم؛ درحالی که پیشتر این رقم، ۸۵ درصد بود یعنی تا ۱۵ درصد نمیتوانستیم پاسخگوی نیاز مردم باشیم. ذخایر خون و فرآورده‌ها میانگین حدود ۴ روز بود که موفق شدیم این میانگین را تا دو برابر افزایش دهیم که این هم موضوعی بی سابقه است که در دولت سیزدهم انجام شد.

وی افزود: سال قبل سازمان بهداشت جهانی شاخص‌های سلامت خون را اعلام کرد و سازمان انتقال خون ایران از این نظر در حد اروپا و آمریکا بود با اینکه ما جزو کشورهای با درآمد متوسط هستیم. ذخایر استراتژیک ما تا پایان امسال تامین است و هیچ دغدغه‌ای نداریم و شاکر هستیم که ما بحرانی برای کشور ایجاد نکردیم.

جمالی با اشاره به اینکه امروز ۳ رونمایی انجام می‌شود، اظهار کرد: این موارد آرزوی ۲۰ ساله ما بوده است.   آزمایش مولکولی NAT یکی از این موارد است که عفونت‌های ویروسی را به روش ژنی انجام می‌دهد و در این دولت با این مشکلات قرار است رونمایی شود؛ این درحالی است که ممکن بود قبلا در موارد بسیار ناچیزی خدایی نکرده ایدز یا هپاتیت را شناسایی نکنیم که دیگر این خطا به نزدیک صفر می‌رسد.

وی افزود: رونمایی دوم  آزمایش غربالگری آنتی بادی است که برای گروه‌های خونی فرعی انجام می‌شود تا عوارض متعدد این افراد را کاهش می‌دهد و اگر در سالیان قبل این آزمایش را داشتیم مشکلات هزاران بیمار ما کاسته می‌شد و یا یکی از علل سقط جنین عدم انجام این آزمایش است که با رونمایی امروز این مشکل هم کاهش می‌یابد.

وی افزود: رونمایی بانک HLA نیز اقدام دیگر امروز است که بینیم آیا می‌توان پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز را از داوطلب اهداکننده به فرد نیازمند بدهیم یا خیر؟ متاسفانه در این قسمت بسیار عقب هستیم، آلمان ۱۳ میلیون داوطلب در این بخش دارند اما ما حداکثر ۷۰ هزار داوطلب داریم. حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کودک پرپر می‌شوند چون در این بانک قوی نیستیم.

او تاکید کرد: در بحث پلاسما ما با تغییر فرآیندها تولید پلاسما از ۱۹۰ هزار لیتر در یک سال به ۲۵۰ هزارلیتر خواهیم رساند که این کار تقریبا بدون هزینه انجام می‌شود. در مورد پالایشگاه خون هم ان‌شاءالله اتفاقات خوبی در راه است که با کمک بنیاد برکت به یک جایی برسیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha