• دوشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402050905195
  • خبرنگار : 50227

ساخت اولین دلتای مسی آبگرد کوره قوس الکتریکی جهان در فولاد خوزستان

ساخت اولین دلتای مسی آبگرد کوره قوس الکتریکی جهان در فولاد خوزستان

ایسنا/خوزستان مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان از ساخت و بهره‌برداری اولین دلتای مسی آبگرد کوره قوس الکتریکی جهان در این شرکت خبر داد.

امین ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه توجه به بومی‌سازی و تکیه بر دانش فنی و توان جوانان کشور، تنها مسیر عبور از گزند تحریم‌ها است، اظهار کرد: تضمین تداوم تولید به همراه بهره‌وری در این شرایط، نیازمند توجه به توان داخل است.

وی افزود: بومی‌سازی قطعات و تجهیزات علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، باعث خودباوری، ایجاد اشتغال و انگیزه برای شرکت‌های دانش‌بنیان و در نهایت حرکت و پویایی چرخ صنعت کشور خواهد شد و از این رو این مهم در مجموعه فولاد خوزستان به جدیت در دستور کار است.

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: یکی از طرح‌های مبتکرانه‌ که با حمایت همه‌جانبه‌ شرکت فولاد خوزستان و از سوی شرکت پولاد تجهیز ایرسا برای اولین بار در جهان طراحی و ساخته شد، طرح دلتای مسی آبگرد و جایگزینی به جای دلتای نسوز بتنی است.

ابراهیمی عنوان کرد: این طرح با بهره‌گیری از سیستم آبگرد بهینه، باعث می‌شود عمر نسوز استفاده‌شده در این کوره‌ها افزایش یابد و موجب کاهش هزینه‌ها و افزایش تولید به واسطه کاهش توقفات حین فرآیند ذوب ‌شود.

وی ادامه داد: از مزایای این تجهیز می‌توان به کاهش مصرف نسوز، کاهش توقفات کوره، افزایش ایمنی کارکنان، عمر بالا به واسطه خنک‌کاری بهینه، استفاده از متریال مس نورد شده و جوشکاری با کیفیت اتصال بالا اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: عمر دلتای نسوز بتنی ۲۰۰ ذوب است، در صورتی که عمر دلتای مسی ۳۰۰۰ ذوب است. برای درک بهتر این مساله، می‌توان گفت که اگر طول عمر دلتای مسی را ۱۰ برابر دلتای بتنی در نظر بگیریم، هزینه‌ای بالغ بر ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان صرفه‌جویی می‌شود. همچنین هزینه توقف ۱۵ ساعته کوره (برای تعویض دلتا) ۲۰ میلیارد تومان می‌شود و اگر مدت زمان را برای ۱۰ دلتا در نظر بگیریم، عددی معادل ۲۰ میلیارد تومان صرفه جویی می‌شود.

ابراهیمی عنوان کرد: حجم سرمایه‌گذاری انجام شده در این طرح که با محوریت واحد ساخت و سفارشات و نت کوره‌های فولاد خوزستان اجرا شد، ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.

وی ادامه داد: بیش از این نیز اولین دستگاه اندازه‌گیری میزان آهن کل در آهن اسفنجی جهان، سال گذشته به دست متخصصان فولاد خوزستان ساخته شد. این شرکت همچنین تاکنون توانسته است بیش از ۲۵ هزار قطعه و تجهیز مختلف را با اتکا بر دانش و توانایی‌های داخلی بومی‌سازی کند؛ حاصل این حرکت صرفه‌جویی ۷۰۰ میلیون یورویی بوده است.

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان خاطرنشان کرد: از دیگر دستاوردهای مجموعه فولاد خوزستان بومی‌سازی ۱۵۶۰ قطعه در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha