دکتر عبدالجبار ذاکری صبح امروز (نهم مردادماه) در جمع خبرنگاران، افزود: در استان هرمزگان ۶۰ نفر مشکوک از نظر ابتلای به بیماری تب کریمه کنگو با توجه به علایم اعلام شده در سال گذشته مورد بررسی قرار گرفتند که پس از بررسی از این ۶۰ مورد، جواب آزمایش ۱۰ مورد مثبت قطعی اعلام شد که خدمات مورد نیاز در بیمارستان را دریافت کردند.
وی با بیان مواردی مانند راه اندازی آزمایشگاه تشخیص تب کریمه کنگو برای اولین بار در استان که در حال حاضر، این آزمایشگاه بهعنوان آزمایشگاه قطب کشور و یک آزمایشگاه موفق شناخته شده است و همچنین تقویت بیماریابی دقیق بدلیل کاهش کرونا، از علت های افزایش شناسایی موارد مثبت کریمه کنگو در سال ۱۴۰۱نسبت به سال گذشته در استان است.
ذاکری بیان کرد: بیش از ۲۰درصد بیماران شناسایی شده تب کریمه کنگو از استانهای همجوار بوده که در استان هرمزگان شناسایی و مورد درمان قرار گرفته اند که این نیز یکی دیگر از علتهای موارد افزایش مثبت کریمه در استان است.
وی عنوان کرد: در سالجاری نیز بدلیل اقدامات لازم در زمینه پیشگیری از بیماری تاکنون کاهش ۲۵ درصدی موارد قطعی نسبت به سال ۱۴۰۱ صورت گرفته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به خطرشیوع بیماری تب کریمه کنگو با توجه به گرم شدن هوا خاطرنشان کرد: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که در اثر گزش کنه منتقل می شود و تماس با ترشحات بدن، خون و گوشت دامی که توسط کنه مورد گزش قرار گرفته و یا تماس مستقیم با کنه موجب انتقال بیماری میشود.
ذاکری به راههای پیشگیری از ابتلا از این بیماری که شامل خرید گوشت و فراورده های دامی از محل معتبر و مورد تایید پزشک و ذبح دام در کشتارگاههای بهداشتی، نگهداری گوشت ۲۴ساعت پس از ذبح در یخچال و استفاده وسایل حفاظتی مثل دستکش، ماسک و چکمه اشاره کرد.
وی بیان کرد: این بیماری پس از یک دوره تب، بدن درد و سردرد و تهوع و استفراغ وارد مرحله خون ریزی می شود که ابتدا با خون ریزی زیر پوستی خفیف شروع شده و به تدریج افزایش پیدا کرده و در کلیه اندامها و ارگانهای بدن خونریزی رخ می دهد.
انتهای پیام
نظرات