به گزارش ایسنا، سید حسین موسویفر (شنبه ۷ مردادماه) در نشست کارگروه مدیریت شرایط اضطرار پدیده گرد و غبار شهرستان سرخس اظهار کرد: سال گذشته با طرف ترکمن صحبت کردیم و مذاکرات اولیه انجام شد و اسفندماه سال گذشته با وزیر کشاورزی ترکمنستان دیدار داشتیم.
وی عنوان کرد: بخش زیادی از منشأ گرد و غبار هم در داخل شهرستان و منطقه جغرافیایی خودمان است که میتوانیم آن را با اتکا به توان شهرستانی بدون انتظار و از دست دادن زمان برای اقدامات سازمانی مدیریت کنیم.
رییس مرکز امور بینالملل و کنوانسیونهای سازمان حفاظت محیطزیست تأکید کرد: باید در سطح شهرستان سرخس همکاری و همراهی میان دستگاهی در این زمینه وجود داشته باشد.
وی بیان کرد: بسیج امکانات داخل شهرستان و انجام اقدام مؤثر است که موجب رضایت مردم مرزدار و زحمتکش در شهرستان سرخس میشود.
موسویفر در ادامه گفت: میزبانی جمهوری اسلامی برای برگزاری اجلاس بینالمللی گرد و غبار نشان از پذیرش استاندارهای ایران و فراهم شدن فرصت برای بهره بردن در جهت مدیریت گرد و غبار دارد.
وی عنوان کرد: سازمان حفاظت محیطزیست یک سازمان نظارتی و حاکمیتی است و سیاستگذاری و بررسی مسائل کلان در این سازمان انجام میشود اما اجرا برعهده این سازمان نیست.
رییس مرکز امور بینالملل و کنوانسیونهای سازمان حفاظت محیطزیست تصریح کرد: برگزاری اجلاس منطقهای وزرای محیطزیست با حضور نمایندگانی از کشورهای خارجی به میزبانی تهران در تیرماه سال گذشته و پذیرش سه پیشنهاد ارائه شده از سوی ایران نشان از موفقیتی بزرگ داشت.
وی همچنین اذعان کرد: شهریورماه امسال اجلاس بینالمللی گرد و غبار در تهران برگزار میشود و ریلگذاری لازم انجام شده تا با طرف ترکمنستانی نشست داشته باشیم و منتظر پاسخ آنها هستیم اما با اقدام عملی فاصله داریم.
موسویفر با اشاره به تلاشهای بینالمللی ایران با کشورهای همسایه برای کنترل و کاهش گرد و غبار تصریح کرد: در حاشیه اجلاس پارسال گرد و غبار در تهران با طرف ترکمنستان مذاکرات اولیه در خصوص کانونهای گرد و غبار آن کشور صورت گرفت و این قسم مسائل بینالمللی باید پیگیری شود و در همه ابعاد این پیگیریها را وظیفه میدانیم و محقق میکنیم.
استقرار ایستگاههای سنجش کیفیت هوای محیطزیست در سه شهر سرخس، خواف و نیشابور
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی نیز در این نشست از استقرار ایستگاههای سنجش کیفیت هوای محیطزیست در سه شهر سرخس، خواف و نیشابور طی ۱۰ روز آینده خبر داد.
مهدی الهپور به نقش دستگاهها در انجام مسئولیتهای اجتماعی خود اشاره کرد و گفت: دستگاههایی مانند پالایشگاه، شرکت بهرهبرداری نفت و گاز شرق و آستان قدس رضوی در حوزه مسئولیتهای اجتماعی لازم است برای مقابله با ریزگردها کمک کنند زیرا اینجا مسئله زیست و زندگی است.
وی همچنین با اشاره به پیگیریهای فراوان در راستای مدیریت و کنترل پدیده گرد و غبار شهرستان سرخس عنوان کرد: حضور مقامات کشوری طی چند روز گذشته در شهرستان نشان از توجه ملی برای حل معضل این شهرستان دارد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی با گلایه از اجرایی نشدن مصوبه شورای تأمین سرخس در حوزه خرید و نصب ایستگاه سنجش کیفیت هوا توسط پالایشگاه گاز، اظهار کرد: ما با یک ایستگاه نمیتوانیم وضعیت سرخس را پایش کنیم و یک ایستگاه را نمیتوانیم مبنای وضعیت سرخس قرار دهیم.
وی تأکید کرد: تعهدات دستگاهها در زمینه مدیریت گرد و غبار سرخس بررسی میشود و با توجه به فرصت سه ماهه سازمان برای مدیریت گرد و غبار در این شهرستان باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم.
خسارت ۵۴۰ میلیارد تومانی ریزگردها
فرماندار سرخس نیز در این جلسه گفت: ریزگردها خسارات زیادی به تأسیسات صنعتی و کشاورزی ما زده است، به طوری که برآورد اولیه از خسارت ریزگردها به بخش فنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی حدود ۵۴۰ میلیارد تومان است.
حسن نوریزاده خاطرنشان کرد: این مبلغ فقط برای پالایشگاه و آن هم در بخش فنی است و شامل خسارتی که به نیروی انسانی میشود نیست، برای شرکت بهرهبرداری نفت و گاز شرق نیز با توجه به وسعت مأموریتی آن، این مبلغ بیشتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی نیز ۴۰ درصد کاهش محصولات کشاورزی را داشتیم، افزود: در حوزه آب شرب اکنون درگیر مشکلاتی هستیم و اگر بحث مقابله با ریزگردها نیز نیاز به آب دارم و در این زمینه راهحلها و بستههای پیشنهادی باید مشخص شود.
انتهای پیام
نظرات