شهرستان مرزی آستارا در شمال غربی استان گیلان همچون دیگر نقاط کشورمان در روز عاشورای حسینی غرق در عزا و ماتم است و دستجات و هیئت های حسینی به یاد شهدای کربلا و مظلومیت امام حسین(ع) عزدارای می کنند.
این شهرستان مرزنشین رنگ عاشورایی به خود گرفته و مردم منطقه در این روز از عمق جان به عزاداری، سینه زنی و زنجیززنی می پردازند.
ندای «یا حسین مظلوم»، صدای طبل های عزاداری، شپیور و سنج فضای این شهرستان را فرا گرفته است. طبق یک رسم پایدار در روز عاشورای حسینی، دسته های عزادار زنجیر و سینه زن و هیئت های مذهبی آستارا با حضور در مساجد و معابر عمومی شهرها و روستاهای این شهرستان، با خواندن نوحه های سوگ انگیز به زبان آذری به عزاداری پرداخته و در بیعت با فلسفه ظلم ستیزی قیام کربلا اشک ماتم ریختند.
روحانیون و مداحان که در دسته های عزاداری حضور داشتند، درباره قیام امام حسین(ع) و یاران باوفایش به سخنرانی و خواندن اشعار حزن انگیز پرداختند. دسته های عزادار حسینی در آستارا ظهر روز عاشورا همزمان با شنیدن صدای اذان، سوگواری را با خواندن اشعار حزن انگیز در رثای اسرای کربلا و مصائب بازماندگان اهل بیت امام حسین(ع) و همچنین آتش زدن خیمه ها به اوج غم بار خود رسانده و به یاد آخرین نماز ظهر امام حسین(ع) نماز جماعت ظهر عاشورا را به امامت ائمه مساجد برگزار کردند.
در عاشورای حسینی در برخی از مساجد و تکایای آستارا مراسم باشکوه تعزیه برگزار شد و مورد استقبال هزاران نفر از دوستداران شهدای کربلا قرار گرفت. در این مراسم بخش هایی از واقعه عاشورا شبیه سازی شده بود و تماشاگران از زبان هنرمندان تعزیه در جریان وقایع دهه محرم و روز تاسوعا و عاشورای حسینی قرار گرفتند.
در سالروز شهادت امام حسین(ع) و ۷۲ یار باوفای آن حضرت، شیفتگان اهل بیت(ع) در شهر آستارا با توزیع چای، شربت و قربانی کردن گوسفند در مسیر دسته های عزاداری و نیز پختن غذاهای نذری و توزیع آن بین قشرهای مختلف مردم و اطعام دسته های عزاداری، ارادت خود را نسبت به شهدای دشت نینوا و خاندان رسول خدا(ص) ابراز کردند. پختن غذاهای نذری و پخش آن میان قشرهای مختلف مردم، اطعام دسته های عزاداری و توزیع غذا و نذر بین نیازمندان از رسم های زیبای مردم شهرستان مرزنشین آستارا است که از دیرباز در شهر و روستاهای آستارا اجرا می شود. ارادتمندان و مشتاقان مکتب عاشورا در آستارا با توزیع غذاهای نذری و احسان به نیازمندان بر پیروی از منش ائمه اطهار علیه السلام تاکید کردند.
به گزارش ایسنا، در تمام مساجد و تکایای شهرستان مرزی آستارا عصر روز عاشورا نیز مراسم شام غریبان بازماندگان حادثه کربلا پس از تاریک شدن هوا برگزار می شود و دسته های عزادار به سینه زنی می پردازند. هیئت های عزاداری در عصر روز عاشورا در آیین شام غریبان پس از برگزاری نماز مغرب و عشا، دسته های مختلف سینه زنی را تشکیل داده و با پای برهنه که تداعی ظلم وارد شده بر اصحاب امام حسین(ع) است با حضور در دیگر مساجد، تکایا و حسینیه ها به سینه زنی پرداخته و اشعار جانسوز را به زبان آذری در احوال بازماندگان کربلا سر داده و اشک ماتم می ریزند.
انتهای پیام
نظرات