مریم ملکی در گفتوگو با ایسنا گفت: همزمان با ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و با توجه به ذبح دام نذری از سوی هیئتهای عزاداری و برخی شهروندان، نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام نذری در تمامی شهرستانهای استان توسط ۴۵ اکیپ ثابت و سیار انجام میشود.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: دامپزشکی به منظور حفظ سلامت مصرفکنندگان با استقرار ۴۵ اکیپ ثابت و سیار متشکل از ۸۱ نفر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر شرعی اقدام به نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی میکند.
وی اظهار کرد: تمامی کشتارگاههای دام سطح استان که توسط بخش خصوصی و شهرداریها مدیریت میشود در این ایام باز بوده و شهروندان و هیاتهای مذهبی میتوانند دامهای قربانی خود را به کشتارگاهها منتقل و در آنجا قربانی کنند.
ملکی افزود: با توجه به اینکه برخی بیماریهای مشترک بین انسان و دام مثل تب مالت و تب کریمه کنگو ممکن است از طریق دامهای قربانی در صورت آلوده بودن دام منتقل شود، به شهروندان توصیه میشود در هنگام خریداری دام برای قربانی به سلامت دام بهویژه شرایط فیزیکی توجه کنند و دام های قربانی خود را به کشتارگاهها منتقل و در آنجا ذبح کنند.
وی تصریح کرد: مردم و هیات های مذهبی در هنگام ذبح دام از دستکش، ماسک و عینک استفاده کنند و لاشه دام را پس از قربانی به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه و یا همان دمای یخچال نگهداری و پس از آان نسبت به قطعه بندی و مصرف اقدام کنند چراکه با این کار تا حد امکان از انتقال بعضی بیماری های احتمالی انگلی و ویروسی همچون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو جلوگیری شود.
وی به شهروندان توصیه کرد: به منظور حفظ بهداشت عمومی و پیشگیری از ابتلای به بیماریهای مشترک بین انسان و دام و نیز جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی، از کشتار دام هرگونه در معابر عمومی خودداری کنند.
انتهای پیام
نظرات