• چهارشنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402050402441
  • خبرنگار : 50184

برای کاهش بدن دردهای بعد از ورزش چه کنیم؟

برای کاهش بدن دردهای بعد از ورزش چه کنیم؟

ایسنا/کرمانشاه یک دکترای فیزیولوژی ورزشی ضمن تشریح چرایی دردهای عضلانی پس از ورزش، به بیان راهکارهایی برای کاهش آنها پرداخت.

دکتر رستگار حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه دردهای عضلانی پس از ورزش را معمولا با عنوان درد عضلانی تاخیری(DOMS) می‌شناسند، اظهارکرد: دردهای عضلانی پس از ورزش یک اتفاق رایج برای ورزشکاران و کسانی است که به تناسب اندام علاقه دارند.

وی پارگی های کوچک در فیبرهای عضلانی را مهمترین عامل دردهای عضلانی پس از ورزش عنوان و تصریح کرد: این پارگی‌ها زمانی رخ می‌دهد که عضله بدن مجبور شود کاری سخت‌تر از آنچه که به آن عادت دارد، انجام دهد. بدنبال آن در بافت عضلات یک التهاب بوجود می آید که فرآیندی طبیعی برای ترمیم و بازسازی آن است.

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی با بیان اینکه تاکنون تحقیقاتی برای کاهش دردهای عضلانی ناشی از ورزش انجام شده، افزود: پیشرفت تدریجی، هیدراتاسیون و تغذیه مناسب، گرم کردن کششی قبل از ورزش، تکنیک‌های ریکاوری و مدیریت درد از جمله این راهکارها هستند.

حسینی به تاثیرات پیشرفت تدریجی در کاهش دردهای عضلانی پس از ورزش اشاره و خاطرنشان کرد: افزایش تدریجی شدت فعالیت ورزشی می‌تواند به کاهش بروز و شدت دردهای عضلانی کمک کند. افزایش ناگهانی شدت فعالیت یا مدت تمرین می‌تواند برای عضلات مضر باشد و باعث تشدید دردها شود.

وی در خصوص هیدارتاسیون و تغذیه مناسب هم گفت: ورزش می‌تواند باعث کم آبی بدن به دلیل تعریق زیاد شود که این مسئله هم روی افزایش دردهای عضلانی تاثیر می‌گذارد. آبرسانی مناسب قبل، حین و بعد از تمرین برای کاهش درد عضلانی ضروری است. گنجاندن یک رژیم غذایی غنی از پروتئین در تغذیه برای ریکاوری عضلات هم بسیار مهم است و می‌تواند درد را کاهش دهد.

این دکترای فیزیولوژی ورزشی با بیان اینکه گرم کردن کششی قبل از ورزش هم به کاهش دردهای عضلانی پس از ورزش کمک می‌کند، افزود: گرم کردن مناسب قبل از هرگونه فعالیت بدنی همراه با حرکات کششی ضروری است و این اطمینان را حاصل می‌کند که ماهیچه‌ها به اندازه کافی برای ورزش آماده شده‌اند، جریان خون را بهبود می‌بخشد و خطر پارگی‌های کوچک را کاهش می‌دهد.

وی در خصوص تکنیک‌های ریکاوری هم تاکید کرد: تکنیک‌های خنک کننده مانند تمرینات سبک، حرکات کششی و ماساژ می‌تواند به ریکاوری عضلات کمک کند. همچنین می‌توان روش‌های ریکاوری جایگزین مانند "رول کردن فوم" و استفاده از "توپ ماساژ" را برای کمک به افزایش انعطاف پذیری و کاهش درد عضلانی امتحان کرد.

این عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه به نحوه انجام مدیریت درد برای کاهش دردهای پس از ورزش هم اشاره و اظهار کرد: استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه می‌تواند در مدیریت درد عضلانی مفید باشد. داروهای ضد التهابی مانند تیلنول یا ایبوپروفن می‌توانند درد و ناراحتی را کاهش دهند.

وی در پایان اظهار کرد: درد عضلانی پس از ورزش یک اتفاق رایج است و انجام این تکنیک‌های مختلفی باعث به حداقل رساندن درد، آرامش و بهبود سریع درد عضلات پس از ورزش می‌شود.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha