طی چند دهه اخیر برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی در دشتهای خراسان رضوی که با کمبود آب روبرو هستند، مشکلات زیادی ایجاد کرده است. خراسان رضوی با بیشترین تعداد چاههای غیر مجاز در کشور، یکی از بحرانیترین مناطق در زمینه منابع آبهای زیرزمینی را داراست. علاوه بر تعرض به منابع آبهای زیرزمینی، تعرض به بستر رودخانهها و پدیده در حال رواج رودخانهخواری نیز از دیگر معضلاتی است که خراسان رضوی در حوزه آب با آن دست و پنجه نرم میکند.
بزههای حوزه آب علاوه بر کاستن از منابع آبی، باعث بروز مشکلاتی نظیر شوری آب، فرونشست زمین و تخریب محیط زیست شده و پیامدهای بیشماری در زمینه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و... به همراه داشته است و به همین جهت وزارت نیرو در راستای برخورد با بزههای حوزه آب ملزم به طرح شکایت و پیگیری قضایی این مسائل است.
بر همین اساس خبرنگار ایسنا به منظور بررسی میزان بزههای آبی و پروندههایی که در این رابطه تشکیل شده با مدیر حقوقی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفتوگو کرد.
ناصر صادقیان پور در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در راستای سیاستهای قوه قضاییه مبنی بر کاهش پروندههای ورودی به محاکم قضایی، شرکت آب منطقهای بخشنامهای از سوی رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی در خصوص بزههای حوزه آب و منابع آبی اخذ کرده است، اظهار کرد: دادگستری کل استان پیش تر و در سال ۱۳۹۹ نیز چنین بخشنامهای صادر کرده بود که با استفاده از آن آمار پروندههای ورودی به محاکم قضایی کاهش چشمگیری داشت. بخشنامه جدید بهروز رسانی شده و محلی از اعراب ندارد.
وی افزود: با استفاده از این دو بخشنامه، میزان پروندههای حقوقی ثبت شده و آمار دعاوی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی از سال ۹۷ تاکنون به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است. اکثر این پروندهها در حوزه بزههای مربوط به تعرض به منابع آبهای زیرزمینی و بستر رودخانهها است.
مدیر حقوقی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی تصریح کرد: همچنین شرکت آب منطقهای استان در حال اتخاذ دو بخشنامه جدید از دادگستری در خصوص غرقشدگی در بستر منابع آبی مصنوعی و مبارزه با استخرهای ذخیرهسازی غیرمجاز کشاورزی است.
انتهای پیام
نظرات