مهدی رمضانی، امروز سهشنبه در جلسه ستاد اربعین استان که در شهرستان مریوان برگزار شد ضمن تشکر از رسم مهمان نوازی از مردم اصیل مریوان در پذیرایی از زوار حسینی در مراسم اربعین سال گذشته اظهار کرد: ما در ارادت و محبت به اهل بیت، میان اهل تسنن و تشیع کوچکترین تفاوتی نمیبینم، این واقعیت سال گذشته به همه اثبات شد.
وی، با اشاره به آمار گردشگری در سالهای گذشته عنوان کرد: بعد از سفر اربعین و آشنایی بیشتر با شهرستان مریوان، سال گذشته بیش از یک میلیون نفر گردشگر داشتیم که در مقایسه با سالهای قبل چندین برابر رشد داشته است، این حجم از توریسم از برکات اربعین و اهل بیت است، امسال نیز انتظار داریم از این بستربه وجود آمده، ارزش افزوده بیشتری درحوزه های مختلف حاصل شود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان ادامه داد: سال گذشته حدود ۷۸ هزار نفر زائر از مرز باشماق عبور کرده که امسال پیش بینی میشود این تعداد به بیش از ۳۰۰هزار نفر برسد.
مهدی رمضانی عنوان کرد: طبق آمار حداکثر پارکینگ موجود برای استفاده، ۳۵۰۰ خودرو است که این عدد کمی بوده و باید این ظرفیت به چهار برابر افزایش یابد.
وی افزود: از دیگر برکات اربعین در حوزه اقتصادی تصویب ۲۱۱میلیارد تومان به بخش راهداری استان است، که تاکنون حدود نیمی از آن تخصیص یافته است.
وی با اشاره به اینکه تردد زوار نباید در مسیر بین مرز کردی و عربی با مشکل مواجه شود تأکید کرد: باید مشکلات این حوزه توسط امور بینالملل حل و فصل شود و سایر واحدها با قرارگاه رمضان به عنوان مدیر واحد مرز هماهنگ باشند.
رمضانی افزود: کمیته فرهنگی، مسئول اطلاع رسانی ایام اربعین می باشد، هر زائر باید یک بروشور در اختیار داشته باشد که در آن ساعت و مکان دقیق بیان شده باشد و نقطه ورود و خروج را مشخص کند، زائر در طول سفر نباید دچار سردرگمی در مرز عراق شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان خاطرنشان کرد: انتظار میرود زوار امام حسین سفری امن و با آسایش داشته باشند و این امر با همکاری تمام اعضای ستاد اربعین امکان پذیر خواهد بود.
اسماعیل احمدی فرماندار مریوان در ادامه این جلسه، اظهار کرد: سال گذشته با یاری خداوند و ایثار و مجاهدت اعضای ستاد اربعین، توانستیم میزبان خوبی برای زائرین کربلا باشیم.
وی با ذکر این مطلب که، ظرفیت اسکان شهرستان مریوان نسبت به سال قبل، از لحاظ کمی و کیفی شرایط بهتری دارد، تشریح کرد: ۱۰نقطه جهت برپایی موکب در نظر گرفته شده است و در نقطه صفر مرزی یک قطعه زمین ۵هکتاری را به ظرفیت شهرستان جهت پارکینگ اضافه کرده ایم.
وی افزود: مسئولیت کمیته اسکان برعهده اداره آموزش و پرورش و جانمایی زوار، مباحث مربوط به زیرساخت، مواکب، اسکان، مشارکتها و اجرای آن با اداره اوقاف خواهد بود.
احمدی تاکید کرد: شهرداری شویشه را باید به عنوان یکی از شهرداریهای مشارکت کننده در امر برگزاری اربعین پای کار بیاوریم.
وی به اطلاع رسانی ضعیف در سال گذشته اشاره کرد و افزود: امسال از هم اکنون برای اطلاع رسانی برنامه ریزی کرده و تمام امور در این زمینه را پیش بینی کرده ایم.
دکتر کیومرث حبیبی معاون عمرانی استاندار کردستان نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: برای حل مشکل آنتن دهی مسیر، ۴سایت در حال آماده سازی هستند،که ۳سایت آن قطعاً آماده خواهد شد.
وی از اعلام آمادگی تمام ادارات و نهادها برای برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم اربعین حسینی خبر داد، و افزود: شهرداری سنندج آمادگی دارد ماشین آلات خود را از قبیل اتوبوس، مینی بوس، ماشین آلات آتش نشانی و ماشین آلات جمع آوری زباله را در اختیار ستاد اربعین قرار دهد.
وی بیان کرد: باجه بانکهای ارزی و ریالی را در مرز باشماق مستقر خواهیم کرد که زوار مشکل رد و بدل کردن ارز و ریال نداشته باشند و همچنین وای فای رایگان به آنان ارایه خواهیم کرد.
حبیبی، تصریح کرد: از منبع اعتبار سازمان شهرداری ها ۱۵۰میلیارد تومان جهت استفاده شهرداریهای مریوان سنندج، سقز و شهرداریهایی که در مسیر قراردارند شده، که تاکنون ۱۵میلیاردآن پرداخت شده است.
شهردار سنندج در ادامه این جلسه اعلام کرد: در ورودی،خروجی و هم در داخل شهر برای ایام اربعین خدماتی را ارائه خواهیم داد.
سید انور رشیدی افزود: استقرار نیروهای آتشنشانی، سرویس بهداشتی، آماده سازی مواکب، سطل زباله، تامین نیروی انسانی و برنامه ریزی امورات فرهنگی بخشی از این خدمات خواهند بود.
وی افزود: درحال حاضر۲۰ دستگاه اتوبوس و۵۰ دستگاه مینی بوس آماده خدمت رسانی هستند.
وی بیان کرد: ارسال ۲دستگاه ۱۰تن کمپرسی، دو دستگاه پرس زباله، داربست فلزی و فضاسازی محیطی از دیگر خدمات قابل ارائه در ایام اربعین هستند که با هماهنگی شهردار مریوان در مکان مناسب مستقر خواهند شد.
با اعلام فرماندار مریوان، سرپرست اداره آموزش و پرورش شهرستان مریوان به عنوان مسئول تامین اسکان زائرین کربلا معرفی شد.
توفیق محمدی درخصوص اسکان زوار امام حسین(ع) اعلام آمادگی کرد و افزود: ادارات بهزیستی ۶۵نفر، کار و رفاه اجتماعی۴۵۰نفر، ورزش و جوانان ۶۰۰ نفر، میراثفرهنگی ۱۰۱۷نفر، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۱۳۰۰نفر، آموزش و پرورش ۳۲۳۰نفر ظرفیت اسکان را دارا هستند که در مجموع، هرشب امکان اسکان ۶۶۶۲ نفر در این شهر وجود دارد.
وی افزود: اماکن دیگری نیز در لیست رزرو اسکان هستند، در صورتی که ۴میلیارد بودجه به این حوزه اختصاص یابد، آمار به ۱۰هزار نفر خواهد رسید.
جانشین مرزبانی استان کردستان هم در ادامه از آمادگی حداکثری جهت خدمترسانی به زائرین کربلا خبر داد.
محسن دالوند افزود: درحال حاضر ۲دستگاه ایکس ری چمدانی در پایانه مسافری مرز باشماق مستقر هستند، که نیاز است جهت تسریع در عبور از مرز، ۲دستگاه دیگر اختصاص یابد.
وی اظهار کرد: ۱۱کمیته به صورت تخصصی برگزار کردیم و برآورد ما این است ماموریت امسال به بهترین نحو انجام شود.
دالوند تاکید کرد: تامین امنیت و شأن زوار از اولویت های ماست.
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان کردستان:
ما امنیت آنسوی مرز را برعهده داریم
صادق خدرویسی در ادامه این جلسه اظهار کرد: استاندار سلیمانیه خواستار تشکیل کارگروه تخصصی با استانداری کردستان است.
وی افزود: ما بعنوان کمیته سیاسی کنسولی اربعین تا کنون ۱۲جلسه و ۲۱دستورالعمل و مذاکرات خوبی با طرف عراقی داشته ایم.
خدرویسی اذعان کرد: اگر تعداد موکب ها کمتر و باکیفیت تر باشند کارایی بهتری میتوانند داشته باشند.
وی افزود: حل مشکلات حوزه حمل و نقل و نرخ کرایه بالای طرف عراقی از دغدغه های اصلی ماست.
معاون اجرایی سپاه بیت المقدس کردستان هم گفت: باتوجه به تجربه سالهای گذشته نیروهای جهادی آماده خدمترسانی هستند.
سرهنگ علی اصغر منتشلو افزود: امکانات بهداشتی پارسال دچار مشکلاتی بود و باید پیش بینی های لازم در نظرگرفته شود.
وی گفت: ساماندهی مواکب و ایستگاههای آن طرف مرز از نیازهای اساسی است و باید کمیته اسکان و پذیرایی مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: در بحث امنیت آمادگی کامل را داریم و با سایر دستگاهها همکاری های لازم را انجام میدهیم.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از زحمات اعضای ستاد اربعین که ارایه گزارش دادند، افزود: ان شاءالله میزبان خوبی در این ایام باشیم، در واقع فعالیت در ستاد اربعین امری دلی و سوای از وظیفه است.
شیوا قاسمی پور افزود: هرکسی باید وظیفه اش در ستاد اربعین مشخص باشد و به بهترین نحو انجام دهد و از کمیته ها درخواست می شود واردحیطه کاری همدیگر نشوند.
وی افزود: کارهای خوبی در حوزه زیر ساختها درحال انجام است، و در راستای هرچه باشکوه برگزار شدن مراسم اربعین حسینی با همراهی استاندار کردستان تمام تلاش خود را به کار میبریم.
وی در پایان سخنان خود اعلام کرد: قراراست مبلغی را از سازمان شهرداریها دریافت کنیم و جهت تکمیل پروژه پل گاران در اختیار اداره راه و شهرسازی قرار دهیم.
انتهای پیام
نظرات