"جامه پوشانی" قدیمی ترین علم مازندران در هفتم محرم در روستای کلوده از شهرستان محمودآباد قدمت ۳۰۰ ساله دارد و پذیرای زائران و حاجتمندان زیادی از استان و اقصی نقاط کشور است.
این پیرعلم سال های سال توسط خانواده جمالی دست به دست شده و مردم با روسری و پارچه های نذر شده این علم را جامه پوش می کنند تا حاجت روا شوند.
مردم روستای کلوده در جمع میهمانان خود پس از جامه پوش شدن پیرعلم، علم گردانی می کنند تا ارادت خود را نسبت به سید الشهدا (ع) نشان دهند و مراسم عزاداری را آغاز کنند و این علم بجز دو ماه مانده به محرم در بقیه ایام سال در حسینیه روستا بوده و مردم نذورات خود را به آن می پردازند.
بیشتر از ۸ نسل است که این پیرعلم در خانواده جمالی قرار دارد و این خانواده در چندین نسل قبل، این علم را در تابستان به منطقه کوهستانی حاجی دلا از کوه های دلارستاق از توابع آمل می بردند و به عزاداری می پرداختند و در زمستان علم را به روستای کلوده می آوردند تا با مردم این روستا و روستاهای اطراف عزاداری کنند.
آئین علم شویی و جامه پوشان پیرعلم از روز چهارم محرم در منزل خانواده جمالی آغاز تا مراسم علمگردانی و گرفتن روسری از پیرعلم در روز هفتم محرم ادامه مییابد.
غبارروبی علمها و کتلها با گلاب ناب، خاکستر آتش و سرکه انجام میشود و این رسم از سالهای گذشته از جد بزرگ جمالی به این خانواده رسیده است و به پنج نسل می رسد.
در صبح روز هفتم محرم، این علم توسط ریش سفیدان کلوده در منزل خانواده جمالی از نذورات مردم جامه پوش می شود و مردم روسری های نذری خود را نزد پیر علم گرو می گذارد و پس از برآورده شدن حاجت خود نذر را ادا و روسری را پس می گیرند.
در این روز به یاد سقای کربلا حضرت ابوالفضل العباس(ع) علمها برافراشته میشود و ارادت این مراسم هر ساله از سوی عزاداران حسینی سراسر استان مازندران با دادن نذورات متعددی چون قربانی، آش، حلوا، شربت و شیرینی خانگی نشان داده میشود.
انتهای پیام
نظرات