به گزارش ایسنا، محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران در این دیدار اظهار کرد: در این دوره از مدیریت، سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه سلامت و امنیت غذایی گامهای بزرگی برداشته است.
وی افزود: در این مسیر، مهمترین نکته در فرآیند تحقیق و توسعه سلامت جامعه این بود که به ظرفیتی تاثیرگذار رسیده و به آن شتاب دهیم. به نحوی که مثلا در حوزه رادیوداروها گسترش و توسعه آن به صورتی باشد که مردم اثرات آن را احساس کنند و همچنین بتوانیم در زمینه تشخیص و درمان گامهای موثر برداریم.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه با بیان اینکه نتایج به دست آمده در سال ۱۴۰۱، بیانگر تحقق این رویکرد است، گفت: در حوزه سلامت و امنیت غذایی جامعه یکی از موارد مهم، استفاده از اشعه گاما و سایر اشعهها برای پرتودرمانی و از بین بردن سموم و آفتهای محصولات کشاورزی و مواد غذایی بود.
وی ادامه داد: همچنین در این مسیر، ظرفیتسازی کار با شرکتهای دانشبنیان را دنبال کردیم تا شرایط عرضه محصولات به سمت تولید بیشتر و صنعتی شدن دنبال شود و در بخشهای مختلف شاهد خدمات متنوعی باشیم. با توجه به نیازهای کشور و برای این کار، مطالعات وسیعی انجام شد و ۱۲ قطب را در استانهای مختلف شناسایی کردیم تا با استفاده از ظرفیتهایی که به وجود میآید طرح پرتودهی ملی را گسترش دهیم.
اسلامی با اشاره به اینکه مجموعه اقدامات انجام شده در حوزه امنیت و سلامت محصولات کشاورزی و مواد غذایی موجبات علاقهمندی و همراهی وزارت بهداشت و همچنین وزارت جهاد کشاورزی را به دنبال داشت، گفت: استفاده از پرتودرمانی و پلاسما در زدودن آفات و سموم در محصولاتی همچون پسته، خرما، مرکبات و زیتون نتایج بسیار خوبی را به همراه داشته است. با این حال در برخی استانها با تنوع آفت مواجه هستیم که لازم است برای از بین بردن آنها از چندین روش به شکل همزمان بهره برده و برای آن برنامهریزی کنیم.
رییس سازمان انرژی اتمی همچنین با اشاره به اینکه تولید آب سنگین و مشتقات آن برای تولید داروها، موجب انقلاب در حوزه درمان شده است، اظهار کرد: نخستین محصول ما در حوزه آب سنگین و مشتقات آن تولید کیت غربالگری کودکان بود که قدرت آنالیز ۵۶ بیماری متابولیک را در نوزادان ۳ تا ۷ روزه دارد. این کیت را یا به ما نمیفروختند یا با قیمتهای بالایی عرضه میکردند؛ اما اکنون در تلاشیم تا روی صادرات این محصول نیز تمرکز داشته باشیم.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه امکان گرفتن ۲۰۰ نوع مشتقات از آب سنگین وجود دارد و در پیشرفتهترین صنایع از جمله داروسازی از آن بهره برده میشود، گفت: به این ترتیب شاهد ساخت نسل جدید داروها هستیم که به عنوان جایگزین داروهای شیمیایی مطرح هستند. این داروها درمان را در کشور متحول خواهند کرد و جزو نخستین کشورهایی هستیم که به آن رسیدهایم.
وی تصریح کرد: به شکل تمام عیار و همه جانبهای در حوزه پزشکی و سلامت، روی این موضوع تمرکز کردهایم و به دنبال آن هستیم تا با عمق دادن به تاثیرات آن، کیفیت زندگی مردم کشور را بالا برده و آیندهای متفاوت برای آنها در حوزه درمان و سلامت رقم بزنیم. موضوعی که مقام معظم رهبری هم در دیدار اخیر با دستاندرکاران صنعت هستهای روی آن تاکید ویژهای داشتند.
امکان ارزآوری برای ایران با صادرات محصولات هستهای در حوزه درمان
در ادامه این دیدار حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه دشمنان ایران اسلامی دیگر میدانند که نمیتوانند جلوی پیشرفت هستهای ایران را بگیرند، گفت: به عنوان یک ایرانی دستاوردهای به دست آمده در صنعت هستهای را یک افتخار میدانم.
وی افزود: دشمنان ما به هرکاری دست زدند تا مانع ما شوند، اما ناکام ماندند و این مهم جز با همت نخبگان و جوانان ایرانی امکانپذیر نبود و آنها با حمایت و همراهی مقام معظم رهبری توانستند به این موفقیتها دست پیدا کنند.
وی با بیان اینکه لازم است در حوزه بهداشت و درمان بیماران را با پرتودهی و با فناوری هستهای درمان کنیم، تصریح کرد: در بحث انتقال رادیوداروها، محدودیتهایی برای حمل و نقل هوایی وجود دارد که به دنبال رفع موانع و گسترش استفاده از این نوع داروها هستیم.
شهریاری گفت: خوشبختانه هر روز شاهد افزایش میزان بهرهمندی مردم کشور از رادیوداروها در مراکز استانها هستیم.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: قطعا به جز مصرف داخلی این امکان باید فراهم شود تا محصولات تولید شده در این حوزه به کشورهای همسایه و برای کمک به بیماران آنها ارسال شود. همچنین صادرات این محصولات برای جمهوری اسلامی ایران موجب ارزآوری خواهد شد.
گفتنی است اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی پس از نشست با معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران از راکتور تحقیقاتی شهید فخریزاده تهران، آزمایشگاههای تولید رادیو دارو و نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای بازدید کردند و در جریان آخرین دستاوردهای حوزه هستهای کشور قرار گرفتند.
نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم از غرفههای توسعه کاربرد پرتوها در زندگی، توسعه کاربردهای فناوری پلاسما، تجهیزات ابزار دقیق هستهای و چشمههای صنعتی، تولید و توسعه رادیوداروها و کیتهای رادیودارویی، مرکز تولید و توسعه رادیوداروهای ایران، زیست فناوری ایزوتوپی، کیتهای ایزوتوپی تشخیصی، بومیسازی ساخت نیروگاههای اتمی، بومیسازی برداشت دادههای ژئوفیزیک هوابرد و اقتصاد معدن در نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای بازدید کردند و در جریان اقدامات انجام شده در صنعت هستهای قرار گرفتند.
انتهای پیام
نظرات