به گزارش ایسنا، سید مجید میر احمدی در حاشیه جلسه ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اینکه ثبت نام زائرین در سامانه سماح از فردا سه شنبه ۱۰ صبح آغاز می شود، اظهار کرد: زائرین باید عملیات بیمه خود را انجام دهد تا ثبت نام آنها در این سامانه قطعی شود. مبلغ بیمه زائرین به ازای هر نفر ۳۵ هزار تومان است اما خدمات بیمه گر بین ۴۰ تا درصد نسبت به سال قبل افزایش می یابد.
وی افرود: در سال گذشته مرز خسروی و تمرچین ۲۴ ساعته نبود و به دلیل مسائل امنیتی از ۶ عصر تا ۶ صبح محدودیت تردد وجود داشت اما امسال این مرزها ۲۴ ساعته می شود. امسال گرمای هوا بین ۴۷ تا۵۱ درجه خواهد بود و مرز باشماق و خسروی مرزهای مناسبی برای تردد هستند اما ظرفیت تردد در این مرزها هم محدود است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین خاطرنشان کرد: برای اینکه زائرین سفری سهل و ایمنی داشته باشند، باید به تذکرات ستاد مرکزی اربعین مثل سال گذشته توجه کنند. در سال جاری در سامانه سماح ظرفیت عبور هر مرز را به صورت روزانه مشخص کرده ایم. مثلا برای مرز خسروی ۱۸۰ هزار نفر در ۲۴ ساعت در نظر گرفته شده است و اگر ثبت نام ۱۸۰ هزار نفر تمام شود، به افراد اجازه ثبت نام داده نمی شود و باید مرز دیگری انتخاب کند. با این کار با تمرکز زائرین در مرزها مواجه نخواهیم شد. از زائرین تقاضای همکاری با ستاد اربعین داریم تا از تراکم جمعیت مواجه نشویم.
وی با اشاره به همکاری عراق برای گسترش خروجی از مرزها، گفت: عراق در حال افزایش گیت های خروجی خود است. با افزایش خروجی ها و سایر اقدامات کمترین ماندگاری را در مرزها خواهیم داشت. با این حال برای حمل و نقل زائرین نگرانی داریم. تعداد اتوبوسهای ما پاسخگوی نیاز میلیونی اربعین نیست. مصوبه دولت خرید ۲ هزار اتوبوس بود و حتی رییس جمهور دستور دادند اتوبوس های استاندارد به صورت موقت از سایر کشورها استفاده شود. تاکسی ها اینترنت هم در اختیار زایرین قرار می گیرد ولی زائرین از وسایل نقلیه شخصی خود استفاده کنند. پارکینگ به اندازه کافی در نظر گرفته شده است. ۴۰ درصد وسایل شخصی برای اربعین کمتر از دو نفر سرنشین دارد که پیشنهاد نذر مسافر برای انتقال به پایانه مرزی داریم.
میراحمدی افرود: کسانی که فاقد هر گونه گذرنامه هستند، گذرنامه ویژه برای سفر اربعین صادر می شود اما شرط دریافت آن ثبت نام در سامانه سماح است. مصوب شد تا ارز اربعین در اختیار زائرین قرار گیرد که وقتی جزئیات آن مشخص شد، اطلاع رسانی می شود. دانشجویان و سربازان برای سفر اربعین نیازی به وثیقه ندارند.
وی با تقاضا از زائرین برای کاهش مدت سفر خود به عراق، گفت: زائران پیشبینی لازم برای هزینههای سفر را داشته باشند. سفر اربعین سفر ارزان است نه رایگان.
میراحمدی همچنین با توصیه به زائرین برای رعایت فرهنگ زیارتی اربعین، گفت: زائر عراقی از بصره حرکت کرده و یک ماه پیاده روی می کند تا به کربلا برسد و در کربلا استقرار ندارد بلکه سلامی به حضرت داده و حرکت می کند. این فرهنگ اربعین عراقی هاست. مردم ما زیارت دورهای دارند و به نجف، کربلا، سامرا و کاظمین مشرف می شوند و در کربلا استقرار چند روزه دارند که این استقرار برای مدیریت و پذیرایی کنندگان مشکل ایجاد می کند پس من تقاضا دارم فرهنگ زیارتی اربعین را رعایت کرده و مدت ماندگاری در عراق را کوتاه کنند و پنج تا هفت روز به سفر بروند و مدت ماندگاری در کربلا را کوتاه کنند.
وی افزود: موکب داران عراقی از دهم صفر فعالیت خود را آغاز می کنند. ما سال قبل از زائران خواستیم سفر خود را آغاز کرده و زودتر به پایان برسانند که بخش قابل توجهی از زائران در دهه اول ماه صفر سفر خود را انجام دادند و از سفر خود راضی بودن چون سفر آنها به سهولت انجام شد اما برای تغذیه و پشتیبانی مشکلاتی وجود داشت. امسال تلاش کردیم تا موکب داران عراقی فعالیت خود را زودتر کنند و بخشی از موکب داران نجف قول دادند از اول صفر فعالیت خود را آغاز کنند و بخشی از موکبدارن ایرانی هم از همین تاریخ فعالیتشان را اغاز میکنند. به هر حال زائرانی که زودتر رفته و زودتر برگشتهاند راضیتر هستند و ما باید به همین شیوه عمل کنیم.
میراحمدی درباره مشکلات سال قبل موکب داران خاطرنشان کرد: سال قبل تا ۴۸ ساعت قبل از شروع سفر زائران در بغداد حکومت نظامی بود و شهرهای مجاور ما در عراق ناامن وجود داشت ولی در سایه اربعین حسینی، درگیری ها را پایان دادند و امنیت در عراق برقرار شد. در همان مقطع موکب داران امکانات خود را در مرزها آورده بودند ولی امکان خروج از مرز نداشتند و بخشی از اقلام آنها فاسد شد. امسال در مذاکرات با عراق درباره این مسائل بارها صحبت کردیم و توافق کردیم که موکب داران ما از ۲۰ محرم تا ۱۵ صفر از همه مرزها بتوانند عبور کنند اما از ۱۵ صفر عراقیها تاکید دارند که موکب داران صرفا مرز سومار عبور کنند. توصیه ما به موکب داران این است تا قبل پانزده صفر از مرزها عبور کنند که به سختی عبور از سومار برخورد نکنند.
وی درباره تردد اتباع افغانستانی و پاکستانی گفت: طرف عراقی سال گذشته به اتباع پاکستانی اجازه تردد زمینی نداد اما در روزهای آخر حدود ۳۷ هزار زائر پاکستانی ویزای زمینی دریافت کردند. امسال من با طرف پاکستانی و عراقی مذاکره داشتم و دو طرف پذیرفتند زائران پاکستانی از مرز زمینی ما عبور کنند. پیشبینی ما حداقل ۱۰۰ هزار زائر پاکستانی است ولی طرف عراقی تاکید دارد که صرفا مرز چذابه برای عبور آنها در نظر گرفته شود. در مورد زائران افغانستانی هم نظر طرف عراقی عبور از مرز چذابه با ویزا است. عراق برای تردد سایر اتباع محدودیت مرزی در نظر نگرفته است.
در جلسه صبح امروز ستاد مرکزی اربعین اعلام شد که شعار حیاتنا الحسین به عنوان شعار امسال اربعین انتخاب شده است.
انتهای پیام
نظرات