• یکشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402050100632
  • خبرنگار : 50455

روز پنجم محرم؛ درس معرفت و شهامت در کودکی از اصول تربیت حماسی در مکتب اهل بیت(ع)

روز پنجم محرم؛ درس معرفت و شهامت در کودکی از اصول تربیت حماسی در مکتب اهل بیت(ع)

ایسنا/قم یک کارشناس مسائل دینی تصریح کرد: نکته با اهمیت در رابطه با شخصیت عبدلله بن حسن این است که ببینیم خاندان اهل بیت(ع) چطور فرزندانشان را تربیت کردند؛ از کودکی شهامت و شجاعت را همراه با معرفت به فرزندان خودشان آموزش می‌دادند.

حجت‌الاسلام و المسلمین کریم مومنی، کارشناس دینی در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با روز پنجم محرم، عنوان کرد: ذاکران اهل‌بیت علیهم‌السلام معمولاً شب پنجم محرم الحرام را به عبدالله ابن حسن فرزند امام مجتبی(ع) اختصاص می‌دهند.

وی ادامه داد: عبدالله بن حسن به ‌عنوان یک نوجوان در روز عاشورا چنان شجاعت و شهامتی از خودشان نشان می‌دهند که واقعاً باعث اعجاب است، اگر چه بسیاری از بزرگان ما در اشعار و مداحی‌ها و ذکر مصائب از ایشان یاد می‌کنند اما کمتر در رابطه با شخصیت ایشان گفته شده است.

مومنی افزود: اصحاب سیدالشهدا با توجه به معرفتی که نسبت به امام زمان خود داشتند تا زمانی که زنده بودند نگذاشتند از بین اهل بیت(ع) کسی وارد جنگ شود، لذا در واقعه کربلا ابتدا اصحاب به شهادت رسیدند و بعد نوبت به فرزندان اهل بیت(ع) رسید؛ بر طبق نقل‌ها معروف است که آخرین شخص از فرزندان اهل‌بیت که قبل ‌از حضرت سیدالشهدا به شهادت رسیدند عبدالله بن حسن هستند که هشت ساله بودند.

وی یادآور شد: این نکته بسیار اهمیت دارد که حضرت سیدالشهدا آخرین شخصی بودند که در واقعه کربلا به شهادت می‌رسند؛ این مسئله شدت معرفت اصحاب و فرزندان اهل بیت(ع) را نسبت به امام زمان خودشان نشان می‌دهد که خود را فدایی امام حسین(ع) می‌دانند.

مومنی اضافه کرد: عبدالله بن حسن کودک ۸ ساله امام حسن(ع) زمانی که حضرت سیدالشهدا را زخمی و در محاصره دشمن‌ می‌بیند، وارد میدان می‌شود و می‌گوید تا زمانی که من زنده هستم نمی‌گذارم عمویم کشته شود و سپاه دشمن این کودک را به شهادت می‌رسانند.

این کارشناس مسائل دینی تصریح کرد: نکته با اهمیت در رابطه با شخصیت عبدلله بن حسن این است که ببینیم خاندان اهل بیت(ع) چطور فرزندانشان را تربیت کردند؛ از کودکی شهامت و شجاعت را همراه با معرفت به فرزندان خودشان آموزش می‌دادند.

وی ادامه داد: اشعاری که حضرت فاطمه زهرا(س) برای امام حسن و امام حسین(ع) در گهواره می‌خواندند اشعاری پر از محتواهای تربیتی بوده است؛ ایشان در این اشعار بیان می‌کنند که شما باید ریسمان از گردن حق بیرون بیاورید.

مومنی تاکید کرد: پیام و درسی که شهادت عبدالله بن حسن در واقعه کربلا برای ما دارد این است که باید فرزندانمان را با روحیه شجاعت، شهامت و معرفت نسبت به امام زمان‌ تربیت کنیم حتی لالایی که برای کودکان خود می‌خوانیم باید محتوایی مفید برای پرورش شخصیت آن‌ها داشته باشد.

این کارشناس مسائل دینی بیان کرد: با حضور در مجالس و محافل عاشورایی روحیه حماسی، غیرت، جوانمردی و تربیت بر طبق مرام و مسلک سیدالشهدا که نه به کسی ظلم کند و نه اجازه بدهد کسی به او ظلم کند را فرزندان خود آموزش می دهیم.

وی ادامه داد: زمانی که کودکان ما در مجالس سیدالشهدا اشعار و مداحی‌های حماسی را که اشعار آن‌ها آگاهانه انتخاب شده را می‌شنوند و از منبرها و سخنرانی‌های پرمحتوای معرفتی استفاده می‌کنند، اصول اخلاقی و تربیتی عمیقی در نسل ما شکل می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha