• یکشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402050100085
  • خبرنگار : 50444

هر بیمار ۲ ماه در انتظار به سر می‌برد؛

خراسان شمالی فقط یک دستگاه MRI بیمارستانی دارد

خراسان شمالی فقط یک دستگاه MRI بیمارستانی دارد

ایسنا/خراسان شمالی خراسان شمالی استانی است که اکنون بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد و مردمانش از بدو تاسیس استان در انتظار تکمیل زیرساخت ها و ارائه خدمات مطلوب تر هستند تا غبار محرومیت از چهره استان کمرنگ و سپس پاک شود.

به گزارش ایسنا، یکی از بخش های اصلی استان که نیازمند ارتقاء است، تجهیزات و زیرساخت‌های درمانی است که از جمله آن‌ها می توانیم به کمبود تخت‌های بیمارستانی، نبود بیمارستان در تعدادی از شهرستان‌ها، کمبود پزشک و خدمات تخصصی و فوق تخصصی و... اشاره کرد. اما این گزارش اختصاصا به کمبود دستگاه MRI در استان خواهد پرداخت که موجبات گلایه‌های بسیاری را ایجاد کرده است.

استان خراسان شمالی بر اساس آخرین آمار ثبت احوال،  یک میلیون و ۴ هزار و ۹۸۸ (۱.۰۰۴.۹۸۸) نفر جمعیت دارد، اما فقط یک دستگاه MRI بیمارستانی در آن وجود دارد که آن هم در بیمارستان امام علی (ع) که مرکزی آموزشی، پژوهشی و درمانی محسوب می شود، قرار گرفته است.

حتی در بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد که جدیدترین و تازه سازترین بیمارستان خراسان شمالی است و سال ۱۳۹۶ افتتاح شده، مکان استقرار دستگاه  MRI پیش‌بینی نشده است.

در خراسان شمالی تنها ۲ دستگاه MRI وجود دارد. یکی دولتی یا بیمارستانی است و آن یکی خصوصی.

کمی از تنها مرکز MRI بیمارستانی استان بگوییم.

وارد بخش MRI که می‌شویم، ابتدا تعدادی از مراجعان را می بینیم که برروی صندلی های فلزی سالن نشسته اند. تعدادی هم سرپا هستند و منتظر. تازه متوجه می شوم افرادی که بیرون منتظر بودند نیز مربوط به همین بخش هستند.

چند قدم جلوتر، بخش پذیرش قرار دارد با ۲ متصدی برای انجام امور.

وقتی می گویم نوبت می خواهم، می گوید: «در شهریور ماه یک نفر جای خالی دارم. کد ملی را بگو تا پرونده الکترونیک و دستور پزشک برایMRI  را ببینم و ثبت کنم.»

می گویم چقدر دیر! کمرم الان درد شدید دارد و... می گوید: « حق دارید ولی اصلا نوبت ندارم. دفتر را ببینید. از ۷ و نیم ۸ صبح تا آخرین دقیقه پر است. بماند که بیماران اورژانسی بیمارستان نیز هر دقیقه ممکن است برای MRI اعزام شوند و اولویت هم با آن هاست.»

کمی که بیشتر از مشکلاتم گفتم، دلش بیشتر سوخت و گفت: «تلفنت را بده اگر بیماری نوبتش را کنسل کرد اطلاع دهم.»

بالاخره بعد از چندین و چند روز نوبتم شد. اول صبح مراجعه کردم و برگه نوبتم ثبت شد. ساعت ۸ و نیم یا ۹ بود.  دیدم بیماران اورژانسی بیمارستان با آمبولانس وارد شدند و در اولویت قرار گرفتند. به همین دلیل پرسیدم حدودا چقدر زمان می برد تا نوبتم شود؟

مسئول پذیرش گفت: «با توجه به تعداد افراد در نوبت و بیماران اورژانسی، بعید میدانم زودتر از ساعت ۱۳ (یک بعد از ظهر) نوبتت شود. باز هم مشخص نیست.»

 ترجیح دادم بروم و ساعت ۱۳ دوباره مراجعه کنم.

ساعت ۱۳ دوباره آمدم و با ازدحام مراجعه کنندگان مواجه شدم. ظاهرا دستگاه به نقص فنی خورده بود و چند باری ری‌استارت شد تا دوباره راه افتاد. مجبور بودم منتظر باشم و پس از اعلام حضور مجدد، نشستم. تقریبا ۲ ساعت بعد گفتند: «وارد سالن انتظار شو، لباس های مخصوص را بپوش و منتظر باش صدایت کنند.»

در آن اتاق نیز ۴ نفر جلوتر از خودم بودند و منتظر نشستم. ناگهان ۲ بیمار اورژانسی دیگر آوردند. یک نفر مرد جوانی که هنگام تمیز کردن پنجره منزلشان از طبقه ۲ به پایین پرت شده بود و دیگری هم یک پیرمرد که دخترش او را همراهی می کرد.

آن مرد جوان از بیمارستان امام حسن (ع) به اینجا اعزام شده بود.

این ۲ بیمار در اولویت قرار گرفتند. ۳ نفر از بیمارانی که جلوتر از خودم بودند از شهرهای شیروان، اسفراین و آشخانه آمده بودند.

در همین لحظات صدای گلایه افرادی که در سالن پذیرش نشسته بودند را شنیدم که می گفتند: «چرا نوبت ما نمی شود؟»، «این چه طرز نوبت دادن است؟»، «مگر وقتمان را از سر راه آورده ایم؟»، «مگر ما بیمار نیستیم؟» و...

مسئول پذیرش نیز با حوصله بسیار، پاسخ تمام گلایه های آن ها را می داد و سعی می کرد آرامشان کند.

تقریبا ساعت ۱۶ شده بود که نوبتم شد و کارم را انجام دادم. در این بین با مراجعان صحبت می کردم. خانم اسفراینی می گفت: «واقعا این انصاف است که ۶۰ کیلومتر مسیر و گردنه را برای چنین کاری طی کنم و این همه معطل شوم تا یک MRI انجام شود؟ آن هم بعد از ۲ ماه!»

خانم دیگری می گفت: « از ساعت ۷ و نیم صبح اینجا نشسته ام اما هنوز نوبتم نشده. ناشتا هم هستم و فقط چند قطره آب خورده ام. خدا را خوش نمی آید اینگونه باشد.»

آقایی دیگر که از شیروان آمده بود می گفت: «مگر یک دستگاه MRI چقدر قیمت دارد که یک استان از خرید آن عاجز مانده؟ هر چقدر هم که باشد مسئولان باید پولش را بدهند. باید از قبل فکر این اوضاع می بودند نه اینکه تازه فکر کنند چه باید کرد.»

سری به پرسنل هم زدم و از شرایط پرسیدم. یکی از آن ها وقتی متوجه شد خبرنگار هستم گفت: «شما خبرنگاران باید پیگیر مشکلات مردم و کمبود امکانات باشید. از مسئولان بخواهید که رسیدگی کنند. اعتبار بگذارند. چرا باید در بعضی شهرهای دیگر دستگاههای MRI بیشتر وجود داشته باشد اما این استان فقط یک دستگاه بیمارستانی داشته باشد و مردم مجبور شوند از سراسر استان به بجنورد سفر کنند؟»

او ادامه می دهد: «یک دستگاه MRI دیگر هم در بجنورد وجود دارد اما خصوصی است و هزینه اش قابل مقایسه با ما نیست. در عوض، خیلی زودتر نوبت می دهد.»

او اظهار می کند: «مشخص است که MRI این بیمارستان با استقبال بیشتری مواجه می شود. 

چند دقیقه بعد از این مکالمات بود که نوبتم رسید و کارم انجام شد.

خراسان شمالی فقط یک دستگاه MRI بیمارستانی دارد

تعرفه خدمات دولتی و خصوصی

طی تماسی که با تنها مرکز MRI خصوصی خراسان شمالی در بجنورد داشتم، اعلام شد که هر MRI ساده کمر با لحاظ کردن بیمه تامین اجتماعی ۷۴۰ هزار تومان هزینه دارد که در صورت نیاز به تزریق و... تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش می یابد.

همین خدمات به صورت آزاد نیز به ترتیب یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و یک میلیون ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد. در عوض اپراتور اعلام کرد که شاید امروز امکانش نباشد اما فردا صبح بیایید برای ثبت نوبت و در همان لحظه هم MRI شما انجام شود.

در مقابل، هزینه MRI ساده کمر در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد به صورت آزاد ۲۸۰ و با لحاظ شدن بیمه تامین اجتماعی ۷۲ هزار تومان است. اگر نیاز به تزریق باشد نیز هزینه آن به صورت آزاد ۳۵۰ هزار تومان و با دفترچه ۱۳۰ هزار تومان می شود. در عوض حداقل باید ۲ ماه برای رسیدن نوبت خود صبر کنید.

این آمار یعنی اختلافی بسیار زیاد بین هزینه و زمان لازم برای دریافت خدمات بخش دولتی و خصوصی.

سوال اینجاست چرا در استانی با جمعیت یک میلیون نفری، صرفا یک دستگاه MRI بیمارستانی و خصوصی وجود دارد که سبب شود بیماری که از نظر مالی در مضیقه است و از شهرستان های اطراف یا حتی بجنورد آمده، مجبور شود هفته ها برای آن صبر کند؟

چرا در شهرستان های دیگر استان دستگاه MRI وجود ندارد و آن ها باید هزینه، زحمت و خطرات راه را در عین بیماری به جان بخرند تا به بجنورد بیایند؟ 

به سراغ متولیان و نقش آفرینان حوزه درمان استان رفتیم؛ علوم پزشکی و تامین اجتماعی.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از کمبودهایی که در گذشته وجود داشت و پیگیری هایی که برای رفع آن ها انجام شده است، سخن گفت.

سخنانش از ارتقاء خدمات سلامت با راه‌اندازی تجهیزات پیشرفته در مراکز درمانی استان خبر می داد.

خراسان شمالی فقط یک دستگاه MRI بیمارستانی دارد

خرید تجهیزات درمانی به ارزش ۸۶ میلیارد تومان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه تجهیزات درمانی به روز می‌تواند بازویی کمکی برای تشخیص و درمان به هنگام باشد، اعلام می کند: به همین منظور برای تقویت سیستم تشخیص و درمان با پیگیری‌های مکرر موفق به خرید و تجهیز بیمارستان‌های دانشگاه شده و در این راه تجهیزات درمانی به روز به ارزش ریالی بیش از ۸۶۰ میلیارد ریال، فراهم شده است.

نصب ۲ دستگاه MRI توسط دانشگاه علوم پزشکی در آینده نزدیک

 دکتر جواد شاهین‌فر با بیان اینکه طی چند ماه اخیر، ۲ دستگاه MRI و یک دستگاه سی‌تی‌اسکن پیشرفته به بیمارستان ‌های استان اختصاص یافته است، می افزاید: اکنون یک دستگاه‌ MRI پیشرفته، محصول شرکت‌ زیمنس در بیمارستان تخصصی خاتم الانبیاء (ص) شیروان نصب و مستقر شده است که باید راه اندازی شود.

وی اضافه می کند: طبق برنامه‌ریزی انجام شده، یک دستگاه سی‌تی‌اسکن پیشرفته و یک دستگاه MRI دیگر نیز برای استفاده در بیمارستان فوق تخصصی امام حسن (ع) بجنورد مستقر خواهد شد که هم‌اکنون زیرساخت‌های این مهم آماده‌سازی شده است.

 دکتر شاهین فر، با تاکید براینکه درمان بسیاری از بیماری‌ها با تشخیص زودهنگام ممکن می‌شود، یادآوری می کند: به روز بودن تجهیزات یکی از عوامل تقویت کننده تشخیص و درمان زود هنگام است.

وی به فراهم شدن زیرساخت های بهره برداری از تجهیزات نوین پزشکی و درمانی نیز اشاره و اعلام می کند: در حال حاضر ۳ پروژه برای نصب دستگاه ها و تجهیزات جدید در دست اقدام است.

وی ادامه می دهد: ساختمان MRI شیروان، با اعتبار هزینه شده تقریبی ۴ میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی حدود ۹۰ درصد آماده راه اندازی است. ساختمان MRI و سی تی اسکن بیمارستان حسن (ع) بجنورد نیز بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با حدود ۸۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده، آماده نصب تجهیزات است. 

 دکتر شاهین فر می گوید: پروژه بونکر (اتاقک بتنی سنگین) که محل نصب دستگاه شتاب دهنده خطی برای درمان بیماری های سرطانی است نیز حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

خراسان شمالی فقط یک دستگاه MRI بیمارستانی دارد

MRI بیمارستان تامین اجتماعی در مرحله خرید

مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان شمالی نیز در این خصوص به ایسنا می گوید: با پیگیری هایی که انجام شده است، یک دستگاه MRI در مرحله خرید قرار دارد.

دکتر سعید صدرمنش اظهار می کند: درخواست های مردمی بسیاری را برای راه اندازی این خدمت در بیمارستان شهید حمیدی زاده بجنورد داشتیم. مردم نیز هزینه های بسیاری را برای گرفتن این خدمت پرداخت یا زمان زیادی را صرف می کنند.

وی ادامه می دهد: با پیگیری های بسیاری که انجام شد، اکنون MRI بیمارستان بجنورد در مرحله خرید و واردات است. جانمایی آن نیز در درمانگاه تخصصی بجنورد انجام شده و به زودی به مرحله نهایی می رسد.

پیگیری های نائب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان

نائب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده مردم ۶ شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با ایسنا از پیگیری های خود برای اختصاص ۴ دستگاه MRI به استان خبر می دهد.

سید محمد پاکمهر اظهار می کند: باتوجه به تعدد بیماران با نشانه‌های بالینی مختلف و نیاز به دستگاه‌ MRI در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، سومین دستگاه پیشرفته استان جهت نصب و راه اندازی در بیمارستان امام حسن (ع) تحویل می شود.

به گفته وی، این MRI بیش از ۵۰ میلیارد تومان قیمت دارد و از مهمترین مزایای آن نداشتن محدودیت وزنی است. به طوری که افراد دارای وزن بالای ۱۲۰ کیلوگرم نیز می توانند از این دستگاه برای انجام تست های خود استفاده کنند.

وی تاکید می کند: چهارمین دستگاه نیز با اخذ دستور وزیر بهداشت و معاونت درمان وزارت به زودی به استان ارسال می شود.

پیگیری های ما حکایت از خبرهای امیدوارکننده در آینده برای رفع این مشکل و کمبود در استان دارد. امیدواریم سخنان مطرح شده در این گزارش هرچه سریعتر به عمل بنشیند. ما نیز براساس رسالتمان، پیگیر تحقق این وعده ها هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha