• جمعه / ۳۰ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402043019231
  • خبرنگار : 71263

رکود اقتصادی مانع افزایش مصرف جهانی برق می‌شود

رکود اقتصادی مانع افزایش مصرف جهانی برق می‌شود

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) پیش بینی کرد بحران انرژی و رکود اقتصادی، رشد تقاضای جهانی برای برق در سال ۲۰۲۳ را آهسته می‌کند اما تقاضا در سال ۲۰۲۴ احتمالا بهبود پیدا خواهد کرد که به معنای ضرورت توسعه بیشتر ظرفیت‌ نیروی تجدیدپذیر است.

به گزارش ایسنا، آژانس بین‌المللی انرژی پیش بینی کرد نرخ رشد جهانی مصرف انرژی در سال ۲۰۲۳ به کمتر از دو درصد در مقایسه با ۲.۳ درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش پیدا می‌کند که پایین‌تر از  میانگین ۲.۴ درصدی پنج ساله پیش از دوران پاندمی کووید ۱۹ است. اما در سال ۲۰۲۴ با بهبود دورنمای اقتصادی، به ۳.۳ درصد افزایش پیدا می‌کند.

این آژانس پیش بینی کرد که نیروی تجدیدپذیر، رشد پیش بینی شده تقاضا برای برق در سال جاری و سال آینده را پوشش می‌دهد و برق تولید منابع تجدیدپذیر، سال میلادی آینده، برای نخستین بار بیش از یک سوم از کل عرضه برق جهانی خواهد بود.

با این حال، نیروی برق‌آبی کاهش پیدا کرده و در فاصله سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، حدود دو درصد در مقایسه با آمار سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶، کاهش یافته است که معادل حدود ۲۴۰ تراوات ساعت برق یا مصرف سالانه اسپانیا است.

قیمت عمده فروشی برق به میزان قابل توجهی نسبت به سال میلادی گذشته، کاهش پیدا کرده اما میانگین قیمت برق در اروپا، همچنان بیش از دو برابر نرخ سال ۲۰۱۹ است. قیمت برق در هند، ۸۰ درصد و در ژاپن، بیش از ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است. با این حال، قیمتها در آمریکا کاهش پیدا کرده و تقریبا به سطح سال ۲۰۱۹ رسیده است. انتظار می رود تقاضای آمریکا برای برق، امسال به دلیل کندی رشد اقتصادی، به میزان ۱.۷ درصد کاهش پیدا کند اما در سال ۲۰۲۴، به دو درصد بهبود پیدا خواهد کرد. با این حال، همچنان کمتر از ۲.۶ درصد در سال ۲۰۲۲ خواهد بود.

پیش بینی می‌شود تقاضای چین برای برق پس از رشد ۳.۷ درصدی در سال گذشته، ۵.۳ درصد در سال ۲۰۲۳ و ۵.۱ درصد در سال ۲۰۲۴ رشد کند. استفاده فزاینده از دستگاه‌های سرمایشی برای تحمل گرمای شدید تابستان، عامل رشد تقاضا برای برق در سال میلادی جاری خواهد بود.

بر اساس گزارش رویترز، مصرف برق هند امسال ۶.۸ درصد و سال آینده ۶.۱ درصد رشد پیدا خواهد کرد و از مجموع مصرف ژاپن و کره جنوبی فراتر می‌رود اما کمتر از رشد ۸.۴ درصدی در سال ۲۰۲۲ خواهد بود. این رشد ناشی از مصرف فزاینده دستگاه‌های خانگی، رشد استفاده از وسایل برقی، خودروهای برقی و تقاضای بیشتر برای سرمایش خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha