حسین محمدی صبح امروز (۲۸ تیرماه) در جلسه مشترک سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با مدیران اقتصادی استان زنجان، با بیان اینکه سال گذشته ۶۵ درصد میزان صادرات و ۶۷ درصد واردات استان با ترکیه بوده است، اظهار کرد: صادرات و واردات در سه ماهه نخست استان با کشور ترکیه در همین میزان بوده و این کشور پس از چین و عراق، سومین شریک تجاری و اقتصادی ایران محسوب میشود.
وی با اشاره به ارتباطات ایران و ترکیه و قرابت فرهنگی و اقتصادی این کشور، افزود: ترکیه پل ارتباطی ایران با اروپاست و رویکرد ما تقویت تعاملات بین بخشهای خصوصی زنجان و ترکیه است. ایران نیز راه ارتباطی ترکیه و اروپا با شبهقاره محسوب میشود از همینرو اهمیت این دو کشور نمایان شده است.
این مسئول با بیان اینکه ۹۰ درصد اقتصاد استان زنجان در دست بخش خصوصی است، اذعان کرد: تعاملات تجاری پیش زمینهای برای تحقق تعاملات سرمایهگذاری است.
محمدی ابراز کرد: به واسطه اهمیت ترکیه در مراودات تجاری و اقتصادی استان زنجان، هدفگذاریها برای ایجاد جهش در میزان مبادلات تجاری و سرمایهگذاریها با این کشور کاملا مشخص است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان تشریح کرد: در راستای جذب سرمایهگذاران ترک، پیشنهادها و برنامههای مختلفی مثل راهاندازی شهرکهای تخصصی و میزهای اقتصادی در این خصوص در دستور کار و پیگیری است.
رئیس دانشگاه زنجان نیز در این دیدار با اشاره به افزایش تبادلات دانشگاه زنجان و ترکیه، گفت: در این دانشگاه بهطور میانگین سالانه ۱۰۰۰ مقاله داخلی و خارجی تولید میشود.
جلال بازرگان در این جلسه با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ هزار دانشجو و ۴۱۵ استاد در دانشگاه زنجان، افزود: بیش از ۴۲۰ هکتار زمین و ۲۰۰ هزار متر مربع فضای آموزشی و اداری همچنین ۴۰ گروه آموزشی دانشگاه زنجان را متمایز کرده است از این رو آماده تبادل دانشجو، اساتید دانشگاه و همکاری با شرکتهای دانشبنیان مشترک ترکیه - زنجان هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان گفت: دو هزار میراث فرهنگی در استان داریم و ۹۵۰ اثر در ۴ کلاس ملی و جهانی به ثبت رسیده است.
سیدسعید صفوی با بیان اینکه زنجان شهر جهانی ملیله است، تصریح کرد: در ایران ۶۰ میلیون تیغه چاقو مصرف میشود که ۱۲ درصد آن تولید داخلی بوده و از این میزان ۸ درصد در استان زنجان تولید میشود لذا این مسئله میتوان زمینه تبادلات تجاری را فراهم آورد.
انتهای پیام
نظرات