به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی صبح دوشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۲ با استقبال نماینده ولی فقیه و استاندار از طریق فرودگاه بینالمللی شهدای شهر یاسوج، وارد استان کهگیلویه و بویراحمد شد.
رئیس قوه مجریه در بدو ورود به فرودگاه یاسوج در جمع خبرنگاران، کهگیلویه و بویراحمد را استانی برخوردار از ظرفیتهای خوب در عرصههای کشاورزی و گردشگری توصیف و تاکید کرد: این استان ظرفیتهای خوبی دارد که تلاش خواهیم کرد در راستای توسعه استان از آنها بهره بگیریم تا هم نیازهای مردم کهگیلویه و بویراحمد را تامین کند و هم باعث افزایش امید و اعتماد مردم شود.
وی همچنین با اشاره به عشایری بودن استان اظهار کرد: عشایر به فرموده امام راحل ذخایر ارزشمند کشور هستند که باید به عنوان یکی از بخشهای مولد کشور مورد توجه ویژه قرار گیرند و اقدامات لازم برای خدمت به آنها و زیست عشایری انجام شود.
پس از آن رئیسی در جمع عشایر دشت سقاوه حاضر شد و با اشاره به تامین اعتبار و اقدامات انجام شده برای توزیع و نصب پنلهای خورشیدی برای عشایر در راستای تامین برق و نیازهایی مثل آبگرم آنان یادآور شد: در سالهای گذشته اقدامات خوبی در زمینه ایلراهها انجام شده اما کمبودهایی هم وجود دارد که در این سفر اعتبارات لازم برای رفع این کمبودها در نظر گرفته شده و تخصیص خواهد یافت.
وی با بیان اینکه عشایر یکی از مولدترین اقشار جامعه هستند و همه ما به نوعی میهمان سفره آنان هستیم، خاطرنشان کرد: همه باید به تقویت تولید در میان عشایر کمک کنند. پرواربندی قراردادی دام که از گذشته به نوعی وجود داشته باید تداوم و گسترش یابد تا عشایر از ناحیه تامین نهادهها برای دامهای خود نگرانی و دغدغه نداشته باشند و تولید آنها دچار اختلال نشود.
در این دیدار، سه نفر از برگزیدگان عشایر هم به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.
در همین زمینه سپهر خلجی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در حساب کاربری خود در توییتر از تصمیمات ویژه دولت برای حمایت از عشایر ساکن این استان و سراسر کشور خبر داد و و درباره این تصمیمات نوشت: « ۱- تخصیص پنلهای خورشیدی برای تامین برق عشایر، ۲- پرواربندی امانی(تولید قراردادی گوشت دام) با تامین نهادهای دامی توسط دولت، ۳- توسعه زیرساختهای اطراقگاهی و تکمیل ایلراههای عشایر، ۴- اختصاص زمینهای دیم برای کشت گیاهان دارویی توسط عشایر، ۵- توسعه و تکمیل خانههای بهداشت عشایری، ۶- خرید تضمینی گوشت دام تولیدی عشایر»
افتتاح و بهرهبرداری رسمی از مجتمع پتروشیمی گچساران به عنوان بزرگترین پروژه استان، دیگر برنامه رئیس دولت سیزدهم در این سفر بود. این پروژه با اعتبار ۱.۳ میلیارد یورو که ۸۳ درصد قطعات و تجهیزات آن توسط شرکتهای داخلی ساخته شده، با ظرفیت سالانه یک میلیون اتیلن و ۸۴ هزار تن C۳+ آغاز به کار خواهد کرد.
رئیسی در مراسم افتتاح پتروشیمی گچساران، با تاکید بر اهمیت نقش شرکتهای بزرگ صنعتی در توسعه و تامین نیازهای شهرهای محل احداث در قالب مسئولیت اجتماعی اظهار کرد: بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای مصوبات استان از محل مسئولیت اجتماعی شرکتهای بزرگ تصویب شده و طبعا مجتمع پتروشیمی گچساران هم باید در این راستا و در جهت رفع نیازهای مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد و بهویژه شهرستان گچساران به وظایف خود عمل کند.
همچنین در این سفر سد چمشیر با حضور رئیسی افتتاح شد و واحد اول نیروگاه این سد هم به بهرهبرداری رسید. این سد بلندترین سد بتنی غلطکی غرب آسیاست. نیروگاه برقآبی سد چمشیر دارای سه واحد بزرگ هر کدام به ظرفیت ۵۵ مگاوات و ۲ واحد کوچک (زیستمحیطی) هر یک به ظرفیت ۵.۵ مگاوات (جمعاً ۱۷۶ مگاوات) است که از طریق پست ۲۳۰ کیلوولت چمشیر به شبکه سراسری متصل میشود.
رئیس قوه مجریه پس از افتتاح رسمی این سد، دقایقی در جمع کارکنان این مجموعه حاضر شد و ضمن گفتوگو و شنیدن دیدگاهها و مطالبات آنها، دستوراتی را برای رسیدگی به خواستههای آنها صادر کرد.
برنامه دیگر روز اول این سفر، آغاز عملیات اجرایی لرزهنگاری و ذخیرهسازی میدان گازی مختار با حضور رئیسی بود. میدان گازی مختار یاسوج بیش از ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی ذخیرهشده تولید میکند.
عصر دوشنبه هم جشن احیا و بازگشت به تولید کارخانه قند یاسوج و ۴۴ واحد تولیدی و صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور رئیس قوه مجریه برگزار شد. همچنین رئیسی با حضور در کارخانه قند یاسوج ضمن بازدید از خط تولید و بخشهایی از این کارخانه با توضیحات مسئولان آن در جریان وضعیت این کارخانه قرار گرفت و در جریان این بازدید گفتوگویی بی واسطه با کارگران این کارخانه داشت و وضعیت کاری و معیشتی آنها را جویا شد.
در جریان این سفر رئیس قوه مجریه از نمایشگاه ۴۴ واحد تولیدی و صنعتی احیاشده در این استان که در محل کارخانه قند یاسوج برپا شده بود، بازدید کرد. با احیای این واحدهای تولیدی احیا شده در حوزههای گردشگری، مواد غذایی، صنعتی و کشاورزی ۲هزار و ۶۸۰ فرصت شغلی و بیش از ۵هزار میلیارد تومان سرمایه احیا شده است.
رئیسی در مراسم جشن احیای واحدهای تولیدی و صنعتی راکد استان با بیان اینکه با احیای واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و تعطیل بخش قابل توجهی از مشکل اشتغال حل خواهد شد، تصریح کرد: آنچه که امروز با بهرهبرداری از سد چمشیر، مجتمع پتروشیمی گچساران و احیای واحدهای اقتصادی راکد حاصل شد، جلوهای از شعار« ما میتوانیم» ملت ایران است.
در ادامه برنامههای روز اول این سفر رئیس دولت سیزدهم در جمع مردم یاسوج حاضر شد و سخنرانی کرد. رئیسی در صحبتهای خود، تامین مسکن مورد نیاز مردم و توجه به ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری را از جمله مطالبات اصلی مردم و مسائل مورد توجه دولت در این سفر برشمرد و گفت: شخصا پیگیر مسئله مسکن مردم هستم و در این راستا جلسات شورایعالی مسکن را حداقل ماهی یک بار تشکیل میدهم. در زمینه اشتغال هم آمار حاکی از کاهش نرخ بیکاری است، اما همچنان به تلاش بیشتری برای رسیدن به وضعیت مطلوب در این زمینه نیاز داریم.
رئیس قوه مجریه در بخش دیگری از سخنانش به مدیران استان تاکید کرد که در زمینه انجام مسئولیتهای خود و انتخاب نیروها از دیگر مسئولان استانی مشورت بگیرند، اما به هیچ وجه تحت نفوذ آنان نباشند، چرا که مسئولیت اقدامات و انتصابات استانی شرعا بر عهده آنان است و آنها باید نسبت به آن پاسخگو باشند.
رئیس دولت سیزدهم در آخرین برنامه از روز اول این سفر استانی در نشست شورای برنامهریزی و توسعه کهگیلویه و بویراحمد که با حضور مسئولان استانی و فعالان اقتصادی برگزار شد، شرکت کرد. رئیسی در این نشست، تحولخواهی را از ضرورتهای مهم امروز کشور دانست و تأکید کرد: همه مدیران باید با نگاه تحولی و با انگیزه تلاش کنند تا در حوزههایی که کارها عقب مانده و موجب بروز مشکل و رنج برای مردم شده تلاش مضاعف داشته باشند.
در این نشست مهدی روشنفکر نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی گفت: فرودگاه یاسوج تنها دو پرواز در هفته دارد و باید برای افزایش پروازها برنامهای تعریف شود.
سید محمد موحد نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی و چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی هم گفت: شهرستان چرام با داشتن معدن بوکسیت، فسفات و آهک هیدراته منتظر توجه ویژه هیئت دولت است.
همچنین انسیه خزعلی معاون امور بانوان رئیس جمهور در این نشست بیان کرد: ارتقای شاخصهای بهداشتی در برخی از مناطق کهگیلویه و بویراحمد از مهمترین مطالبات مردم این استان است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست یادآور شد: کهگیلویه و بویراحمد راهآهن ندارد و فقط یک پروژهای دارد که رها شده است. خواستهای که داریم این است که راهآهن در مدار ساخت قرار گیرد.
در دومین روز سفر استانی رئیس دولت سیزدهم به کهگیلویه و بویراحمد، رئیسی صبح سهشنبه بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهید سلیمانی شهرستان بهمئی را افتتاح کرد. این بیمارستان با اعتباری بالغ بر ۱۳۵ میلیارد تومان و زیربنای پنج هزار متری در دو طبقه و دارای ۳۲ تخت احداث شده است که ظرفیت افزایش تا ۶۴ تخت را دارا بوده و شامل بخشهای مختلفی از جمله، جراحی، اتاق عمل، زنان و زایمان، اطفال و دیالیز با امکانات رادیولوژی، سونوگرافی، آزمایشگاه و پد اورژانس است.
رئیس قوه مجریه همچنین در جمع مردم شهرستان بهمئی حاضر شد و با اشاره به نیاز بهمئی به تکمیل راههای مواصلاتی برای توسعه گردشگری، اظهار کرد: گفتند این شهرستان در بنبست است. مبنای ما شکستن این بنبست است. جادههای مواصلاتی این استان در اولویت فعال شدن است تا بنبستها شکسته شود. تاریخ و تمدن بهمئی قابل ارائه به گردشگران داخلی و خارجی است. این منطقه تمدنی کهن دارد. بهمئی محرومیت دارد ولی خدا از ما سوال میکند چرا از امکانات این منطقه درست استفاده نشد؟
در دیگر برنامه این سفر، افتتاح پروژه ملی محور ترانزیتی پاتاوه-دهدشت به عنوان یکی از قدیمیترین پروژههای نیمهکاره کشور بعد از ۲۸ سال با حضور رئیس دولت سیزدهم صورت گرفت. این پروژه به طول ۱۳۶ کیلومتر در ادامه محور اصلی شهرضا-سمیرم-بهبهان است که ارتباط استانهای جنوب کشور از جمله خوزستان را به استانهای مرکزی ایران برقرار میکند و نقطه ثقل و میانبر بین استانهای قرارگرفته در کریدور شمال به جنوب کشور به حساب میآید.
پایانبخش سفر استانی رئیس دولت سیزدهم به کهگیلویه و بویراحمد، حضور در یک نشست خبری در فرودگاه یاسوج بود. رئیسی در این نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد آب کم ندارد اما باید مدیریت آب صورت گیرد که باید سدهای دیگر در دست اقدام است کارشان انجام شود تا مردم استان کهگیلویه و بویراحمد برای آب شرب و کشاورزی مشکلی نداشته باشند.
رئیس قوه مجریه همچنین عنوان کرد: اهم مصوبات دور دوم احداث فازهای پالایشگاه، پتروپالایشگاه و پتروشیمی است که ایجاد اشتغال میکند و از ظرفیتها استفاده میشود. از محل مسئولیت اجتماعی نفت و گاز و پتروشیمی باید کارهایی از سوی وزارت نفت انجام گیرد که ۲۶۰۰ میلیارد تومان غیر از اعتبارات سفر اول در سفر دوم برای امور راه، فرهنگی و توسعه یافتگی شهرستانها و مناطق مختلف استان گذاشته است.
انتهای پیام
نظرات