• سه‌شنبه / ۲۷ تیر ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402042717792
  • منبع : بازار

تفاوت ورق روغنی و سیاه چیست؟

تفاوت ورق روغنی و سیاه چیست؟

به‌ صورت ساده ورق روغنی نوعی ورق مسطح براق با ضخامت کم (نسبت به ورق سیاه) و پرداخت عالی است که از نورد سرد ورق‌های فولادی با ضخامت بالا تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از پیوان، این کاهش ضخامت تحت فشار بالا و در دمای حداکثر 200 درجه سانتی‌گراد صورت می‌پذیرد. هرچند روش تولید ورق روغنی پیچیده نیست و به زمان زیادی نیاز ندارد، اما به دلیل کیفیت بالای محصول نهایی و هزینه‌های بالای نورد سرد، خرید ورق روغنی نسبت به قیمت ورق سیاه با هزینه بالاتری همراه است. به دلیل جلوگیری از اکسید شدن کلاف گرم در جریان تبدیل‌ شدن به کلاف سرد، لایه رویی آن را با روغن می‌پوشانند. ورق روغنی به علت این روکش روغنی در لایه رویی، در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی مقاوم می‌شود که آن را به یک متریال مناسب برای استفاده در مناطق مرطوب تبدیل می‌کند.

تفاوت ورق روغنی و سیاه چیست؟

تاریخچه ورق‌های روغنی به بیش از 100 سال پیش باز می‌گردد. کاربرد ورق‌های روغنی در مهم‌ترین صنعت یعنی ساختمان‌سازی برای اولین بار به دهه پنجم قرن هجده می‌رسد. پس از گذشت زمان و نتیجه‌گیری‌های مثبت، استفاده از آنها در صنایع مهم رفته رفته بیشتر شد. پس از گذشت زمان در دهه سوم قرن نوزده این فلزات سرد به صورت بیشتر و گسترده‌تر و به منظور یکی از اجزای سازنده در قطعات مختلف ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار گرفتند. از سوی دیگر پیمانکاران اجرایی اطلاعات زیادی در مورد استفاده بهینه از انواع محصولات فولادی نداشتند. در واقع ورق روغنی، ورقی است که طی فرآیند نورد سرد تولید می‌شود و نام‌گذاری آن به دلیل ظاهر درخشان و براق این ورق است و با ورق سیاه از نظر ظاهری متفاوت است و قابلیت لعاب‌کاری دارند. روغن‌کاری ورق پس از اتمام مراحل نورد آن انجام می‌گیرد تا بدین وسیله مقاومت آن در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی بالا رود. ورق روغنی ظاهر یک‌دست و کیفیت بالایی دارد، از این رو در تولید محصولاتی که ورق در ظاهر آنها دیده می‌شود، انتخاب آنها نسبت به ورق سیاه در ارجحیت قرار دارد.

مطالب مرتبط: استعلام قیمت روز ورق گالوانیزه

تفاوت ورق روغنی و سیاه چیست؟

ورق سیاه

ورق سیاه یا Hot Rolled Sheet ورق فولادی است که از روش نورد گرم ساخته می‌شود. به این معنی که فولاد قبل از نورد، حرارت داده می‌شود تا ضخامت و ابعاد مناسب را پیدا کند. به دلیل پوشیده بودن سطح ورق از اکسید یا پوسته‌های اکسیدی حاصل از فرآیند نورد گرم، رنگ محصول مات می‌شود و چون مانند ورق گالوانیزه یا ورق روغنی براق نیست، آن را ورق سیاه می‌نامند. این نوع ورق از ضخامت 5 / 1  تا ۱۰۰ میلی‌متر به دو صورت رول و شیت تولید می‌شود. پرکاربردترین ورق سیاه، گرید ST37 و ST52 می‌باشد که در مصارفی مانند ساختمان‌سازی و ساخت سوله، ساخت شاسی خودرو و قطعات صنعتی به کار می‌رود. علاوه بر ورق سیاه، انواع دیگری از ورق‌های فولادی، مانند ورق‌ روغنی، ورق‌ گالوانیزه و ورق رنگی تولید و عرضه می‌شوند که کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف دارند. هر کدام از این ورق‌ها روش تولید و مشخصات منحصر به فردی دارند که آنها را برای کاربردهای مختلف مناسب‌ترین گزینه می‌کند.

انواع ورق سیاه از نظر حالت عرضه

تفاوت ورق روغنی و سیاه چیست؟

ورق‌های سیاه، مانند انواع دیگر ورق‌ها به دو صورت کلی رول و شیت تولید می‌شوند. همچنین طی فرآیند برش ورق می‌توان آن را به شکل تسمه یا پلاک نیز تولید کرد که شامل ورق رول یا کویل، ورق شیت یا برگ (برشی و فابریک)، تسمه و پلاک می‌باشد. ورق سیاه از نظر کاربرد به دو نوع تقسیم می‌شوند: ورق سیاه صنعتی: در صنایعی مانند ساخت مخزن، پتروشیمی، خودروسازی، صنایع سنگین و سدسازی استفاده می‌شود. ورق سیاه معمولی: برای مصارفی مانند ساختمان‌سازی و سوله‌سازی استفاده می‌شود. در تولید ورق سیاه صنعتی از کربن بیشتری استفاده می‌شود تا سختی بالایی داشته باشد، اما ورق سیاه معمولی نسبت به نوع صنعتی، انعطاف‌پذیری بیشتری دارد. توجه به وزن ورق سیاه، یکی از ضروریات آشنایی با این محصول و خرید آن می‌باشد، زیرا قیمت ورق سیاه با توجه به وزن آن اعلام می‌شود. شما می‌توانید وزن ورق سیاه را به راحتی و با استفاده از فرمول زیر به دست آورید. برای استفاده از این فرمول به ابعاد ورق و چگالی فولاد نیاز دارید. چگالی فولاد به طور دقیق عدد ۷.۸۵ است که برای راحتی محاسبات، آن را معمولاً عدد ۸ در نظر می‌گیرند. شرکت پیوان به پشتوانه تکنولوژی روز دنیا این پتانسیل را دارد تا همراه با قیمت ورق روغنی و یا سیاه، قیمت لحظه‌ای آهن و میلگرد را نیز به مشتریان وفادار خود ارائه کند.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha