دکتر محمدابراهیم مظهری در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت دانشکده قدیم ادبیات اهواز (سه گوش) و کاربری جدید آن، اظهار کرد: در صورت اینکه بخواهیم موزه علم و فناوری و خوزستانشناسی، امور کنسولی دانشجویان خارجی و مرکز آزفا را در دانشکده سابق ادبیات سه گوش مستقر کنیم، اعتبار نیاز است.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی در مدت سه چهار سال کار مرمت دانشکده سه گوش را انجام داده است اما این کار با اعتبارات کم انجام شد.
مشاور عمرانی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: برای حفظ ساختمان دانشکده ادبیات مواردی از جمله سبکسازی ساختمان لازم بود زیرا قبلا مازاد بر طرح اولیه ساختمان یک طبقه اضافه روی پشت بام دانشکده کار شده بود. در مرمت، این طبقه اضافه را با ظرافت تخریب کردند. با توجه به اینکه این ساختمان با بیش ۹۰ سال سن، یک ساختمان پیر است، آن طبقه اضافه بار اضافهای وارد کرده بود که آسیبرسان بود. پس از آن نیز پشت بام دانشکده ایزوگام شد.
وی گفت: در حال حاضر مرمت اولیه و بیسیک طبقه اول بدون موزهآرایی تقریبا با پیشرفت بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد تمام شده است. مرمتهای اولیه در طبقه اول انجام شده است و در ادامه باید برای موزهآرایی، نورپردازی و ویترینسازی روی آن کار شود.
استادتمام معماری دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه کل ساختمان سه گوش دو طبقه و شامل همکف و طبقه اول است، یادآور شد: مرمت و تراشکاری دیوار طبقه همکف که شامل موزه، تالار و سالن مطالعه است در حال انجام بود که اعتبار آن تمام شد. در حال حاضر طبقه همکف ۴۰ تا ۴۵ درصد پیشرفت دارد که در صورت رسیدن اعتبار، این طبقه و محوطهسازی دانشکده تکمیل میشود. در صورت رسیدن اعتبار قطعا اتفاق خوبی برای دانشکده ادبیات قدیم رخ میدهد.
بیشتر:
مثلث تاریخ، فرهنگ و تمدن در "سهگوش" اهواز + تصاویر
نگاهی به روند بازسازی ساختمان سهگوش اهواز
بررسی مسایل دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران با حضور استاندار
امکان بهرهبرداری از دانشکده سهگوش تا یک سال آینده
زبالهدانی کتابهای نفیس دانشکده ادبیات اهواز!
به گزارش ایسنا، ساختمان سهگوش یا دانشکده ادبیات اهواز که مساحتی حدود ۳ هزار متر مربع دارد توسط آندره گدار (André Godard)، معمار فرانسوی در سال ۱۳۰۸ ساخته شد. معماری با شکوه این ساختمان مربوط به دوره ساسانی است که همراه با آجرکاریها و کاشیکاریهای دوره اسلامی و با طراحی معماران آلمانی ساخته شده است. این ساختمان به عنوان میراث فرهنگی ثبت ملی شده است.
انتهای پیام
نظرات