به گزارش ایسنا، دکتربهرام عیناللهی در سفر ۲ روزه به تاجیکستان، اهداف این سفر را تشریح کرد و افزود: در سفر به تاجیکستان بازدید از مراکز دانشگاهی و درمانی و افزایش دیپلماسی سلامت در دستور کار است.
وی با تاکید بر اینکه روابط دو کشور در حوزه سلامت باید گسترده شود، خاطرنشان کرد: آنچه ما را بیش از هر کشوری به تاجیکستان نزدیک میکند، زبان مشترک این کشورهاست.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ایران در زمینه تولید دارو به خودکفایی رسیده، اضافه کرد: با توجه به اینکه بیش از ۹۸ درصد داروها تولید داخل است و با کیفیت مطلوب عرضه میشود، بهدنبال گسترش، تامین و صادرات دارو در کشورهای منطقه هستیم.
دکتر عینالهی با اشاره به فعالیت شرکتهای دانشبنیان داخلی، تقویت حوزههای دارویی و تجهیزاتی را خواستار شد و گفت: از نظر تجهیزات بیمارستانی شرکتهای دانشبنیان ایرانی بسیار فعال هستند و بیشتر نیازهای تجهیزاتی کشور توسط این شرکتها تامین میشود، بنابراین تعامل تجهیزات بیمارستانی با کشور تاجیکستان در دستور کار است.
وزیر بهداشت با تاکید بر توسعه گردشگری سلامت با توجه به اشتراکات زبان و فرهنگ دو کشور، افزود: فعالیت رایزنان سلامت میتواند به توسعه گردشگری در حوزه سلامت کمک کند.
وی از تبادل استاد و دانشجو به عنوان یکی از زمینههای ارتقای همکاریهای سلامت بین ایران و تاجیکستان یاد کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در حوزه بهداشت، پیشگیری از بیماریها و مقابله با بیماریهای واگیر، تجارب ارزندهای دارد که میتواند با تاجیکستان به اشتراک گذاشته و منجر به کنترل و ریشهکن شدن برخی بیماریها شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به عنوان دانشگاه معین با کشور تاجیکستان فعالیت خواهد کرد، گفت: زمینههای همکاری علمی این دانشگاه به عنوان دانشگاه پشتیبان فراهم شده است.
انتهای پیام
نظرات