علی اکبر محرابیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه یک ناترازی قابل توجه در صنعت برق داریم که حاصل عدم سرمایه گذاری به موقع روی نیروگاههای کشور بوده و حاصل آن خاموشی در سالهای مختلف بوده است که در بخش خانگی، تولیدی و صنعتی شاهد آن بودهایم، اظهار کرد: در بخش صنعتی تقریبا کل دهه ۹۰ شاهد کاهش تامین برق و محدودیت برق برای صنایع بودیم، در بخش خانگی نیز در سال ۱۳۹۵ خاموشیها آغاز و در سال ۱۴۰۰ به اوج خود رسید که شرایط ناگواری رقم خورد.
وی با بیان اینکه برنامهای که در دستور کار قرار گرفت دو بعد اصلی داشت، تصریح کرد: اول اینکه بتوانیم ظرفیت نیروگاهی را توسعه دهیم و در کنار آن با روشهای مختلف مدیریت مصرف داشته باشیم.
۷۰۵۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شد
وزیر نیرو با اشاره به راهکارهای در نظر گرفته شده برای مدیریت مصرف اظهار کرد: مدیریت مصرف به ما کمک میکند که با ظرفیت کمتر بتوانیم انرژی بیشتری را تامین کنیم.
محرابیان با بیان اینکه از شروع دولت سیزدهم تا پایان ۱۴۰۱ در حوزه توسعه نیروگاهی ۷۰۵۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شد و عمده آن نیروگاههای حرارتی، تجدیدپذیر و بخشی هم ارتقای توان نیروگاههای موجود بوده است، تصریح کرد: در مدیریت مصرف برای بخشهای مختلف برنامه ریزی کردهایم.
وی اضافه کرد: در بخش خانگی مهمترین سازوکاری که لحاظ شد بحث پاداش صرفهجویی بود که در این طرح مردم با کاهش مصارف خودشان مشمول پاداش خوشمصرفی بودند، در سال ۱۴۰۱ علیرغم اینکه هیچگونه خاموشی در بخش خانگی نداشتیم اما میزان مصرف کاهش پیدا کرد. این موضوع به این معناست که مشترکان خانگی همکاری خوبی با صنعت برق داشتند.
وزیر نیرو با بیان اینکه برای مشترکان صنعتی نیز برنامه ریزی کردیم که در شهرکهای صنعتی و صنایع کوچک هیچگونه محدودیتی نداشته باشیم، گفت: در سال ۱۴۰۱ تنها محدودیت ما برای شهرکهای صنعتی این بود که تعطیلات جمعه آنها را به صورت گردشی کردیم که این کار در سال ۱۴۰۲ به صورت ملایمتری اجرا شد.
محرابیان افزود: در صنایع بزرگ نیز خواسته ما این بود که مصارف واحدهای بزرگ در زمان اوج مصرف خانگی کاهش پیدا کند ولی بتواند انرژی مورد نیاز خود را درساعتهای غیراوج تامین کند.
وزیر نیرو با بیان اینکه این امور باعث شد که علیرغم اینکه همچنان ناترازی داشتیم یک رضایت نسبی در بین مصرف کنندگان برق داشته باشیم، اضافه کرد: برای سال ۱۴۰۲ برنامه ریزیهای خودمان را گستردهتر کردیم.
به گفته وی، در پاداش صرفه جویی ارقام بزرگتری را در نظر گرفتیم همچنین پاداش به صورت عمومی لحاظ شد، یعنی هر فردی با هر میزان مصرفی اگر مصرف خود را کاهش دهد مشمول پاداش صرفه جویی میشود.
بیش از ۳۵ درصد از مشترکان مصارف خود را کاهش دادند
محرابیان با بیان اینکه این موضوع موجب شد که بیش از ۳۵ درصد از مشترکان در سال ۱۴۰۲ مصارف خود را کاهش دهند، اظهار کرد: یکبار در سال ۱۴۰۱ میزان مصارف خود را نسبت به سال قبل کاهش دادند و این بار میزان مصرف نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش پیدا کرد.
توزیع بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفه جویی
وزیر نیرو با بیان اینکه قبوضی که تا به امروز صادر شده بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفه جویی بین مشترکان توزیع شده است، تصریح کرد: در بخش صنعتی نیز اقدامی که صورت گرفت این بود که صنایع کوچک مانند سال گذشته معاف از هرگونه محدودیت بودند یعنی با هر میزان مصرف تولید داشتند و در شهرکهای صنعتی نیز فقط مدیریت مصرف به نصف روز یعنی بین ساعت ۱۱ ظهر تا ۱۱ شب اعمال شد.
وی ادامه داد: در طول ۶ و نیم روز نیز صنایع میتواند با حداکثر ظرفیت تولید داشته باشد. در بخش صنایع بزرگ همچون فولاد میزان محدودیت کاهش پیدا کرد به طوری که امسال ۱۶ درصد بیشتر به این صنایع انرژی دادیم.
با طرح نیروگاهسازی صنایع محدودیتها صفر میشود
محرابیان با بیان اینکه در فولادیها حدود ۲۵ درصد نسبت به سال قبل انرژی بیشتری دادیم اظهار کرد: بیشتر نیازها را سعی کردیم برطرف کنیم هرچند که با وضع مطلوب فاصله داریم و باید در سالهای آتی با طرحهای نیروگاه سازی که صنایع آغاز کردند محدودیتها را کاهش دهیم و به صفر نزدیک کنیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه اجرای این طرح به صورت ۱۰۰ درصد مثبت ارزیابی میشود، سالهای قبل تنها توصیههای اخلاقی گفته میشد اما امسال و سال گذشته این موضوع را به پاداش صرفه جویی متصل کردیم. اعداد و ارقام نیز نشان میدهد که مردم همکاری خوبی با صنعت برق داشتند و امیدواریم که این همکاریها افزایش پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات