به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورکتایمز با گفتوگو با فرماندهان و سربازان اوکراینی پنج هفته پس از آغاز ضدحملات اوکراین گزارش داد که عامل اصلی پیشروی کند این عملیات، مینهایی هستند که سربازان روسی برجای گذاشتهاند.
زمینی که اوکراینیها در مسیر پیشروی خود به سمت مواضع روسیه در شرق اوکراین از آن عبور میکنند، پر شده است از دهها نوع مین مختلف پلاستیکی و فلزی.
یکی از افسران ارتش اوکراین که در انتقال مجروحان ناشی از انفجار مین کمک میکند، گفت: تصورش هم دشوار است. ما فکر میکردیم مینها را به شکل خطی کار میگذارند. اما در اینجا تمامِ زمین مینگذاری شده است!
بر اساس گزارش نیویورکتایمز، گرچه ارتش اوکراین از فقدان پشتیبانی هوایی و استحکامات دفاعی هم رنج میبرد، اما دلیل اصلی ناچیز بودن دستاوردهای ضدحمله کییف همین زمینهای مینگذاری شده است.
سرگرد ماکسیم پریسیاژنیوک، کارشناس مینزدایی اوکراینی که شبها قبل از پیشروی پیادهنظام برای پاکسازی مسیر به میدانهای مین پا میگذارد، گفت: برای پاکسازی مینها، باید انگیزه و خونسردی زیادی داشته باشید. این کار بسیار ظریف است، مانند جراحی. علاوه بر این، در حین کار و در محیط پیرامون خود شاهد انفجار ناشی از شلیک توپخانه هستید و این کار را سختتر میکند.
مینگذاری از دیرباز یکی از روشهای نبرد سربازان روسیه بودهاند؛ از جمله در افغانستان و چچن و مراحل اولیه جنگ اوکراین در ۲۰۱۴. اما میادین مین تازهای که روسیه در جنوب اوکراین ایجاد کرده بسیار پیچیدهتر و وسیعتر هستند.
اوکراین مدتهاست که از ضدحملاتی گسترده صحبت میکند تا نیروهای روسیه را از قلمرو شرقی خود و همچنین شبهجزیره کریمه در جنوب این کشور خارج کند. اما به اعتراف مقامهای نظامی غرب از جمله خود اوکراین، این ضدحمله از سرعت خوبی برخوردار نبوده و دستاوردهایش کمتر از انتظار است. دلیل اصلی ناتوانی اوکراین برای پیشروی در جبهه شرقی، استحکامات دفاعی است که نیروهای مسلح روسیه برپاکردهاند. علاوه بر میدان مین، میتوان کانالها و خندقهای حفرشده توسط روسیه را هم یکی دیگر از نمونههای این استحکامات دفاعی دانست.
نفوذ به این خندقها دشوار است و به نابودی نیروها و تجهیزات اوکراین منجر شده، تجهیزاتی که از کشورهای غربی به اوکراین اعطا شده است. از این رو، ایالات متحده اخیراً از ارسال مهمات خوشهای به اوکراین خبر داد.
کییف به بمبهای خوشهای نیاز دارد تا این کانالها و خندقها را بمباران کرده و سرعت پیشروی خود را افزایش دهد؛ چرا که دستاوردهای ناچیز اوکراین در ضدحمله، غرب را در ادامه حمایت نظامی خود از کییف دچار تردید کرده است.
مهمات خوشهای از صدها بمب کوچک نارنجکمانند تشکیل شدهاند که از هواپیما یا توپخانه پرتاب میشوند. پس از پرتاب و با رسیدن به فاصله معینی از هدف، پوسته خارجی این بمبها جدا شده و صدها بمب کوچک بر فراز مساحتی معادل چندین زمین فوتبال گسترده میشوند.
این مهمات سلاحهای خطرناکی هستند، زیرا احتمال خطا در آنها بالاست. اگر این بمبها از هواپیما رها شوند، عملاً سقوط آزاد دارند. در این وضعیت، کافی است کمی باد شروع به وزیدن کند تا این مهمات هدف خود را از دست داده و به مناطق غیرنظامی اصابت کنند. اما حتی اگر این مهمات از توپخانه شلیک شوند، باز هم پس از باز شدن پوسته و گسترده شدن بر سطحی وسیع، احتمال خطا رفتنشان در آن مقیاس زیاد است. با این حال، حتی اگر - بر فرض محال - هدفگیری کاملا دقیق انجام شده و تمامی این صدها بمب به هدف اصابت کنند، باز هم ممکن است بمبها به صورت عمل نکرده در میدانهای نبرد باقی مانده و تا چندین دهه بعد از پایان جنگ هم جان غیرنظامیان را تهدید کند؛ مخصوصاً کودکان که به شکل براق این بمبها جذب میشوند.
انتهای پیام
نظرات