• یکشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1402042516056
  • خبرنگار : 30165

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان:

انتخاب زمان فرزندآوری باید آگاهانه باشد

انتخاب زمان فرزندآوری باید آگاهانه باشد

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان با تاکید بر اینکه مراکز درمان ناباروری نباید از حق انتخاب افراد برای زمان فرزندآوری جلوگیری کنند، گفت: ممکن است زوجی یک سال بعد از ازدواج بخواهند فرزنددار شوند و زوج دیگری زمان بیشتری نیاز داشته باشند. ولی این انتخاب باید آگاهانه باشد. باید زوجین را تشویق کنیم که اگر می‌خواهند تاخیر در فرزندآوری داشته باشند، حتماً مشاوره در این زمینه را جدی بگیرند.

به گزارش ایسنا، دکتر مهناز اشرفی در پنل تخصصی «رویان برای ایران جوان» که امروز به مناسبت سالگرد بازدید مقام معظم رهبری از پژوهشگاه رویان برگزار شد، با بیان اینکه ناباروری ۲۰ تا ۳۰ درصد از افراد جوامع را درگیر می‌کند، گفت: چون میزان ناباروری خیلی افزایش نداشته، نمی‌توان گفت ناباروری باعث کاهش جمعیت است؛ ولی درمان ناباروری می‌تواند سلامت خانواده را ایجاد کند و با حل معضلاتی که نبود فرزند ایجاد می‌کند، به سلامت خانواده‌ها کمک کند.  بنابراین درمان ناباروری جدا از افزایش جمعیت باید به این دلایل جدی گرفته شود. اگرچه که میزان افزایش جمعیت از این طریق به حدی که مد نظر سیاست‌گذاران است، نیست.

وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم به اصلاح جمعیت کمک کنیم، باید ازمواردی که منجر به ناباروری می‌شود در سطح جامعه جلوگیری کنیم‌. برای مثال موضوع بیمه و کمک‌های اقتصادی می‌تواند به درمان ناباروری در زمان مناسب و سنین مناسب کمک کند.

اشرفی تاکید کرد: مراکز درمان ناباروری نباید از حق انتخاب افراد برای زمان فرزندآوری جلوگیری کنند. ممکن است زوجی یک سال بعد از ازدواج بخواهند فرزنددار شوند و زوج دیگری زمان بیشتری نیاز داشته باشند. ولی این انتخاب باید آگاهانه باشد. باید زوجین را تشویق کنیم که اگر می‌خواهند تاخیر در فرزندآوری داشته باشند، حتماً مشاوره در این زمینه را جدی بگیرند.

در ادامه، دکتر احمد وثوق، معاون درمان و خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان نیز در سخنانی گفت: جهاددانشگاهی این استعداد را دارد که در موضوع جمعیت و جوانی آن مسئولیت بپذیرد. بارها اعلام کرده‌ایم که در تمامی موضوعات مربوط به فرزندآوری می‌توانیم ورود کرده و به نهادهای مربوطه کمک کنیم.

وی بیان کرد: این‌مسئولیت‌پذیری مشروط بر این است که واقعا مسئولیت به ما سپرده شود و در کنار آن بودجه و هزینه‌های لازم و همکاری دقیق نهادهای مربوطه را داشته باشیم‌. واحدهای جهاددانشگاهی با پراکندگی که در کشور دارند، می‌توانند این‌مسئولیت را به خوبی انجام داده و طبق سابقه درخشان جهاددانشگاهی در این موضوع نیز به خوبی حرکت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha