داریوش سرخانیمقدم ۲۱ تیر در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: امسال شاهد رشد ۲۶ درصدی تعداد اظهارنامه مالیاتی در استان اردبیل بودیم که از تعداد ۷۸ هزار به حدود ۹۸ هزار اظهارنامه رسید که اتفاق بسیار مبارکی می باشد.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل بیان کرد: افزایش تعداد اظهارنامه در وهله اول نشانگر افزایش فعالین اقتصادی است و همچنین به خاطر افزایش دستگاه های کارتخوان جهت سرشکن کردن مبالغ بین حساب های مختلف است که این امر خود مصداق بارز جرم محسوب می شود.
سرخانی مقدم گفت: حساب های تجاری و حساب های متصل به شبکه شاپرک مبنای محاسبه مالیات می باشد و مودیان محترم این حساب ها را صرفاً برای فعالیت اقتصادی استفاده کنند و اگر برای حسابی به غیر از فعالیت اقتصادی مبالغ دیگری از جمله حقوق و ... واریز می شود، اسناد و مدارک آن را نزد خود نگهداشته و به مامورین مالیاتی ارائه کنند تا به آنها نیز رسیدگی شود.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل تصریح کرد: نزدیک ۶۵ درصد از پرونده های مالیاتی مربوط به مشاغل می باشد و مشارکت مودیان محترم در اظهارنامه مالیاتی بسیار پررنگ و شایسته تقدیر است.
وی به مشکلات مالیاتی بازاریان اردبیل اشاره کرد و گفت: برخی اعتراض هایی که در خصوص مالیات توسط بازاریان اردبیل مطرح شده بود متاسفانه هدایت این اعتراض ها توسط فردی شکل گرفته بود که خود جزو فعالین اقتصادی و بازاریان اردبیل نبود.
سرخانی مقدم ادامه داد: مودیانی که اظهارنامه مالیاتی داشتند، امور مالیاتی در وهله اول مالیات این افراد را به پشتوانه اسناد و مدارک مربوط به حساب های متصل به دستگاه های کارتخوان بارگذاری کرده بود، از بانک مرکزی دوباره اطلاعات این حساب ها دریافت شد و بارگذاری مجدد توسط امور مالیاتی انجام شد که در وهله دوم در مالیات ها بازنگری و به نوعی افزایش یافت و این مورد اعتراض مودیان قرار گرفت که اداره کل امور مالیاتی به بخش اعظم این اعتراض ها رسیدگی کرده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل در خصوص اینتاکد اظهار کرد: مودیان در هنگام بارگذاری مدارک چه به صورت شخصی یا از طریق کافینتها و سهواً یا از روی ناآگاهی اینتاکد خود را بدون توجه به فعالیت اقتصادی مربوطه انتخاب کرده بودند که بعداً دچار مشکل شدند و همکاران امورمالیاتی به درخواست های این مودیان رسیدگی کرده و اقدامات لازم را انجام دادند.
وی در خصوص استفاده از دستگاه کارتخوان بیان کرد: براساس افزایش قانون بودجه ۱۴۰۲ برخی از اصناف از جمله وکلا، داروخانه ها، پزشکان و... مکلف به استفاده از دستگاه کارتخوان هستند و در صورت عدم رعایت این موضوع مرتکب جرم شده اند.
مدیر کل امور مالیاتی استان اردبیل تصریح کرد: واحد اجرایی و فرار مالیاتی و سامانه سوت زنی رصد پزشکان متخلف را انجام داده و با همکاری نظام پزشکی دستگاه کارتخوان نصب و در صورت تکرار از مزایای تبصره ماده صد بهرهمند نخواهند شد.
سرخانی مقدم در خصوص اینکه برخی از اصناف مبالغ دریافتی را مستقیم توسط پرداخت کننده به حساب شخص دیگری منتقل می کنند گفت: این عمل مطابق بنده ۵ ماده ۲۷۴ قانون مالیات مستقیم که تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران، یا معاملات و قراردادهای مؤدیان دیگر به نام خود برخلاف واقع مطرح شده که مصداق جرم مالیاتی است.
وی افزود: به سپرده های مردمی نزد بانک ها مالیات شامل نمی شود ولی سپرده های اشخاص حقوقی شامل مالیات می باشد.
سرخانی مقدم در خصوص افزایش فرهنگ مالیات دهی بیان کرد: با اتحادیه های مختلف، اتاق اصناف، سازمان نظام پزشکی، سازمان نظام مهندسی و... جلسات متعددی برگزار کردیم و همچنین میزخدمت در طبقات مختلف امورمالیاتی استان و حتی اتاق اصناف اردبیل مستقر هستند و قبل از خطبه های نمازجمعه نیز توضیحاتی در خصوص موضوع مالیات برای مردم ارائه شد و این موارد را به صورت مستمر برای اعتلای فرهنگ مالیات دهی در حال انجام هستیم.
مدیر کل امور مالیاتی استان اردبیل افزود: طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ شرکت هایی که برای شناساندن ظرفیت های گردشگری استان تولید محتوا انجام می دهند، هزینه های آنها جزو هزینه های قابل قبول محسوب می شود، به عبارت دیگر هزینه هایی هستند که در زمان رسیدگی مالیاتی توسط کارشناسان مالیاتی مورد قبول واقع می شوند و مبلغ آن ها از درآمد مودیان مالیاتی کسر می شود.
سرخانی مقدم افزود: هر شخص حقیقی یا حقوقی اگر به فعالیت های ورزشی و هزینهکرد در این بخش اقدام کند و به تایید اداره کل ورزش و جوانان برسد جزو هزینه های قابل قبول محاسبه می شود.
وی در خصوص کمک های بلاعوض به حساب های تعیین شده از طرف دولت از جمله سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، وزارت بهداشت و درمان و... گفت: این مبالغ از درآمد مشمول مالیات کسر خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات