حمید نجف در گفتوگو با ایسنا، درباره اعزام نیروی کار به خارج و تمایل افراد تحصیلکرده به کار در کشورهای دیگر اظهار کرد: به طور معمول افراد زمانی که به لحاظ حقوق و دستمزد و هزینههای زندگی تامین نباشند ممکن است تصمیم بگیرند که برای کار به کشورهای دیگر بروند.طبعا یک نیروی ماهر و تحصیلکرده برای تامین هزینههای مسکن، ایاب و ذهاب، تحصیل و آموزش و درمان به دنبال موقعیت بهتر کار است لذا ترجیح میدهد به کشوری برود که حقوق بهتری به او بدهند و این یک امر طبیعی است؛ از این رو اقدامی که دولت و مشخصا وزارت کار با فعال کردن دیپلماسی بازار کار در پیش گرفتهاند ارزشمند است و باید آن را به فال نیک گرفت.
وی ادامه داد: در حال حاضر برخی افراد به ویژه نیروهای نخبه به چند دلیل به کار در کشورهای دیگر تمایل نشان می دهند، اول اینکه شرایط اشتغال آنها در داخل کشور فراهم نیست و دوم دریافت دستمزد و درآمد متناسب با تحصیلات و نخبگی خود را در داخل متصور نیستند که تامین کننده نیازهای ابتدایی آنها باشد لذا به فکر رفتن به کشورهای دیگر هستند که ایده آل آنها باشد و بتوانند درآمد خوبی کسب کنند.
نجف ادامه داد: این عده پس از یافتن شغل مناسب به تدریج درآمدهای خود را وارد کشور میکنند و تشکیل خانواده و زندگی میدهند اما عده ای هم تصمیم می گیرند در همان کشور مقصد بمانند لذا دولت باید ضمن حمایت از نیروهای نخبه و تحصیلکرده برای اعزام نیروی کار به کشورهای صنعتی و کشورهایی که به نیروی کار ماهر ایرانی نیاز دارند، برنامه ریزی کند.
این کارشناس حوزه کار افزود: در بحث اعزام نیروی کار به دنبال این بودیم که دیپلماسی بازار کار اتفاق بیفتد. وقتی از نظر نیروی کار ظرفیت بالایی داریم چه اشکالی دارد که آنها را به کشورهای منطقه و همسایه اعزام کنیم.در حال حاضر صادرات نیروی کار فنی و ماهر در دستور کار بسیاری از کشورها قرار دارد و کشورهای صنعتی نظیر آلمان و استرالیا به شدت نیازمند نیروی کار ماهر هستند.
نجف تصریح کرد:ما میتوانیم به شکل سازماندهی شده برای اعزام نیروی کار اقدام کنیم و از مزایای صدور خدمات فنی و مهندسی نیز بهرهمند شویم.به همین منظور باید ساز و کار و برنامهریزی لازم در این خصوص صورت گیرد تا به یکباره با حجم بالای درخواست ویزای کار در کشورهای دیگر مواجه نشویم.
به اعتقاد وی با گسترش اعزام نیروی کار ماهر به کشورهای دیگر امید نسل جوان افزایش یافته و با دانش روز دنیا آشنا شده و آن را در داخل کشور به خدمت میگیرند.همچنین تبادل تجربیات میان کشورها به وجود آمده و ارزآوری نصیب کشور میشود.
وی با بیان اینکه در تمام کشورها دولتها در خصوص فرایند اعزام نیروی کار ورود کرده و نیروهای فنی و آموزش دیده خود را در داخل به خدمت گرفتهاند، تاکید کرد: فرایند اعزام نیروی کار ایرانی به کشورهای دیگر باید منجر به خروج نخبگان و عدم بازگشت آنها نشود.ضمن آنکه اعزام نیروی ماهر باید متناسب با رشتههای مورد نیاز آنها باشد و سازمان آموزش فنی وحرفهای، جوانان و نیروهای کار را بر مبنای درخواست کشورهای نیروپذیر و رشتههایی که نیاز دارند، تربیت کند.
انتهای پیام
نظرات