• دوشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402041912187
  • خبرنگار : 71129

گردهم‌آیی خانواده‌های قربانیان سربرنیتسا در سارایوو

گردهم‌آیی خانواده‌های قربانیان سربرنیتسا در سارایوو
ادای احترام به قربانیان سربرنیتسا

صدها تن در بیست و هشتمین سالگرد قتل عامل سربرنیتسا در سارایوو، بوسنی گردهم آمدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این جمعیت روز یکشنبه در حالی در سارایوو حضور داشتند که کامیونی با ۳۰ تابوت به سمت سربرنیتسا می‌رفت؛ جایی که قربانیان تازه شناسایی شده تنها نسل کشی اروپا از جنگ دوم جهانی در این منطقه به خاک سپرده می‌شوند.

همزمان با توقف کامیون حامل تابوت در مقابل ساختمان ریاست جمهوری که رویش با یک پرچم بزرگ بوسنی پوشانده شده بود، مردم به سمت پرچم که بقایای اجساد کشف شده در گورهای دسته جمعی را پنهان کرده بود، گل پرتاب می‌کردند. هویت اجساد را به وسیله دی.ان.ای شناسایی کردند.

یکی از افرادی که برای ادای احترام آمده بود، گفت: این واقعا جای تاسف است که صدها قربانی هنوز پیدا نشده و اینکه هنوز تعدادی هستند که نسل کشی سربرنیتسا را انکار می‌کنند.

گردهم‌آیی خانواده‌های قربانیان سربرنیتسا در سارایوو
گردهم آیی برای ادای احترام به نسل کشی سربرنیتسا

قربانیان تازه شناسایی شده قتل عامل سربرنیتسا در ۱۱ ژوئیه که روز آغاز کشتار ۱۹۹۵ است، در یک قبرستان بزرگ در حومه شرقی شهر دفن می‌شوند.

تاکنون بقایای بیش از ۶۶۰۰ قربانی این نسل کشی کشف و در این گورستان دفن شده است.

کشتارهای سربرنیتسا اوج جنگ خونین ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ بوسنی بود که پس از فروپاشی یوگسلاوی یکسری احساسات ناسیونالیستی و جاه طلبی‌های ارضی را به وجود آورد و باعث شد تا صرب‌های بوسنی علیه کروات‌ها و مسلمانان برخیزند.

در ژوئیه ۱۹۹۵، صرب‌های بوسنی به مکان امن مورد حمایت سازمان ملل در سربرنیتسا حمله کردند. دستکم ۸۰۰۰ مرد و پسر مسلمان بوسنیاک را از همسران، مادران و خواهرانشان جدا کرده، آنها را به سمت جنگل برده و قتل عام کردند.

گردهم‌آیی خانواده‌های قربانیان سربرنیتسا در سارایوو
گردهم آیی برای ادای احترام به قربانیان نسل کشی سربرنیتسا

قاتلان، اجساد قربانیان را به سرعت در گورهای دسته جمعی دفن کرده و بعد با بولدوزر رویشان خاک ریختند، بقایای اجساد را در سایر نقاط دفن کردند تا شواهد جرایم جنگی را مخفی کنند.

این قتل عام از سوی دادگاه‌های ملی و بین‌المللی، "نسل کشی" اعلام شد. هنوز هم با وجود شواهد غیرقابل انکار از آنچه که رخ داد، سران صرب در بوسنی و صربستان یا این نسل کشی را کم اهمیت می‌دانند یا آن را انکار می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha