به گزارش ایسنا، پایگاه راشاتودی در گزارشی سرنوشت نیروهای مزدور خارجی را که در کنار ارتش اوکراین علیه روسیه میجنگند، توصیف کرده و نوشته است:
«ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین سه روز بعد از آن که سربازان روس در ماه فوریه سال ۲۰۲۲ وارد اوکراین شدند تمایل کشورش را برای پذیرش خارجیهایی که مایل به سلاح به دست گرفتن علیه نیروهای مسکو باشند، اعلام کرد. بعد از این فراخوان زلنسکی، داوطلبان عضویت در ارتش اوکراین نزد سفارتخانههای این کشور در سراسر غرب رفته و برای شرکت در جنگ اوکراین – اغلب با رضایت دولتهایشان – ثبت نام کرده و بعدا عازم میدان جنگ شدند.
تلفات این نیروها در جنگ به شکلی وحشتناک و فوری اتفاق میافتاد. دو هفته بعد از درخواست زلنسکی، دست کم ۱۸۰ نیروی مزدور خارجی در یک حمله موشکی روسیه به تاسیسات آموزشی این نیروها در منطقه یاووریف در نزدیکی مرز لهستان کشته شدند. چیزی که موضع این سربازان را لو داد، پستهای انتشار یافته در شبکههای اجتماعی بود.
یک مربی تیراندازی برزیلی بعد از این حمله به لهستان فرار کرد و بعدا در پستی در توئیتر نوشت: "لژیون ما تنها با یک حمله محو شد. من نمیدانستم جنگ چه شکلی است."
یک نیروی مزدور بریتانیایی که از این حمله زنده بیرون آمد، فرماندهان اوکراینی را متهم کرد به این که "مردان آموزش ندیده را با مهمات کم و کلاشنیکفهای مزخرف به خط مقدم جنگ میفرستند و آنها در آنجا کشته میشوند."
به گفته این بریتانیایی، "لژیون بینالمللی" ارتش اوکراین " کاملا از نظر تسلیحات پایینتر بوده و توسط چند رهبر دیوانه اوکراینی اداره میشوند."
بعد از این حمله، لژیون بینالمللی ارتش اوکراین به سراغ استخدام نیروهایی خارجی با سابقه خدمت نظامی رفت و بعدا ورود موجی از تسلیحات غربی برخی از مشکلات این لژیون در زمینه تجهیزات نظامی را رفع کرد. با این وجود تهدید کشته شدن همواره برای اعضای آن وجود داشته است.
یک نیروی مزدور کانادایی ماه مه گذشته به شبکه سی.بی.سی نیوز گفت: "تنها با یک کلمه میتوانم وضعیت آنجا را به خوبی توصیف کنم: جهنم. هر روز در آنجا تلفاتی پیدا میکنید و هر روز دوستان شما در آنجا کشته میشوند."
او توضیح داد که اکثر ماموریتهایش در منطقه دونباس شامل جمع آوری اجساد به جای مانده از نبردهای روز قبل از آن میشده است.
کار کهنه سربازان شرکت کرده در جنگهای آمریکا در خاورمیانه برای تطبیق یافتن با دشمنی همچون روسیه دشوار بوده است. اوایل سال جاری میلادی، یک نیروی مزدور استرالیایی ارتش اوکراین که با نیروهای گروه نظامی واگنر بر سر تصرف شهر آرتیوموفسک (باخموت) میجنگید این شرکت نظامی پیمانکار روسیه را حریفی برابر برای هر گونه ارتش غربی دانست، در حالی که چند مزدور آمریکایی هم در توصیف تجربه خود، گلوله بارانهای روسها را چند برابر شدیدتر از هر حملهای که در ماموریتهای رزمی قبلی خود دیدند، گزارش کردند.
یک تفنگدار سابق دریایی آمریکا در ماه فوریه به شبکه ای.بی.سی نیوز گفت: حمله توپخانهای آنها توقف ناپذیر بود. کل شب و روز اجرا میشد. در خطوط مقدم نبرد اوکراین امید به زندگی حدود چهار ساعت است.
تفنگدار آمریکایی دیگری نیز هفته قبل در مصاحبه با دیلی بیست گفت: "این سومین جنگی است که در آن شرکت کردهام و این جنگ با اختلاف بالایی خیلی بدتر از قبلیها بوده است. شما را به طرز وحشتناکی با آتش توپخانه و تانک در هم میکوبند. هفته قبل بود که یک هواپیما بمبی را در فاصله حدودا ۳۰۰ متری از ما انداخت که واقعا وحشتناک بود."
حتی احتمال کشته شدن نیروهای مستقر در پشت جبهه هم اغلب به همان اندازه احتمال کشته شدن نیروهای مستقر در خط مقدم است. ماه گذشته میلادی ۲۰ نیروی مزدور خارجی، از جمله چند کلمبیایی و حداقل یک آمریکایی در حمله موشکی روسیه به پایگاه موقت تیپ این نیروها در شهر کراماتورسک در حوزه دونباس کشته شدند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پس از این حمله گفت: "اگر ما چنین تجمعاتی از این نیروها همچون تیپ آنها در کراماتورسک را کشف کنیم، آنها را نابود خواهیم کرد چون آنها به ما اعلان جنگ دادهاند."
طبق اعلام وزارت دفاع روسیه، در آوریل ۲۰۲۲ کمتر از ۷۰۰۰ مزدور خارجی اهل ۶۳ کشور در جنگ در اوکراین شرکت داشتند. این رقم اما تا ماه مه سال جاری میلادی به ۲۵۰۰ نفر کاهش یافته است و در عین حال اینکه چه تعداد از این نیروهای خارجی از آوریل گذشته تا کنون کشته یا اسیر شده و یا از جنگ فرار کردهاند، نامشخص است.
گزارشها نشان میدهند ارتش اوکراین تمایلی به جمع آوری اجساد نیروهای کشته شده خودش در بخشهای ملتهب خط مقدم جنگ ندارد. این عامل سبب شده خانوادههای نیروهای خارجی ارتش اوکراین تا چند ماه مجبور به صبر کردن برای دریافت اجساد اعضای کشته شده خود در این جنگ بعد از اعلام مرگ آنها باشند. این اتفاق برای خانواده فینبار کافرکی، نیروی مزدور ایرلندی ارتش اوکراین که جسدش همین چند روز پیش در نزدیکی آرتیوموفسک یافت شد، افتاد. سه ماه قبل مقامهای اوکراینی مرگ او را اعلام کردند. روزنامه آیریش تایمز نوشت، ممکن است چند ماه طول بکشد تا مقامهای اوکراینی جسد کافرکی را به ایرلند برگردانند.
وضعیت برای نیروهای مزدوری که زنده دستگیر میشوند نیز چندان بهتر نیست. نیروهای مزدور ارتشها مشمول هیچ تدبیر حمایتی بر طبق کنوانسیون ژنو نمیشوند. آیدن آسلین و شائون پینر، دو نیروی مزدور بریتانیایی بعد از آن که توسط نیروهای جمهوری خلق دونتسک در سال گذشته میلادی دستگیر و به اعدام محکوم شدند با این واقعیت مواجه شدند.
هر چند این دو نفر نهایتا در عملیات تبادل زندانی مسترد شدند، وزارت امور خارجه روسیه به مزدوران داوطلب خارجی یاد آوری کرد: "نیروهای مزدوری که غربیها به کمک رژیم ملیگرای کییف میفرستند واجد وضعیت اسیر جنگی طبق قوانین بشردوستانه بینالمللی نمیشوند."
انتهای پیام
نظرات