• یکشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402041811080
  • خبرنگار : 50072

شرکت‌هایی که سود هیولایی دارند

شرکت‌هایی که سود هیولایی دارند

آشفتگی اقتصادی به شرکت‌های بزرگ کمک می‌کند تا «سودهای هیولایی» کسب کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از بیزنس، بر اساس نتایج تحقیقات موسسات خیریه توسعه آکسفام (Oxfam) و اکشن اید (ActionAid)، تعداد ۷۲۲ شرکت بزرگ جهان مجموعا بیش از یک تریلیون دلار در سال، سودهای بادآورده به دلیل افزایش قیمت انرژی و افزایش نرخ بهره به دست می‌آورند.

نتایج تجزیه و تحلیل رتبه‌بندی جهانی فوربس در سال ۲۰۰۰ نشان داد که شرکت‌ها، میزان ۱.۰۹ تریلیون دلار سود بادآورده در سال ۲۰۲۱ و ۱.۱ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۲ به دست آورده‌اند که ۸۹ درصد جهش در کل سود در مقایسه با میانگین کل سود در  سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ است. این مطالعه، سودهای بادآورده را به‌عنوان سودهایی که بیش از ۱۰ درصد از میانگین سود سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ بیشتر است، تعریف می‌کند.

این نتایج نشان می‌دهد که ۴۵ شرکت انرژی به‌طور متوسط ۲۳۷ میلیارد دلار در سال طی دو سال گذشته سودهای بادآورده کسب کردند. در حال حاضر ۹۶ میلیاردر انرژی وجود دارند که مجموع ثروت آنها نزدیک به ۴۳۲ میلیارد دلار است که ۵۰ میلیارد دلار بیشتر از آوریل ۲۰۲۲ شده است.

بر اساس گزارش‌ها، شرکت‌های مواد غذایی و آشامیدنی، بانک‌ها، بیگ فارما و خرده‌فروشان بزرگ همچنین شرکت‌های هوافضا و دفاعی نیز از بحران هزینه‌های زندگی در سال ۲۰۲۲ که بیش از یک چهارم میلیارد نفر را در ۵۸ کشور در معرض ناامنی غذایی حاد قرار داده است، پول نقد کرده‌اند.

بیگ فارما اصطلاحی است برای اشاره به جمعی از ابر شرکت های داروسازی و تجهیزات پزشکی که علاوه بر قدرت عظیم هدایت این صنعت چالش برانگیر، سالانه میلیاردها دلار درآمد دارند. اکثر این ابرشرکت‌ها، شرکت‌های تابعه‌ای نیز دارند و علاوه بر تولید دارو، به تولید و توسعه تجهیزات پزشکی و اقلام بهداشتی و گاه آرایشی می‌پردازند.

این گزارش خاطرنشان کرد که برای اولین بار در ۲۵ سال گذشته، ثروت و فقر شدید به‌طور همزمان افزایش یافته  و سود کلان شرکت‌ها با تنزل حقوق و شرایط کارگران همزمان شده است.

آمیتاب بهار، مدیر اجرایی موقت بین‌المللی آکسفام گفت: مردم از حرص و آز شرکت‌ها خسته شده‌اند. این ناپسند است که شرکت‌ها میلیاردها دلار سودهای بادآورده عظیم به دست آورده‌اند، در حالی که مردم در همه جا برای تهیه غذای کافی یا وسایل اولیه مانند دارو و گرمایش با مشکل مواجه هستند.

وی افزود: «کسب‌وکارهای بزرگ همه ما را تحت فشار قرار می‌دهند، آنها قیمت‌ها را بالا می‌برند تا به سودهای هیولایی دست یابند و مردم را در پوشش چند بحرانی غارت می‌کنند.»

این گزارش تاکید کرد که سودجویی شرکتی نقش مهمی در افزایش نرخ تورم دارد و بازتاب این ترس است که شرکت‌ها از بحران هزینه زندگی برای افزایش سود حاشیه سوء‌استفاده می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha