• شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402041710659
  • خبرنگار : 30057

تشریح اقدامات علمی ایران در کمیسیون بین دولتی اقیانوس‌شناسی یونسکو

تشریح اقدامات علمی ایران در کمیسیون بین دولتی اقیانوس‌شناسی یونسکو

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی با حضور در نشست بین‌المللی «شورای اجرایی کمیسیون بین دولتی اقیانوس‌شناسی یونسکو» در فرانسه به تشریح فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه علوم دریایی پرداخت.

به گزارش ایسنا، دکتر مرتضی توکلی در دو رویداد بین‌المللی «سی و دومین نشست سالیانه و پنجاه و ششمین نشست شورای اجرایی کمیسیون بین دولتی اقیانوس‌شناسی یونسکو» که از تاریخ ۳۰ خرداد تا ۹ تیر ۱۴۰۲ در مقر یونسکو در شهر پاریس برگزار شد، شرکت کرد.

در آغاز این نشست بین‌المللی، کمیسیون بین دولتی اقیانوس‌شناسی یونسکو ( IOC) گزارش سالیانه خود را ارائه کرد. سپس نظرات کشورهای مختلف در مورد تصمیم‌گیری‌ها تشریح شد.

دکتر مرتضی توکلی، رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه علوم دریایی، اقیانوسی و جوی، نظرات خود را در این نشست ارائه کرد.

در این رویداد بین‌المللی جلسات متعددی برگزار شد و طی آن نمایندگان کشورهای عضو نظرات و دیدگاه‌های کارشناسی خود را مطرح کردند.

کمیته اقیانوس هند مرکزی IOCINDIO و ارتقای وضعیت آن، سامانه‌های هشدار زودهنگام مخاطرات دریایی، برنامه مدیریت داده‌های دریایی IODE، بازنگری در سیاست تبادل داده‌های اقیانوسی، اصلاحات در وضعیت IOC در گزارشات اقیانوسی و به روزرسانی شاخص‌های هدف شماره ۱۴: زندگی زیر آب (حفاظت از حیات زیر آب) از جمله جلسات برگزار شده در این بخش است.

انتخابات رؤسا و نایب رئیسان IOC و همچنین انتخابات برای عضویت کشورها در شورای اجرایی IOC از دیگر برنامه‌های این رویدادهای بین‌المللی بود که طی آن دکتر Yutaka Michida از کشور ژاپن به عنوان رییس کمیسیون بین دولتی اقیانوس‌شناسی و ۵ نایب رییس از کشورهای فرانسه، بلغارستان، کلمبیا، هند و مصر انتخاب شدند. 

بر اساس این انتخابات، کشورهای عضو شورای اجرایی IOC در این نشست، به شرح زیر انتخاب شدند: 

گروه ۱: کانادا، فرانسه، آلمان، ایسلند، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا، ترکیه، بریتانیا و ایرلند شمالی، ایالات متحده آمریکا 

گروه ۲: بلغارستان، رومانی، اوکراین 

گروه ۳: آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، اکوادور، گرانادا، پاناما، پرو

گروه ۴: استرالیا، بنگلادش، چین، جزایر کوک، هند، ژاپن، پاکستان، جمهوری کره، تایلند

گروه ۵: کنگو، مصر، کنیا، گابن، مراکش، عمان، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، توگو.

به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی، کمیسیون بین‌دولتی اقیانوس‌شناسی یونسکو IOC مهم‌ترین نهاد بین‌المللی در عرصه علوم اقیانوسی محسوب می‌شود. این کمیسیون در پی قطعنامه ۳۱/۲ جلسه یازدهم کنفرانس عمومی یونسکو تاسیس شد و اولین نشست خود را در یونسکو در پاریس از ۱۹ تا ۲۷ اکتبر ۱۹۶۱ تشکیل داد و در همان جلسه ۴۰ کشور به عضویت این کمیسیون درآمدند. ساختار IOC متشکل از کشورهای عضو کمیسیون و شورای اجرایی و دبیرخانه و تعدادی زیرمجموعه است و دبیرخانه آن در پاریس، فرانسه مستقر است. در حال حاضر ۱۵۰ کشور در IOC عضو هستند که از میان آن‌ها ۴۰ کشور عضو شورای اجرایی این کمیسیون هستند. نشست شورای اجرایی IOC به طور سالیانه و نشست عمومی هر دو سال یک بار برگزار می‌شود.

پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی، مرجع ملی کمیسیون بین دولتی اقیانوس‌شناسی یونسکو است و رییس پژوهشگاه به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در کلیه نشست‌ها به صورت تمام‌وقت شرکت فعال داشت و نظرات خود را در مورد مباحث مطرح‌شده ارائه کرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha