حجتالاسلام والمسلمین سیدمرتضی حسنی حلم چهارشنبه ۱۴ تیرماه در جشن عید غدیر که در سالن اجتماعات مرحوم کاظمی آشتیانی جهاددانشگاهی واحد همدان برگزار شد، با بیان اینکه عید غدیر معروف به عیدالله اکبر است، اظهار کرد: وظیفه جامعه امروز در مقابل غدیر این است که صاحب غدیر یعنی حضرت امیرالمؤمنین(ع) را بشناسد.
وی با بیان اینکه در تمام عرصههای مختلف که حضرت محمد(ص) رسالت دین خدا را بر عهده داشتند امام علی(ع) همراه و حامی همیشگی ایشان بود، افزود: در سال اول بعثت که پیامبر اکرم(ص) خویشان خود را به اسلام فراخواندند، هر سه بار نوجوانی ۱۰ یا ۱۱ ساله این دعوت را اجابت کرد. پس از ۱۰ سال نیز در شرایط حساسی که کفار میخواستند پیامبر را به قتل برسانند، باز هم جز علی(ع) کسی نبود که برای خوابیدن در بستر پیامبر(ص) داوطلب شود.
حسنیحلم یادآور شد: بعد از هجرت به مدینه در جنگ با کفار و یکی از قهرمانان کفار به نام عمربن عبدود تنها کسی که پس از سه بار دعوت پیامبر برای جنگ با او پیش قدم شد، امام علی(ع) بود که پس به هلاکت رساندن او ندایی در بین زمین و آسمان توسط جبرئیل سر داده شد «لا فتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار»، در جنگ احزاب که همه گروهها و ادیان علیه پیامبر و اسلام متحد شده بودند، امام علی(ع) شجاعانه مبارزه کرد و بیش از ۶۰ ضربه به ایشان وارد شد تا اجازه ندهد به پیامبر(ص) ضربهای وارد شود.
وی بیان کرد: در جنگ خیبر نیز پیامبر(ص) فرمودند فردا پرچم فتح خیبر را به کسی میدهم که خدا و پیغمبر از او راضی باشد، در شجاعت و دلاوری افراد مدعی زیاد بودند اما باز هم پیامبر(ص) پس از سه بار مطرح کردن داوطلب برای برداشتن در خیبر، هر بار امام علی(ع) پاسخ داد و توانست این در را از جا بکند.
حسنیحلم گفت: در ماجرای غدیر پیامبر نگران معرفی جانشین خود بودند که آیه نازل شد که این رسالت را انجام بده و از هیچ چیزی ترس نداشته باش. معرفی امام برای حاکمیت، معرفی بهترین فرد بود. تا به حال در این ۱۲۰۰ سال هیچ مسلمان و غیرمسلمانی به غیر از شجاعت، عدالت، حکمرانی، سخنوری، بلاغت و فصاحت امام چیزی نگفته تا جایی که در مواردی حتی کتابی در ۲۰ جلد به این مسایل پرداخته است و کتاب «صوت و العدالت و الانسان» از جورج جرداق مسیحی نیز یکی از این نمونههاست، نتوانسته است نقطه ضعفی از ایشان بگیرد.
وی مطرح کرد: ولایت امیرالمؤمنین(ع) سرمایهای است که نیاز به شکرگزاری دارد، کسی که «قسیم النار و الجنه» است، ما نیز در قبال غدیر موظف هستیم پیامهای غدیر و صاحب آن را بهصورت عملی در جامعه اجرایی کنیم، حکومت داری و حکومت انسانهای شایسته بر جامعه بشری از پیامهای غدیر است. اگر تمام افراد جامعه در هر جایگاهی از امام علی(ع) الگو بگیرند جامعهای درست خواهیم داشت. اگر این الگو قرار دادن فقط در ظاهر باشد و صرف برگزاری جشن خلاصه شود جامعه ما غدیری نخواهد شد.
وی در پایان اظهار کرد: غدیر تنها عید شیعه و یا مسلمان نیست بلکه عید تمام بشریت و ارزشهاست چراکه غدیر به معنای تربیت، فرهنگ، تمام ارزشهای انسانی و مبارزه با تبعیض و بیعدالتیهاست.
سرپرست جهاددانشگاهی واحد همدان نیز گفت: هر کس به اندازه درک خود از امام علی(ع) معرفت کسب میکند؛ افراد غیرمسلمانی که در مورد امام علی(ع) تحقیقاتی داشتهاند، پس از شناخت ابعاد شخصیتی ایشان لب به تحسین باز کردهاند.
دکتر مهدی میرزاپور درباره چرایی گرامیداشت عید غدیر بیان کرد: حضرت رسول(ص) در عید غدیر تمام زحمات، مرارتها و مشکلاتی که طی ۲۳ سال پیامبری خود متحمل شده بودند را با معرفی جایگاه امامت تکمیل کردند.
وی یادآور شد: رسالت پیامبر و دینی که ۲۳ سال برای تبلیغ آن تلاش کرده بودند، طبق آیه ۶۷ سوره مائده «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ» با معرفی امیرالمؤمنین(ع) کامل شد، ما نیز وظیفه داریم در ایامی که به نام و یاد امام علی(ع) است پای صحبت بزرگان بنشینیم تا از فضائل امام علی(ع) که دریایی از معرفت است بهرهمند شویم و علاوه بر اینکه به یاد ایشان هستیم از متمسکین ولایت ایشان نیز باشیم.
انتهای پیام
نظرات