حجت الاسلام حمید رعیتی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به حوزههای متفاوت کار معاونت فرهنگی اظهار کرد: کار کردن در همه حوزهها به صورت همزمان و یکپارچه کار بسیار سختی است و فعال کردن همه حوزهها زمانبر است بنابراین هیچ وقت ادعایی نداشتم که در همه حوزهها به صورت همزمان و یکپارچه کار کنیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در اهواز با مشکلات عدیدهای مواجه هستیم؛ مشکلات آموزش، زیرساخت و موارد دیگر در اهواز وجود دارد. بسیاری از کارهایی که اکنون در اهواز در حال انجام است ۱۰ سال پیش در شهرهای هم رده اهواز انجام شده است بنابراین همزمان هم باید از عقبافتادگی بیشتر جلوگیری شود و هم عقبافتادگی موجود جبران شود و طبیعتا در این شرایط، کار سختتر است.
رعیتی عنوان کرد: در برخی شهرها ۱۰ پارک بانوان وجود دارد که قطعا این پارکها در یک سال ایجاد نشدهاند بنابراین انتظار اینکه در یک دوره چنین کارهایی انجام شود، انتظار دقیقی نیست.
وی عنوان کرد: یکی از مسائل مهم در اهواز در حوزه آموزش است که بیشترین کار در این حوزه در این دوره انجام شده است. در اهواز ۳۰۰ هزار دانشآموز وجود دارد که در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۱، آموزشهای حوزه شهروندی به ۱۰۰ هزار دانشآموز با کمترین هزینهها ارائه شد و در هیچ جای کشور آموزش به این تعداد نفر ارائه نشده است؛ البته در شهرهای دیگر از گذشته آموزش به صورت مستمر انجام میشد.
رعیتی با اشاره به گستردگی حوزه شهروندی و آسیبهای اجتماعی، عنوان کرد: یک هزار باکس کتاب با موضوعات مختلف در حوزه شهروندی و آسیبهای اجتماعی برای نصب در اتوبوسها پیشبینی شده است و در هر اتوبوس سه تا چهار باکس کتاب نصب میشود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اهواز در خصوص اقدامات در حوزه آسیبهای اجتماعی گفت: ما متولی مستقیم این موضوعات نیستیم اما میتوانیم در این زمینه کمک کنیم و اقداماتی در راستای آموزش شهروندان انجام شده است.
وی در مورد اینکه این معاونت بابت مسائل سیاسی هزینه کرده است یا خیر؟ تصریح کرد: شرعا، قانونا و اخلاقا هر کسی یک هزار تومان از شهرداری بابت کارهای سیاسی خرج کند، بر گردن ما است. من آخرت خود را به هیچکس، هیچ نهاد و ارگانی نمیدهم. نهادهای نظارتی و امنیتی نیز بر اعمال و رفتار ما نظارت میکنند و اگر کوچکترین نکتهای در مورد بنده داشتند، قطعا ورود میکردند.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اهواز در خصوص انجام نشدن برنامههای فرهنگی در عید قربان بیان کرد: متاسفانه فضاهایی که در اختیار داریم برای کارهای تبلیغاتی محدود هستند. روزی که فعالیت خود در این معاونت را آغاز کردم هیچ تابلویی برای کارهای فرهنگی و اجتماعی نداشتیم و تابلوهایی که داشتیم در اختیار شرکتهای تبلیغاتی بود و از آنها در حوزه درآمدزایی استفاده میشد. شهرداری تنها یک سری بیلبورد در اختیار داشت که در اختیار مناسبتها بود.
رعیتی بیان کرد: سال گذشته حدود ۶۰ تابلو ساختیم و تبلیغات کنونی در شهر از این قبیل است که تا پایان سال تعداد این تابلوها به ۱۰۰ تابلو میرسند بنابراین مقداری فضا برای کار آموزش، اطلاعرسانی و کارهای دیگر مهیا میشود. این تابلوها برای دهه ولایت و عید غدیر آماده شده بودند و نمیتوانستیم پشت سر هم در مورد عید قربان و عید غدیر کار کنیم بنابراین اقدامات در شان عید قربان نبود.
وی افزود: از طرف دیگر شهرداری اهواز بودجهای در این خصوص به شورای شهر ارائه داد که با همه این بودجه موافقت نشد و باید به گونهای هزینه کنیم که تا آخر سال بتوانیم رویدادها و اقدامات را پوشش دهیم.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اهواز با اشاره به برنامههای پیشبینی شده برای جشن غدیر گفت: مقرر شده است شهرداری در حوزه جشنهای محلهای ورود کند که تاکنون برگزاری ۱۳۰ جشن محلهای برنامهریزی شده است و از چهارشنبه شب برگزاری این جشنها آغاز میشود و تا روز یکشنبه هفته آینده ادامه خواهند داشت. در ۱۱۰ نقطه نیز نورافشانی و در ۱۱۰ نقطه برپایی ایستگاه صلواتی پیشبینی شده است.
معاون شهردار اهواز گفت: ما متولی اجرای جشن نیستیم؛ اینکه شهرداری در این زمینه ورود کند اشتباه است و تنها باید پشتیبان باشد. هنر ما این است که شهروندان و مجموعهها را در این زمینه دخیل کنیم که در این راستا اقدام شده است.
رعیتی در خصوص برگزاری جشنها، افزود: باید توجه شود امکانات و لوازم موجود در شهر اهواز برای اجرای برنامهها کم است اما بیشترین ارگانی که در حوزه عید غدیر هزینه کرده شهرداری اهواز است.
معاون شهردار اهواز در خصوص آخرین وضعیت سراهای محله بیان کرد: شهرداری اهواز هشت سرای محله دارد که چهار مورد از این تعداد فعال هستند. برخی از سراهای محله نیمه کاره هستند و برخی در سالهای گذشته به صورت تصنعی و بدون برق و وسایل، صرفا به عنوان کار تبلیغاتی افتتاح شدند.
رعیتی عنوان کرد: سه سرای محله نیمه کاره داریم که حدود ۷۰ درصد پیشرف فیزیکی دارند. سرای محله در کوی جمهوری، سرای محله پردیس و سرای محله ملاشیه نیمه کاره هستند که اگر مشکل خاصی رخ ندهد این سه سرای محله تا پایان سال بهره برداری خواهند.
وی افزود: چند سرای محله با شیوع کرونا بسته شده بودند که امکانات آنها از بین رفتند و بازسازی آنها در حال انجام است. سرای محله نبوت در گذشته وجود داشت که مجموعه مدیریت بحران استانداری خوزستان بوده است که عملا چیزی از آن باقی نماند. بازسازی این سرای محله در حال انجام است و تا یک ماه آینده بهرهبرداری می شود. این سرای محله مختص بانوان است که نخستینسرای محله تخصصی شهرداری اهواز است که به بانوان هدیه میشود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اهواز در خصوص وضعیت پارک شهروند و ولیعصر بانوان گفت: در حال حاضر پارک شهروند در حال فعالیت است اما به امکاناتی نیاز دارد که امسال تامین میشوند. با توجه به اینکه این پارک در حریم رودخانه قرار دارد، شرکت برق اجازه استفاده از برق صنعتی را نمیداد و اکنون اجازه این کار را داده است و قبل از نیمه دوم سال این پارک آماده میشود.
رعیتی بیان کرد: برنامهریزی شده است که پارک ولیعصر دو قسمت شود. بخشی به عنوان مجموعه ورزشی بانوان در نظر گرفته شده که ورودی آن از درب پشتی است و تا یکی دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد. فضای جلوی پارک نیز تا دو هفته آینده بازگشایی میشود که از صبح تا بعد از ظهر برای استفاده بانوان و پس از آن برای استفاده خانوادهها پیشبینی شده است.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اهواز گفت: احداث دو پارک بانوان دیگر نیز برای امسال و سال آینده پیشبینی شده است.
وی بیان کرد: در تلاش هستیم تا در اقدامات، بیشتر به مفهوم و محتوا توجه شود و کارها تنها تسلیت باد و مبارک باد نباشند. در این خصوص در حال استفاده از ظرفیت هنرمندان هستیم و از کارهای سمبلیک گذشته مقداری فاصله گرفتهایم؛ البته هنوز زیاد جای کار وجود دارد.
رعیتی در خصوص برنامههای این معاونت در حوزه اوقات فراغت، عنوان کرد: برای نخستین بار با همکاری سپاه، سازمان تبلیغات و حوزه هنری اقدامات در این زمینه برنامهریزی شده است. یکی از مشکلات مجموعههای فرهنگی در تابستان در خصوص زمینهای ورزشی و استخر بود که در این راستا حدود یک هزار و ۲۰۰ سانس برای تمام شهر در نظر گرفتیم.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اهواز بیان کرد: در برخی مناطق آرزوی کودکان و جوانان رفتن به استخر بود اما اکنون این سانسها با یک سوم هزینه در اختیار آنها قرار گرفته است.
وی در خصوص وضعیت کودکان کار، معتادان و متکدیان افزود: شهرداری اهواز هیچ مسئولیت قانونی در قبال کودکان کار ندارد و تنها باید خانهای با تمام تجهیزات در اختیار بهزیستی قرار دهد که سال گذشته این کار انجام شده است.
رعیتی گفت: جمعآوری و نگهدای معتادان متجاهر جزو وظایف شهرداری نیست و تنها وظیفه شهرداری کمک در جمعآوری این معتادان است که این کار در حال انجام است. در گذشته حوزه متکدیان جزو وظایف این معاونت بود اما از خردادماه در اختیار معاونت خدمات شهری شهرداری اهواز قرار گرفته است. قبل از این، سال گذشته حدود یک هزار متکدی از سطح شهر جمعآوری شدند اما متاسفانه مجددا بعد از مدتی به خیابانها برمیگردند.
وی افزود: در حوزه تکدیگری مقداری مشکلات اقتصادی وجود دارد و این گونه نیست که این مساله در شهرهای دیگر وجود ندارد. در جلسه با مسئولان کلانشهرها، در حوزه آسیبهای اجتماعی دومین موضوعی که تمام کلانشهر عنوان کردند، بحث تکدیگری بوده است. رسانهها باید مطالبه کنند چرخه ساماندهی این افراد به درستی انجام شود. قوه قضائیه همکاری خوبی دارد اما به دلایل مختلف نمیتواند این افراد را به زندان بفرستد.
وی بیان کرد: با این وضعیت اگر پنج برابر جمعیت متکدیان جمعآوری شود، باز هم متکدی در شهر وجود دارد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اهواز در خصوص هزینه در زمینه ورزش قهرمانی گفت: هرینهکرد شهرداری در زمینه ورزش قهرمانی ممنوع است.
معاون شهردار اهواز با اشاره به بحث زمینهای ورزشی بیان کرد: اهواز ۶۲ زمین چمن روباز داشت که همه این زمینها به جز دو مورد، قبل از سال ۹۵ احداث شدهاند و در زمان تحویل گرفتن این معاونت تنها پنج زمین سالم با حداقل امکانات در حال فعالیت بودند؛ چه اتفاقی افتاد که این زمینها در این دورهها درست نگهداری و بازسازی نشدند؟ آیا برای کارهای سیاسی و تبلیغاتی و شخصی یا برای شهروندان استفاده میشدند؟
وی عنوان کرد: اکنون به جای احداث زمینهای جدید در حال احداث زمینهای نابود شده هستیم. رسانهها چرا این موارد را مطالبه نکردهاند؟
رعیتی ادامه داد: تاکنون ۲۷ قطعه زمین بازسازی شدهاند و امسال پرونده بازسازی زمینهای ورزشی به اتمام میرسد. تا آخر امسال نیز در هر منطقه یک زمین ورزشی جدید ساخته خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات