پژوهشگر بین المللی آب و خاک در گفتگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه زنبورهای پارازیتوئید تریکوگراما و براکون در زمینه کنترل طبیعی آفات کشاورزی استفاده میشوند، اظهار کرد: این فعالیت علاوه بر کاهش هزینه مبارزه کشاورزان، باعث حفظ محیط زیست از آلودگی های شیمیایی و همچنین کاهش مصرف سموم شیمیایی و عوارض وحشتناک بعد از آن میشود.
محمداسماعیل اسدی با بیان اینکه زنبور براکون که در این شیوه مبارزه زیستی در مزارع استفاده می شود، دارای این توانایی بوده که لاروها یا کرمهای آفات پروانهای را در مزارع پارازیته کند، گفت: این زنبور یک اکتوپارازیتوئید است، بدین معنی که روی بخش خارجی لاروهای آفت تخمگذاری میکند و لاروهای خارجشده زنبور از لارو میزبان تغذیه کرده و آن را متلاشی میکنند.
وی ادامه داد: کشاورزان به وضوح این پدیده را در مزارع مشاهده میکنند و بالطبع تمایل زیادی به استفاده از این عوامل کنترل طبیعی آفات دارند.
اسدی با توضیح اینکه جثه زنبور بسیار کوچک و در اندازه نیممیلیمتر است، گفت: هر چه جمعیت اولیه زنبورها بیشتر باشد، ذخیره ژنتیکی بیشتر شده و در نتیجه، قدرت، توانایی و کارآیی زنبور موقع رهاسازی در باغ یا مزرعه بیشتر میشود.
کلیپی که مشاهده میکنید مربوط به مبارزه با آفات مزرعه آفتابگردان در یکی از روستاهای شهرستان کلاله است.
انتهای پیام
نظرات