• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402041307895
  • خبرنگار : 90057

نشست مجازی سازمان همکاری شانگهای در دهلی‌نو؛ استقبال سران از عضویت ایران

نشست مجازی سازمان همکاری شانگهای در دهلی‌نو؛ استقبال سران از عضویت ایران

نارندرا مودی، نخست وزیر هند امروز (سه‌شنبه) میزبان اجلاس مجازی سازمان همکاری شانگهای (SCO) است، رهبران چین، ایران، روسیه و پاکستان از شرکت کنندگان این اجلاس هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از ایندیا پرس، نارندرا مودی، نخست وزیر هند با استقبال از پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای گفت: خوشحالم که بگویم ایران به عنوان یک عضو کامل به خانواده سازمان همکاری شانگهای می‌پیوندد. برای رئیس‌جمهور ایران، ابراهیم رئیسی و مردم ایران بهترین‌ها را در این زمینه آرزو می‌کنم. همچنین از امضای تفاهم‌نامه استقبال می‌کنم.

مودی در سخنان افتتاحیه از سازمان همکاری شانگهای به عنوان "سکوی مهم برای صلح، رفاه و توسعه در کل منطقه اوراسیا" تقدیر کرد و گفت: سازمان همکاری شانگهای را به عنوان یک محله گسترده نمی بینیم، بلکه یک خانواده بزرگ می بینیم. امنیت، توسعه اقتصادی، اتصال، وحدت، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی و حفاظت از محیط زیست از ارکان چشم انداز ما برای سازمان همکاری شانگهای است.

او از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای خواست تا در برابر تروریسم برای صلح منطقه‌ای و جهانی بایستند.

نشست مجازی سازمان همکاری شانگهای در دهلی‌نو؛ استقبال سران از عضویت ایران

وی خاطرنشان کرد: برخی کشورها از تروریسم فرامرزی به عنوان ابزار سیاست‌های خود استفاده می‌کنند و به تروریست‌ها پناه می‌دهند. سازمان همکاری شانگهای نباید در انتقاد از چنین کشورهایی تردید کند. کشورهای سازمان همکاری شانگهای باید آن را محکوم کنند. نباید استانداردهای دوگانه در مورد تروریسم وجود داشته باشد.

او همچنین در مورد تأثیر مانع زبان بر عملکرد پلتفرم‌های چندملیتی مانند سازمان همکاری شانگهای صحبت کرد و اینکه چگونه پلتفرم زبان مبتنی بر هوش مصنوعی هند به غلبه بر این مانع کمک می‌کند.سازمان همکاری شانگهای می تواند صدای مهمی برای اصلاحات در سازمان ملل و سایر نهادهای جهانی شود. 

وی در سخنرانی خود اطمینان داد که هند از پیشنهاد اصلاحات و نوسازی سازمان همکاری شانگهای حمایت خواهد کرد.

مودی در سخنرانی خود در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در دهلی نو گفت که بلاروس نیز قصد دارد به عضویت سازمان همکاری شانگهای درآید.

او گفت که سازمان همکاری شانگهای (SCO) باید برای مبارزه با تروریسم دست به دست هم دهد و در محکوم کردن کشورهای حامی تروریسم تردیدی نداشته باشد.

مودی همچنین از رهبران گروه‌های سیاسی و امنیتی اوراسیا خواست تا برای رفاه افغانستان و ارائه کمک های بشردوستانه به کابل تلاش کنند. مودی در نشست مجازی سران سازمان همکاری شانگهای گفت که نباید اجازه داد از خاک افغانستان برای بی ثبات کردن همسایگان استفاده شود.

شی جینپینگ، رئیس جمهور چین نیز ضمن استقبال و تبریک برای عضویت رسمی ایران به این سازمان گفت:جهان امروز دچار تحول خواهد شد، تحولاتی که با چالش‌های جدیدی همراه خواهد بود؛ وحدت یا تفرقه، همکاری یا منازعه، اینها سوالاتی است که در زمانه ما مطرح خواهد شد. آرزوی مردم برای داشتن خوشبختی هدف ماست. صلح و همکاری می‌تواند روند جاری دوران ما باشد.

وی گفت که باید در برابر تلاش‌های خارجی برای دامن زدن به جنگ سرد جدید در منطقه سازمان همکاری شانگهای (SCO) هوشیار بود. 

نشست مجازی سازمان همکاری شانگهای در دهلی‌نو؛ استقبال سران از عضویت ایران

رهبر چین با تاکید بر لزوم همکاری به جای رقابت و احترام به منافع اساسی یکدیگر، گفت: ایجاد یک سیاست بلندمدت مبتنی بر منافع مردم خود ضروری است. باید در مقابل تلاش‌ها از خارج برای تحریک جنگ سرد جدید، ایجاد تقابل بلوکی و برانگیختن انقلاب‌های رنگی مقاومت کنیم"

وی به حل و فصل سیاسی و تعامل فراخواند و گفت که مبارزه بی‌رحمانه با "سه نیروی شر" ضروری است ما با حمایت‌گرایی و تحریم‌های یکجانبه مخالفیم.

علاوه بر این، شی پیشنهاد افزایش تسویه حساب‌ها به ارزهای ملی در داخل سازمان را مطرح کرد و از سازمان همکاری شانگهای خواست تا در برابر هژمونیسم و سیاست قدرت مقاومت کند و گفت که چین آماده است فرصت های جدیدی را به جهان ارائه دهد.

 توکایف، رئیس جمهور قزاقستان نیز از سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای برای اجلاس بعدی سازمان در آستانه دعوت کرد و گفت: از این فرصت استفاده می‌کنم و از شما دعوت می‌کنم که در اجلاس بعدی سازمان همکاری شانگهای در پایتخت قزاقستان - شهر آستانه در ۲۵ و ۲۶ اکتبر شرکت کنید.

نشست مجازی سازمان همکاری شانگهای در دهلی‌نو؛ استقبال سران از عضویت ایران

رئیس جمهور قزاقستان گفت: قزاقستان که بعد از هند ریاست سازمان همکاری شانگهای (SCO) را بر عهده می گیرد، پیشنهاد می‌کند استراتژی جدیدی برای توسعه سازمان همکاری شانگهای اتخاذ شود، پیش نویس این سند قبلاً تهیه شده و قصد داریم آن را در ریاست آتی خود ارائه کنیم.

وی تصریح کرد: این گام مهمی برای پاسخگویی موثر به چالش‌های جدید و انطباق سازمان همکاری شانگهای با واقعیت‌های مدرن خواهد بود.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز گفت: برای مدت طولانی، در نزدیکی مرزهای فدراسیون روسیه از سوی اوکراین اقدامات ضد روسیه انجام می شود و از ایدئولوژی نئونازی حمایت می شود تا مانع از توسعه و پیشرفت فدراسیون روسیه بشوند. جنگ ترکیبی علیه روسیه در جریان است. پتانسیل جهانی برای درگیری در حال افزایش است و روسیه در مقابل تحریم ها و تحریک‌ها خواهد ایستاد.

او همچنین از عضویت ایران در این سازمان استقبال کرد . به ایران خوشامد گفت و اظهار داشت: عضویت رسمی ایران در سازمان شانگهای را از صمیم قلب تبریک میگویم و روسیه از این رویداد حمایت خواهد کرد. سازمان همکاری شانگهای متعهد به برقراری نظم جهانی عادلانه با نقش مرکزی سازمان ملل متحد است. ایران می‌تواند ظرفیت جدیدی را به سازمان اضافه کند.

نشست مجازی سازمان همکاری شانگهای در دهلی‌نو؛ استقبال سران از عضویت ایران

پوتین از پیشرفت سریع ایران برای عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای استقبال کرد و افزود که هدف این انجمن اکنون "کمک به همکارانمان برای ادغام در کارهای چندوجهی" است که توسط آن انجام می‌شود.

وی ضمن تاکید بر موضع روسیه در مخالفت با تحریم‌ها و محدودیت‌ها گفت: اتخاذ رویکردهای ضدروسی از مدتها قبل و در مرزهای روسیه و اوکراین آغاز شده بود.و اکنون، در واقع، یک جنگ ترکیبی علیه ما در حال انجام است، تحریم های غیرقانونی علیه روسیه در مقیاس بی سابقه‌ای استفاده می شود.

رئیس جمهور روسیه گفت: اختلافات ژئوپلیتیکی بیشتر و بیشتری در جهان ظاهر می شود و امنیت جهانی رو به وخامت است.

پوتین به سازمان همکاری شانگهای (SCO) گفت که این سازمان نقش مهم تری در حفظ ثبات در صحنه جهانی ایفا می کند. این امر به ویژه در شرایط کنونی که تضادهای ژئوپلیتیکی حادتر می شود، بسیار مهم است.

پوتین در نشست سران سازمان همکاری شانگهای گفت: تخریب سیستم امنیت بین‌المللی ادامه دارد و کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای همکاری امنیتی را افزایش خواهند داد.

وی افزود: جهان به دلیل بی‌ثباتی اقتصادی و مالی با خطر درگیری فزاینده‌ای مواجه است خطرات یک بحران جدید اقتصادی و مالی جهانی در پس زمینه انباشت بی رویه بدهی‌ها در کشورهای توسعه یافته، طبقه بندی اجتماعی و فقر فزاینده در سراسر جهان، بدتر شدن امنیت غذایی و زیست محیطی در حال افزایش است. همه این مشکلات، که هر یک به شیوه خاص خود پیچیده و متنوع هستند، در مجموع منجر به افزایش قابل توجه پتانسیل درگیری می شود. روسیه همه اینها را مستقیماً خودش احساس می کند.

پوتین در مورد شورش ناموفق گروه مزدور واگنر ضمن تشکر از حمایت رهبران چین و هند گفت: مردم روسیه بیش از هر زمان دیگری یکپارچه شده‌اند. محافل سیاسی روسیه و کل جامعه به وضوح همبستگی و مسئولیت بالای سرنوشت میهن را با سخن گفتن به عنوان یک جبهه متحد در برابر تلاش برای شورش مسلحانه نشان دادند. مایلم از این فرصت استفاده کنم و از همکارانم از کشورهای سازمان همکاری شانگهای که از اقدامات رهبری روسیه برای محافظت از نظم قانون اساسی و امنیت شهروندان حمایت کردند تشکر کنم. ما بسیار از آن قدردانی می کنیم. پوتین همچنین پیشنهاد اصلاح ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم سازمان همکاری شانگهای را داد و خواستار پیوستن سریع بلاروس به این گروه شد.

پوتین گفت که بیش از ۸۰ درصد تجارت بین روسیه و چین با ارزهای ملی دو کشور انجام می شود.

رحمان رئیس جمهور تاجیکستان هم پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای را تبریک گفت و از لزوم تدوین استراتژی برای گسترش سازمان همکاری شانگهای در میان مدت خبر داد.

در ادامه این نشست، امضای بیانیه دهلی نو و چندین سند دیگر توسط رهبران برنامه ریزی شده است.

این نشست همچنین در چارچوب بن بست مرزی بین نیروهای هند و چین برگزار می شود و حضور رئیس جمهور چین از نزدیک تحت نظر خواهد بود زیرا انتظار می رود مسائل مربوط به احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت مطرح شود.

تروریسم فرامرزی، همکاری در راهبردهای رادیکال‌زدایی، ترویج شیوه‌های زندگی پایدار برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی، و تحول دیجیتال - برخی از حوزه‌های کلیدی هستند که مورد بحث قرار گرفتند.

پیش از این قرار بود این نشست به صورت حضوری در دهلی نو برگزار شود، اما این برنامه در اوایل ژوئن تغییر کرد.

ارتباط هند با سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۵ به عنوان یک کشور ناظر آغاز شد.

. سازمان همکاری شانگهای که در دهه ۱۹۹۰ با نام شانگهای پنج تشکیل شد، در ابتدا شامل چین، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان بود. ازبکستان در سال ۲۰۰۱ به این کشور ملحق شد که منجر به تغییر نام شد و جدیدترین دور توسعه در سال ۲۰۱۷ شاهد پیوستن هند و پاکستان بود.

انتظار می‌رود که بلاروس امروز یادداشتی را برای الحاق امضا کند که گامی ضروری برای عضویت یک کشور ناظر برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای است. جدای از بلاروس، افغانستان و مغولستان در حال حاضر دارای وضعیت ناظر هستند، در حالی که سازمان همکاری شانگهای بیش از ۱۰ کشور را به عنوان شریک گفتگو در نظر می گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۳۳

سران حاضر در این نشست و اعضای آن چنانچه در تمام شئون اتحاد داشته و با روشهای متحدالرویه مقابل یکجانبه گرائی آمریکا و متحدان سنتی همراهش ایستادگی کنند 3قارۀ پهناورآسیا+آفریقا+آمریکای لاتین را می توانند راهبری کنند و نیمی از کرۀ زمین را از شر تحریمها و قدرت دلارآمریکا رهائی ببخشند.............