حجت الاسلام مهدی شریعتیتبار در گفتوگو با ایسنا با اشاره به زندگی امام هادی(ع) به مناسبت میلاد این امام بزرگوار، اظهار کرد: امام هادی(ع) در نیمه دوم ماه ذیالحجه ۲۱۲ هجری در مدینه چشم به جهان گشود و دوران امامت ایشان نیز ۳۳ سال است.
وی با اشاره به اینکه دوران زندگی این امام بزرگوار مقارن با دوران خلافت متوکل بود، ادامه داد: امام هادی(ع) همانند سایر امامان از شخصیت و مکارم اخلاقی والایی بهرمند بودند و ایشان زندگی خود را در راستای فلسفه وجودی امامت صرف کردند. امام هادی(ع) به عنوان عارف دینی احکام اسلامی، دین را با علم معصوم از خدا از خطا و اشتباه تبیین میکردند.
این کارشناس مذهبی در خصوص فضایل اخلاقی و شخصیت امام هادی(ع) خاطرنشان کرد: امام هادی(ع) مرجعیت اخلاقی، الگوی اخلاق، تربیت و بیانکننده فضایل و ارزشهای دینی بودند و پاسداری از اسلام، مبارزه با انحرافات، جلوگیری از تحریف اشتباه از مفاهیم دینی و مبارزه سیاسی با ستمگران از جمله خصوصیات اخلاقی و فضایل امام هادی محسوب میشود.
شریعتیتبار عنوان کرد: امام هادی(ع) در سخنان خود نیز اخلاق و فضایل اخلاقی را آموزش میدهند. زیارت جامعه کبیره نیز یکی از یادگارهای ارزشمند امام هادی(ع) به شمار میرود که مشتمل بر مباحث معرفتی، اخلاقی و تربیتی است و یک دوره امامشناسی به شمار میآید.
وی در خصوص راههای کسب شناخت این امام بزرگوار برای جوانان بیان کرد: کسب معرفت وآگاهی از امام هادی(ع) یکی از وظایف اصلی شیعیان محسوب میشود که میتوان با مطالعه کتب سیره و زندگی این امام بزرگوار، سخنان ایشان و زیارت جامعه کبیره به شناختی از ایشان دست پیدا کرد.
این کارشناس مذهبی در توصیف زیارت جامعه کبیره عنوان کرد: علامه مجلسی در تـوصیف این زیارتنامه نوشته است که «زیارت جامعه، از نظر سند صحیح ترین زیارتها، ازجهت محتوا عمیقترین، از نظر لفظ فصیحترین و از حیث معنی بلیغترین زیارتنامهها و پرارج ترین آنها محسوب میشود.»
شریعتیتبار گفت: زیارت جامعه کبیره از جمله افتخارات شیعه و از معجزات علمی بزرگ امام دهم(ع) محسوب میشود، چراکه تمام اسرار الهی از نظر فلسفه، عرفان، قرآن و روایات در این زیارت نهفته است.
انتهای پیام
نظرات