به گزارش ایسنا، هرازچندگاهی اخباری از درگیری با عوامل اورژانس، ایجاد مزاحمت برای سامانه 115، وارد کردن خسارت به آمبولانسها و ... در فضای رسانهای کشور منتشر میشود. اقدامات علیه اورژانس و کارکنانش طی بازه زمانی چند روزه در حدود یک ماه پیش به قدری افزایش یافت و نگران کننده شد که جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور را مجبور به نگارش نامهای خطاب به دادستان کل کشور کرد. او با نگارش نامهای به حجت السلام و المسلمین محمد جعفر منتظری در اینباره نوشت: « همانطور که مستحضر هستید خدمات اورژانس ۱۱۵ فوریت های پزشکی پیش بیمارستانی یکی از حیاتیترین و حساسترین خدمات در نظام سلامت کشور است که در اقصاء نقاط کشور و به صورت کاملاً رایگان در اختیار آحاد مردم است. سازمان اورژانس کشور این افتخار را دارد با دارا بودن بیش از سه هزار و ۱۸۰ پایگاه در سطح شهرها، جادهها و روستاها، بیش از پنج میلیون مأموریت را در سال به انجام رسانده و جان های بسیاری را از خطر مرگ و معلولیت رهایی بخشیده است. برای انجام این خدمت بزرگ از ۲۶ هزار نفر کادر تخصصی در حوزه فوریتهای پزشکی بهره میبرد.»
او در ادامه این نامه نوشته بود: « در این راه پرمخاطره تاکنون تعداد زیادی از نیروهای اورژانس جان خود را از دست داده یا دچار معلولیت شدهاند. با توجه به اینکه منابع انسانی از ارزشمندترین ارکان هر سازمان است میبایست مورد حمایت حاکمیت قرار گیرد تا انجام خدمات توسط این زحمتکشان و خادمان مردم با کیفیت هر چه تمامتر قابلیت اجرا پیدا کند. اما متاسفانه همکاران اینجانب به صورت روز افزونی مورد تهاجم کلامی و فیزیکی برخی از مردم و همراهان بیمار در صحنه حوادث قرار میگیرند. بهطوری که در چند ماه اخیر تعدادی از همکاران بر اثر ضرب و جرح درحین خدمت رسانی دچار جراحت و در بیمارستان بستری شدهاند و بیم آن میرود که ادامه این روند باعث اختلال در خدمات فوریتی به مردم و استنکاف پرسنل از انجام خدمت به دلیل خطر جانی شود. لذا از جنابعالی دعوت میشود ضمن بازدید از این سازمان و ملاحظه روند خدمت رسانی به شهروندان عزیز و آشنایی با چالشهای ارائه خدمات فوریت پزشکی، دستور فرمایید محاکم و ضابطین قضایی در حمایت از پرسنل اورژانس به عنوان سفیران سلامت و برخورد با متخلفان اقدامات لازم را پیش بینی کنند.»
به دنبال نگارش و انتشار این نامه، حالا در تازهترین خبر محمدرضا مهدی زاده، مشاور و سرپرست مدیریت حقوقی سازمان اورژانس کشور از تشکیل شعب اختصاصی برای بررسی پرونده جرایم علیه نیروهای سازمان اورژانس خبر داده است. او با بیان اینکه متاسفانه تا کنون روند رسیدگی به شکایات مطروحه به دلیل حجم زیاد و فقدان شعب اختصاصی، طولانی بوده و یا بعضا به نتایج مطلوب نرسیده است، گفت:« یکی از مهمترین دستاوردهای اجلاس سیزدهم شورای حقوقی وزارت بهداشت که با موضوعیت طرح و بررسی مشکلات حقوقی سازمان اورژانس کشور و با حضور 17 تن از قضات عالیرتبه، رییس مرکز امور مشاوران، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه و معاونین دادستان تهران برگزار شد، صدور دستور رسیدگی به پروندههای این سازمان در شعب ویژه تخصصی بود.
وی اظهار امیدواری کرد با تحقق این امر که با دستورمعاون دادستان تهران صورت گرفته، پیگیری پرونده های جرایم علیه نیروهای اورژانس نظیر ضرب و شتم تکنسینها، مزاحمت تلفنی و یا هتاکی به پرستاران واحد ارتباطات با سرعت و دقت بیشتری صورت بگیرد.
انتهای پیام
نظرات