اکبر باقری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه حقآبهای که برای کشاورزان طارم تثبیت شده است ۱۰۹.۵ میلیون مترمکعب است، عنوان کرد: این حقآبه برای حدود ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دریافت میشود و شرکت آب منطقهای در تلاش برای حفظ حقآبه است.
وی با بیان اینکه قزلاوزن از کردستان سرچشمه گرفته و با عبور از خدابنده، ایجرود، ماهنشان، وارد میانه و اردبیل شده و در نهایت دوباره وارد استان زنجان میشود، گفت: در حوزه طارم با توجه به پیک بار مصرف آب در حوزه کشاورزی فقط در بازه یک و نیم ماهه مشکل تامین آب وجود دارد که این مشکل با خرید آب از سد آیدوغموش تا حدودی حل میشود.
باقری با بیان اینکه اگر مدیریت آب به جد انجام نشود این امکان وجود دارد که با کمبود آب هم مواجه شویم، تاکید کرد: از هفته گذشته میزان آب رودخانه قزلاوزن در حدود دو سوم کمتر شده که این امر نشاندهنده استفاده آب در بالادست رودخانه است.
این مسئول با اشاره به اینکه حوزه قزلاوزن در بحث سد مشمپا استان زنجان ۵۰ میلیون مترمکعب دارای حقآبه است و همینطور حقآبه، در سد بلوبین ۳.۵ میلیون مترمکعب، در مراش ۱۲.۵ میلیون، تالوار ۱۰ میلیون مترمکعب، کینهورس ۶.۵ میلیون مترمکعب و میرزاخانلو ۲ میلیون مترمکعب است که فقط در حوزه شرب استفاده میشود، گفت: با توجه به وجود واحدهای پرورش ماهی در ماهنشان، برداشت آب در این مناطق بالا است.
انتهای پیام
نظرات