عبدالوحید محمدی در نشست کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی کرمانشاه که با موضوع بررسی مشکلات مرز سومار برگزار شد، با اشاره به اینکه مرز سومار یکی از مرزهای مزیتدار ایران با عراق بوده و از طرف ایران رسمی است، گفت: اما متاسفانه این مرز هنوز از سمت عراق به عنوان مرز رسمی شناخته نشده است.
وی بخش عمده مشکلاتی که اکنون در مرز سومار با آن مواجهیم را ناشی از رسمی نبودن این مرز از سمت عراق دانست و عنوان کرد: از جمله این مشکلات عدم امکان تردد تجار و بازرگانان دو طرف می باشد که بر روند تعاملات تجاری اثر گذاشته است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه مرز سومار باید برای تردد مسافری بازگشایی شود تا از این وضع خارج گردد، تاکید کرد: این مهم نیازمند پیگیری و همراهی همه بخشهای مختلف و البته رایزنی با طرف عراقی است.
محمدی بازگشایی اخیر مرز شوشمی برای تردد مسافر را نمونهای از کار تیمی و تعامل مستمر با طرف عراقی دانست و خاطرنشان کرد: این کار باید برای مرز سومار نیز انجام و بازگشایی این مرز به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.
وی مشکل دیگر سومار را عدم تصویب طرح جامع این مرز اعلام کرد و یادآور شد: تا زمانیکه طرح جامع تصویب نهایی نشود، در عمل نمی توان کار زیادی برای زیرساختهای این مرز انجام داد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه تعامل در مرزهای تجاری مقولهای دو طرفه است و برای بسیاری از اقدامات به موافقت طرف عراقی هم نیاز داریم، تاکید کرد: روند تعامل با طرف عراقی در مرزهای مرتبط با بخش مرکزی و کردی متفاوت است، اما تلاش میکنیم با تعامل سازنده این مشکلات را حل کنیم.
به گزارش ایسنا، حیدر کدیور رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه هم در این نشست از مرز سومار به عنوان یک مرز استراتژیک برای تبادلات تجاری با بخش عربی عراق یاد کرد که بواسطه دسترسی مناسب و کوتاه به بغداد میتواند دروازه ورود کالاهای ایرانی از مسیر کرمانشاه به عراق باشد.
وی مشکل کنونی این مرز را عدم امکان تردد تجار دو طرف دانست که بر روند تعاملات تجاری اثرگذار است و خواستار حل این موضوع با پیگیریهای مدیران و رایزنی با مقامات عراقی شد.
کدیور اظهار کرد: مشکل دیگر این مرز کمبود زیرساختها به دلیل عدم اجرای طرح جامع است که تقاضا داریم با همراهی اداره کل راهداری و پایانهها این مسئله نیز هرچه زودتر مرتفع شود.
جمشید رستمی رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز در این نشست از دغدغههای متعددی که امروز تجار با آن مواجهند یاد کرد و ادامه داد: بخشی از این مشکلات با پیگیری مدیران استان و توافق با طرف عراقی قابل حل است، اما بخش دیگری از مشکلات ملی بوده و باید با استفاده از ظرفیت اتاق ایران و رایزنی با وزرای مربوطه مرتفع شود.
وی ادامه داد: اگرچه در اکثر مرزهای استان کم و بیش با مشکلاتی مواجهیم، اما مشکلات در مرز سومار پرشمارتر است.
رستمی با بیان اینکه تجار و صنعتگران سالها برای به دست آوردن بازار عراق و افزایش صادرات تلاش کردند، افزود: روا نیست که به دلیل وجود برخی مشکلات تلاش چندین ساله فعالان اقتصادی هدر برود و بازارهای صادراتی را از دست بدهیم.
افزایش ساعت کاری مرز، عدم بازرسی عمومی کامیونها، ایجاد پارکینگ خودروهای سواری، تعیین تکلیف غرفههای تجار، احداث برجهای روشنایی و فراهمکردن فیبر نوری از جمله مهمترین مباحث مطرح شده در این نشست بود.
انتهای پیام
نظرات