• یکشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402041106537
  • خبرنگار : 71553

آغاز فاز دو طرح ۵۵۰ هزارهکتاری خوزستان- ایلام

آغاز فاز دو طرح ۵۵۰ هزارهکتاری خوزستان- ایلام

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی از آغاز فاز دوم طرح خوزستان- ایلام خبر داد.

به گزارش ایسنا، صفدر نیازی در نشست خبری که امروز برگزار شد، اقدامات دولت در بخش کشاورزی را تشریح کرد و گفت: ۴۹۰ هزار هکتار زهکشی در کل کشور، یک میلیون ۶۰۰ هزار هکتار تجهیز شبکه آبیاری، ۲.۹میلیون هکتار سامانه های آبیاری نوین و آبیاری تحت فشار، ۱.۱میلیون هکتار کانال کشی، ۴۲ هزار هکتار تامین آب در اراضی شیبدار در کل کشور اجرا شده است.

وی با بیان اینکه امسال چند گام سنگین در حوزه آب و خاک برداشته می شود، اظهار کرد: فاز دو طرح خوزستان- ایلام آغاز شده است. اعتبار این طرح از دو محل تامین می شود. یکی اینکه قرار است دولت ۲۰درصد از سهامش را  در صنایع نیشکر بفروشد و هزینه طرح کند  و دیگر اینکه در سفر رییس جمهوری به چین قرار شد پروژه های متعددی توسط چین به میزان یک میلیارد دلار فایناس شود.

به گفته وی یکی از این طرح هایی که قرار است توسط چینی ها فایناس شود، طرح خوزستان و ایلام و دیگری پروژه شمال کشور است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: یک میلیون و ۱۰ هزار هکتار از خاک های موجود در کشور درجه یک و ۴ میلیون هکتار درجه دو است. از مناطقی که خاک های خوبی دارند استان‌های گیلان و مازندران است و باید از اراضی آن مناطق به خوبی استفاده شود. به همین دلیل پروژه شمال کشور نیز در دستور کار است.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به پروژه زهکشی غرب و شمالغرب اشاره کرد و گفت: کل پروژه ۲۲۷ هزار هکتار است که ۱۲۷هزار هکتار از این پروژه اجرایی و تحویل کشاورزان شد و بخشی نیز در حال تحویل است. از این ۱۰۰هزار هکتار مانده، ۳۰ هزار هکتار توسط وزارت نیرو تامین آب شده و مابقی یعنی ۷۰ هزار هکتار دیگر نیز باید توسط وزارت نیرو تامین آب شود.

پروژه شرق کشور در مرحله مطالعه است

وی با اشاره به اینکه پروژه ای در شرق کشور در حال مطالعه است، گفت: یک میلیارد مترمکعب خروجی آب به دریای عمان است و باید برای آنها برنامه ریزی کنیم. این طرح در سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و بخشی از هرمزگان در حال مطالعه است که به محض رسیدن مطالعات به نقطه مشخص و تخصیص اعتبار، استارت آن زده خواهد شد. 

وی در ادامه گفت: بخش کشاورزی چند چالش دارد؛ یکی از آنها اقلیم یعنی همان پراکندگی بارندگی هاست. این یعنی آب سبز کمتری در اختیار داریم. البته این چالش در کل دنیا وجود دارد و باید تدابیری برایش اتخاد شود. چالش دیگر عوارض خشکسالی هاست. منابع آب شرب کم شده به بخش کشاورزی و صنعت فشار وارد می شود. چالش دیگر نیز تامین اعتبار است. حدود ۱۲۵۰ همت اعتبار برای زیرساخت‌های بخش کشاورزی نیاز است.

نیازی در بخش دیگری از صحبت هایش به مصرف گازوییل در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: سالانه حدود ۵ میلیارد مترمکعب گازوییل برای موتور چاه‌ها مصرف می شود که این یارانه این میزان سوخت زیادی را به دولت تحمیل می کند. مقرر بود که وزارت نیرو و نفت نسبت به برقی کردن چاه اقدام کنند اما این پروژه کند پیش رفته و  انتظار می رود که این وزاتخانه ها هرچه  سریعتر نسبت به این موضوع اقدام کنند.

آب به صورت حجمی تحویل کشاورز شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت تحویل حجمی آب به کشاورزان گفت: در بخش کشاورزی آب، خاک و سرمایه ورودی و  محصولات کشاورزی  خروجی است. کشاورزان به کیلو محصول تحویل مصرف کننده می دهند و باید آب را هم در حجم مشخصی تحویل بگیرند اما یکی از مواردی که هنوز انجام نشده تحویل حجمی آب به کشاورز است. یعنی مشخص نیست به چه میزان آب تحویل کشاورز می شود. در قانون گفته شود وزارت نیرو مکلف به تحویل حجمی آب به کشاورز است اما این قانون تا کنون اجرایی نشده است.

آیین‌نامه اجرایی قانون خاک به زودی ابلاغ می‌شود

وی در ادامه گفت: چالش هایی در حوزه خاک داریم؛ مجلس سال 1398 قانونی ابلاغ و تکالیفی را مشخص کرد. آیین نامه اجرایی قانون خاک در دولت تصویب شد و قرار است پس از ویرایش ابلاغ شود. امیدواریم طی دو ماه آینده آیین نامه اجرایی قانون خاک ابلاغ شود.

به گفته وی در یکی از ماده های این قانون دولت مکلف شده‌ که نقشه های خاک شناسی را تهیه کند.

نیازی همچین افزود: خاک فقیر شده و مواد آلی آن کاهش یافته و در حال شور شدن است. همه این موارد نیاز به بررسی دارد که البته امسال ۳۵ میلیارد تومان برای مطالعات خاک شناسی در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی در پایان گفت: ۴۱۵میلیارد تومان اعتبار برای  قنوات با سازمان برنامه و بودجه برای امسال موافقت کردیم و به طور کل حدود ۳۰ همت برای بازسازی و نوسازی قنوات نیاز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha