• جمعه / ۹ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402040905310
  • خبرنگار : 30165

دانشمند علوم رفتاری هاروارد با اتهام تقلب پژوهشی مواجه است

دانشمند علوم رفتاری هاروارد با اتهام تقلب پژوهشی مواجه است

در مقاله‌ای درباره «عدم صداقت» که پیش از این بازپس‌گرفته شده بود، ظاهراً داده‌های جعلی پیدا شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، کارآگاه‌های داده می‌گویند که شواهدی مبنی بر تقلب پژوهشی احتمالی در چندین مقاله «فرانچسکا جینو»؛ دانشمند رفتارشناسی مدرسه کسب و کار هاروارد پیدا کرده‌اند. مقاله‌هایی که بررسی شده‌اند، شامل ۲۰۱۲ مجموعه مقاله آکادمی ملی علوم (PNAS) در مورد عدم صداقت است که قبلاً به دلیل جعل کردن داده آشکار توسط یک محقق دیگر بازپس‌گرفته شده بود.

اوری سیمونسون، جوزف سیمونز و لیف نلسون؛ دانشمندان علوم رفتاری در وبلاگ خود «دیتاکولادا»، جایی که آن‌ها شواهد جدیدی را در تایید ادعاهای خود منتشر کرده‌اند، نوشته‌اند: «درست است: دو فرد مختلف به صورت مستقل داده‌های دو مطالعه متفاوت را در مقاله‌ای درباره عدم صداقت جعل کردند».

برای اولین‌بار پژوهشگران ناشناس در سال ۲۰۲۱، نشانه‌هایی از داده‌های ساختگی را در این مقاله تاثیرگذار PNAS پیدا کردند. نویسندگان این اثر، به طور مستقل مطالعات مختلفی را در مورد یک سوال انجام داده بودند. این‌که آیا «امضا کردن یک اظهارنامه صادقانه در بالای فرم به جای پایین فرم، باعث می‌شود مردم صادقانه‌تر رفتار کنند؟»

گزارش پژوهشگران ناشناس، کار دانشمند علوم رفتاری سوپراستار «دان آریلی» را زیر سوال برد و به دنبال آن، مقاله پس گرفته شد. حالا سیمونسون، سیمونز و نلسون، یافتن موارد عجیب و غریب در فایل‌های داده یکی دیگر از آزمایش‌ها را گزارش کرده‌اند که به گفته آن‌ها، نشان‌دهنده این است که فردی داده‌ها را دستکاری کرده تا بر نتیجه آنالیز تاثیر بگذارد.

به گفته وبلاگ‌نویسان «دیتاکولادا»، جینو که سخنرانی‌های کلیدی شرکت‌های بزرگ را ارائه می‌کند و دو کتاب محبوب را تالیف کرده، داده‌های آزمایش مورد نظر را ارائه کرده است. «The Chronicle of Higher Education» (روزنامه و وب‌سایتی که اخبار، اطلاعات و مشاغل را برای دانشگاهیان ارائه می‌کند) که یک روز قبل از پست وبلاگ دیتاکولادا، آخرین اخبار از این اتفاق را منتشر کرد، اشاره می‌کند که جینو به یکی از نویسندگان گفته بود که یک مدیر آزمایشگاه داده‌ها را جمع آوری کرده است.

به گفته این سه وبلاگ‌نویس، سایر مقالات جینو نیز ممکن است حاوی داده‌های دستکاری شده باشند. آن‌ها جزئیات یافته‌های خود را در مورد دو مقاله ارسال کرده‌اند و می گویند که قصد دارند در روزهای آینده تحلیل‌های دو مقاله دیگر را نیز منتشر کنند.

کارآگاهان داده می‌گویند که نگرانی‌های خود را در مورد این جعل داده‌ها به هاروارد گزارش کرده‌اند. جینو طبق یادداشتی در صفحه دانشکده خود در مرخصی اداری است. او به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداده است.

به گزارش ایسنا، یکی از کتاب‌های فرانچسکو جینو در ایران با عنوان «استعداد نافرمانی و شکستن قوانین کار و زندگی» منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha