• پنجشنبه / ۸ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402040804918
  • خبرنگار : 50182

"گوشتِ قربانی" را ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید

"گوشتِ قربانی" را ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید

ایسنا/کرمانشاه مدیرگروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نسبت به مصرف بلافاصله گوشت قربانی پس از ذبح هشدار داد.

امیر کرمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به افزایش موارد قربانی در روز عید قربان گفت: بسیاری افراد در این روز گوسفند قربانی کرده و گوشت آن را میان نیازمندان توزیع می کنند که سنت بسیار پسندیده ای است، اما نیاز است که برای انجام این کار برخی نکات بهداشتی مد نظر قرار گیرد تا سلامت افراد و جامعه دچار مخاطره نشود.

وی افزود: مهمترین نکته برای انجام قربانی، تهیه دام از مراکز عرضه مجاز دام زنده است.

کرمی گفت: در این مراکز کارشناسان دامپزشکی حضور داشته و سلامت دام را تائید می کنند، بنابراین توصیه اکید این است که حتماً دام از این مراکز تهیه شود.

وی با اشاره به بیماری های مشترک انسان و دام گفت: مصرف گوشت دام آلوده می تواند زمینه ساز ابتلا به بیماری های بسیاری شود که بعضاً کشنده هستند، بنابراین نیاز است که افراد حتماً دام خود را از مراکز معتبر تهیه کنند.

مدیرگروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: نکته مهم بعدی، بحث ذبح بهداشتی دام است که در وهله اول توصیه می شود دام در کشتارگاه ها ذبح شود، اما اگر افراد اصرار بر ذبح قربانی در حیاط خانه دارند حتماً باید نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی افزود: اگر دام در محیط خانه نگهداری می شود باید از تماس کودکان با آن به طور جد اجتناب کرد، چرا که کنه های روی بدن دام می توانند عامل انتقال بیماری خطرناک تب کریمه کنگو (تب خونریزی دهنده) باشند.

وی افزود: همچنین هنگام ذبح دام استفاده از دستکش و روپوش و در صورت امکان عینک جهت جلوگیری از تماس ترشحات دام با چشم ها ضروری است.

کرمی گفت: همچنین محل ذبح باید نزدیک به درپوش فاضلاب باشد که خون‌آبه‌ها سریعاً وارد فاضلاب شده و در محیط نمانند.

این مسئول خاطرنشان کرد: هنگام ذبح دام باید از له کردن و کندن کنه های روی بدن دام اجتناب کرد.

کرمی گفت: اگر هنگام ذبح کنه ای له شود و خون آن از طریق زخم های باز روی دست به بدن انسان برسد و یا خون آن ترشح کرده و از طریق مخاط چشم وارد شود احتمال ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو وجود دارد که یک بیماری کشنده محسوب می شود.

مدیرگروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: نکته مهم دیگر زمان مصرف گوشت قربانی است که توصیه اکید این است که حتما گوشت قربانی به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شده و پس از آن مصرف شود.

وی افزود: طی این مدت دما و PH گوشت به حدی می رسد که تمام میکروب ها و ویروس های احتمالی در آن از بین می روند، بنابراین خطر انتقال بیماری ها به شدت کاهش می یابد.

کرمی گفت: بنابراین افراد در صورتی که قربانی دارند یا گوشت قربانی برای آنها آورده می شود باید به مدت ۲۴ ساعت آن را در یخچال نگه دارند.

این مسئول گفت: نکته مهم دیگر بحث پخت مناسب گوشت است و توصیه اکید این است که حتما گوشت مغز پخت شود تا تمام میکروب ها و ویروس های آن از بین برود.

وی افزود: حتی اگر خون کنه ها روی گوشت قربانی بریزد و گوشت به خوبی شسته و پخته شود احتمال انتقال بیماری به صفر می رسد.

کرمی گفت: در کباب کردن احتمال پخت مناسب گوشت کاهش می یابد، اما در صورت اصرار افراد برای کباب کردن توصیه می شود گوشت ها به تکه های ریز تقسیم بندی شده و خوب روی آتش کباب شده و به اصطلاح مغزپخت شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha