حجتالاسلام محمود هادی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به دلیل نامگذاری این روز به عنوان روز عرفه، خاطرنشان کرد: این روز در کتب تاریخی و روایی چند عنوان گرفته است که اولین مورد آن روز توبه حضرت آدم بوده و در برخی روایات دیگر نیز روز رسیدن آدم به حوا است؛ بعد از جریان هبوط یعنی زمانی که آدم و حوا از بهشت رانده شدند چند روزی آواره و سرگردان بودند تا اینکه در سرزمین عرفه همدیگر را دیدند.
وی با اشاره به روایات دیگری که دلیل نامگذاری این روز را بیان میکند، گفت: در این روز حضرت جبرئیل زمانی که به حضرت ابراهیم(ع) مناسک حج را آموزش میداد موقع رسیدن به سرزمین عرفات، از ایشان سوال کرد آیا مناسک حج را آموختی؟.
وی ادامه داد: سرزمین عرفات منطقهای در نزدیکی مکه به بزرگی ۱۸کیلومتر بوده و یکی از اعمال حج وقوف در عرفات است که حجاج در صحرای عرفات میایستند و برای تقویت معرفت الهی و رابطه عمیقتر خود با حضرت حق به راز و نیاز میپردازند.
حجتالاسلام هادی این روز را از روزهای مغتنم برای راز و نیاز با پروردگار عنوان کرد و افزود: امام صادق(ع) فرمودند "هر کس که از شب قدر محروم شود بهترین فرصت جبران روز عرفه است"، این روز، شاید به عنوان روز عید معرفی نشده اما عید بزرگی است برای کسانی که میخواهند با زدودن قلبهایشان به قرب الهی دسترسی پیدا کنند.
وی غسل کردن را از اعمال این روز برشمرد و ادامه داد: در این روز خواندن زیارت امام حسین(ع) بسیار توصیه شده، مخصوصا برای کسانی که در محضر سیدالشهدا هستند، خدواند متعال نیز در این روز قبل از اینکه در سرزمین عرفات از مهمانان خود پذیرایی کند به زائران امام حسین(ع) نگاه ویژهای دارد.
وی افزود: خواندن دو رکعت نماز، بعد از نماز عصر در فضای باز که بالای سرش سقفی نباشد در روایات گوناگون بسیار توصیه شده است، عمل دیگری که میتوان به آن اشاره کرد خواندن دعای عرفه و قرائت دعای مشلول بوده که از فضیلت فراوانی برخوردار است.
وی ادامه داد: خوشا به حال کسانی که با لباس سفید احرام دلهایشان را با خدواند یکی کرده و در صحرای عرفات این دعای ناب الهی را زمزمه میکنند.
وی در پایان تصریح کرد: جوانان، اهتمام بیشتری به این روز داشته باشند؛ در این روز به کسی که توفیق استغفار داده شود قطعا مورد غفران الهی واقع میشود.
انتهای پیام
نظرات