دکتر ابراهیم شکیبا در آستانه عید قربان، با توصیه هایی به مردم جهت خرید و مصرف گوشت قربانی، از آنان خواست دام مورد نیاز جهت قربانی را از میادین تحت نظارت ادارات دامپزشکی خریداری کنند و افزود: درمراجعه به این میادین رعایت پروتکل های بهداشتی نظیر استفاده ازماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی الزامی است.
وی از مردم خواست به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند و از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل کنند.
وی همچنین از افراد خواست ترجیحا" کشتار دام را در کشتارگاه های تحت پوشش ادارات دامپزشکی انجام دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
شکیبا با بیان اینکه گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود، گفت: جگر و سایر امعا و احشای دام نیز باید پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شود.
وی از مردم خواست به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان و به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) و نیز رعایت پروتکل های بهداشتی، در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی ذبح دام با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی یا سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس بگیرند.
انتهای پیام
نظرات