به گزارش ایسنا، سد نساء با ظرفیت ۱۶۸ میلیون مترمکعب در شرق استان کرمان در ۸۰ کیلومتری شهر بم قرار دارد که عمده آب این سد از کوههای جبالبارز تامین میشود.
با وجود کاهش نزولات جوی و خشکسالیهای پیاپی طی دهههای اخیر و افزایش جمعیت در مناطق شهری و روستایی تامین آب به ویژه در بحث آب شرب، اغلب مناطق استان کرمان از جمله شهرهای شرقی این استان پهناور را دچار چالش کرده و در همین راستا نیز طرح آبرسانی به شهرهای بم و بروات از سد نساء برای حل مشکل آب شرب مردم این شهرها حدود دو دهه است که در دست اقدام و برنامهریزی قرار دارد.
با توجه به تکمیل فاز اول پروژه آبرسانی به شهرهای بم و بروات از سد نساء و احتمال افتتاح این پروژه با حضور مسئولان ملی در آینده نزدیک، ایسنا گفتوگویی را با علی رشیدی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمان انجام داده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان از افتتاح فاز اول پروژه آبرسانی به شهرهای بم و بروات در روزهای آینده خبر داد.
علی رشیدی در پاسخ به این سئوال که ضرورت اجرای این پروژه و تامین آب شرب شرق استان از سد نساء چیست؟ گفت: در حال حاضر آب آشامیدنی شهرستانهای شرقی به صورت کامل از منابع آب زیرزمینی تامین میشود.
او ادامه داد: با توجه به روند نزولی وضعیت کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی و امکان تامین آب شهرها و روستاهای شرقی از محل سد نساء که وضعیت کیفی بسیار خوبی دارد، این پروژه تعریف شده است. با اجرای این پروژه فشار بر منابع آب زیرزمینی در شهرستانهای شرقی کاهش مییابد و به جای استفاده از چاهها، آب آشامیدنی مردم شرق استان از آب با کیفیت سد نساء تامین خواهد شد.
او در ادامه از اینکه فاز اول پروژه شامل چه مواردی میشود و فازهای دوم و سوم شامل چه مواردی است، سخن به میان آورد و اظهار کرد: در حال حاضر خط انتقال و ایستگاه پمپاژ و شبکه برقرسانی ۲۰ کیلوولت تکمیل شده و تصفیه خانه نیز با ظرفیت حدود ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آمادگی بهرهبرداری دارد. در فاز دوم پروژه، تکمیل آبرسانی بم و بروات و تصفیهخانه با ظرفیت کامل در دستور کار قرار دارد و در فاز سوم نیز عملیات اجرایی آبرسانی به شهرستانهای نرماشیر، فهرج، گنبکی و ریگان و ۱۴۲ روستای مسیر انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمان در پاسخ به این سئوال خبرنگار ایسنا که با اجرای این پروژه چند نفر از نعمت آب آشامیدنی سالم و با کیفیت بهرهمند خواهند شد؟ گفت: با اجرای کامل این پروژه که در سه فاز تعریف شده، در افق سال ۱۴۲۵ حدود ۴۲۰ هزار نفر از مردم شرق استان از این پروژه بهره مند خواهند شد که ۲۴۰ هزار نفر از این تعداد در افق سال ۱۴۲۵ مربوط به شهرهای بم و بروات هستند.
او افزود: میزان تامین آب شهرهای بم و بروات سالانه به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب است و برای آبرسانی به سایر شهرستانها ۱۰ میلیون مترمکعب آب شرب و بهداشت تامین خواهد شد.
رشیدی درباره اینکه فاز سوم و آبرسانی به سایر شهرستانهای شرقی در چه مرحله ای است؟ گفت: مطالعات آبرسانی به سایر شهرستان هایشرقی که شامل نرماشیر، ریگان، فهرج و گنبکی است، انجام شده و عملیات اجرایی آبرسانی به این شهرستانها پس از برگزاری مناقصه در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.
او در خصوص اینکه چقدر برای این پروژه هزینه شده و برای تکمیل به چه میزان اعتبار نیاز دارد؟ اظهار کرد: تاکنون برای این پروژه بیش از ۹۵۲۰ میلیارد ریال هزینه شده است. برای تکمیل فاز دوم در حال حاضر به حدود ۷۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و برای تکمیل فاز سوم علاوه بر اعتبار مورد نیاز در فاز دوم، در حال حاضر ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار لازم دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان در پاسخ به این سئوال خبرنگار ایسنا که پیش بینی شما از تکمیل فاز دوم چه زمانی است؟ گفت: در صورت تامین اعتبار مناسب، فاز دوم پروژه که تکمیل آبرسانی به شهرهای بم و بروات است، تا یک سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
محسن امیری معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای کرمان نیز به ایسنا گفت: ذخیره سد نساء از نظر کمی و کیفی خیلی خوب است، به طوری که آب سد نساء بم جزء پنج آب با کیفیت ایران است.
او افزود: وضعیت آبهای زیرزمینی به علت افت زیاد سطح آبخوان از لحاظ کمی و کیفی مطلوب نیستند.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای کرمان با بیان این مطلب که کمبود نیاز آبی شرق استان کرمان با اجرای این طرح برطرف میشود، اظهار کرد: چاههایی که برای تامین آب شرب در این منطقه حفر شده بودند، پلمب خواهند شد.
او در ادامه با اشاره به ظرفیت ۱۶۸ میلیون مترمکعبی مخزن سد نساء گفت: در افق طرح (۱۴۲۵) بم و بروات به ۲۰ میلیون مترمکعب و فهرج، ریگان و نرماشیر تقریبا به ۱۰ میلیون مترمکعب نیاز خواهند داشت.
امیری تاکید کرد: آب سد نساء حدود ۱۳ سال در حال بهرهبرداری است و آب کشاورزی از آن تامین میشود که حدود ۵۰ میلیون مترمکعب آن تخصیصی کشاورزی است. گفتنی است که حدود شش میلیون مترمکعب آب این سد به صنعت اختصاص داده شده است.
انتهای پیام
نظرات