عکاشه داوودی مدیر رسانهای این مراسم در گفت و گو با ایسنا، از آیین قربانی به عنوان یکی از آیین های مهم اسلامی نام برد و اظهار کرد: مردم شهر بانه وره هرساله بنا به یک سنت قدیمی در این روز تمام قربانی های خود را در یک محل جمع کرده و ذبح میکنند.
وی ادامه داد: باتوجه به در پیش بودن عید قربان، امسال هم با برنامهریزیهای انجام شده این مراسم با مشارکت خیرین و مردم شهر بانه وره برگزار خواهد شد .
مدیر رسانه ای مراسم قربانی بانه وره تصریح کرد: تاکنون حدود ۳۰۰ راس دام سبک و سنگین برای انجام مراسم قربانی در این روز ثبت شده و پیشبینی میشود تا روز عید این تعداد به حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ راس افزایش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: طبق برنامهریزی انجام شده، آیین قربانی بانه وره امسال هم در منطقه توریستی میگوره انجام میشود و پس از ذبح دامها، لاشه دام ها به سالن چند منظوره شهر انتقال داده میشود تا در آنجا کار تکه تکه کردن، بستهبندی و توزیع آنها انجام گیرد.
داوودی اضافه کرد: امسال هم برخی از اهالی خیر خارج نشین منطقه در این آیین مقدس شرکت کرده و تعدادی از دام ها با کمکهایی که ارسال کردهاند، خریداری شده است.
آیین قربانی بانهوره قدمتی ۷۰ ساله دارد
عزیز مصطفایی کارشناس میراث ناملموس میراث فرهنگی استان کرمانشاه نیز در گفتوگو با ایسنا، بااشاره به قدمت ۷۰ ساله آیین قربانی بانه وره، اظهارکرد: در این مراسم، تمام خیرین و مردم شهر که قربانی دارند، دامهای قربانی خود را به یک نقطه میآورند و با یک هماهنگی خاص کار ذبح آنها را انجام میدهند.
وی تاکید کرد: یکی از ویژگیهای برجسته این مراسم، تقسیم کار و هماهنگی بین اهالی این شهر در اجرای مراسم است که نشان میدهد در انجام کارهای گروهی مشارکت و همراهی بسیار خوبی دارند.
به گفته این فعال میراث فرهنگی، طی سال گذشته حدود ۶۰۰ راس دام در مراسم قربانی بانه وره ذبح و بین مردم شهر و نیازمندان توزیع شد.
انتهای پیام
نظرات