منوچهر فتاحی، امروز(چهارم تیر) به مناسبت هفته قوه قضائیه در نشستی خبری، بااشاره به تلاش برای رسیدگی سریعتر به پرونده های موجود در شورای حل اختلاف استان، اظهارکرد: طی سال گذشته جمعا ۱۱۳ هزار و ۳۸۳ فقره پرونده ورودی و ۱۱۴ هزار و ۶۸۶ فقره پرونده مختومه در شعب شورای حل اختلاف استان داشتیم.
وی اضافه کرد: ۷۳ هزار و ۱۴۱ فقره از پرونده های ورودی به شعب شورای حل اختلاف استان به منظور ایجاد سازش و مصالحه در آنها بوده که ۴۱ درصد معادل ۲۸ هزار و ۸۶۸ فقره منجر به سازش شد.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه در ادامه با بیان طی سال گذشته اقداماتی هم برای اجرای صلح و سازش در پرونده های قتل در استان انجام گرفت، افزود: در این راستا در سال گذشته ۲۵ فقره پرونده قتل و طی سه ماهه ابتدایی امسال هم ۱۰ فقره پرونده قتل در استان منجر به صلح و سازش شد.
وی در ادامه بااشاره به اینکه بخشی از پرونده های ورودی به شعب شورای حل اختلاف استان مربوط به روابط استیجاری است، گفت: باتوجه به افزایش اجاره بها طی دو سال گذشته دعاوی زیادی در رابطه با شکایت مستاجران و موجران در شعب حل اختلاف استان داشته ایم که یا منجر به سازش و یا صدور حکم تخلیه شده است.
فتاحی تعداد پرونده های مربوط به روابط استیجاری در شعب شورای حل اختلاف استان را طی سال گذشته ۱۴۰۰ فقره پرونده عنوان کرد و افزود: چندسال پیش و به دنبال شیوع کرونا، مصوباتی از سران قوا به شوراهای حل اختلاف ابلاغ شد که طی آخرین مصوبه ابلاغی افزایش اجاره بها در شرایط کرونایی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد باید باشد که هرچند این مصوبه مربوط به همان شرایط کرونایی بود، اما ما هنوز روی همان میزان افزایش اجاره بها تاکید داریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش تعداد شعب فعال شورای حل اختلاف در استان را ۱۴۲ شعبه اعلام کرد و گفت: از این تعداد، ۸۳ شعبه حکمی، ۳۱ شعبه صلحی، ۲۴ شعبه اجرای احکام و چهار شعبه هم در زندان ها است که جمعا ۶۷۹ نفر در آنها مشغول به خدمت هستند.
به گفته این مسئول، بیشترین فراوانی پرونده های موجود در شعب شورای حل اختلاف استان به ترتیب مربوط به مطالبه مالی، تخلیه منزل و درخواست گواهی حصر وراثت است.
معاون توسعه حل اختلاف استان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص راه اندازی شعب تخصصی در این شورا هم گفت: طی چندسال اخیر یکی از رویکردها مهم ما راه اندازی شعب تخصصی برای حوزه هایی است که بیشترین فراوانی پرونده را در شعب شورای حل اختلاف استان دارند.
وی با بیان اینکه تاکنون مجوز راه اندازی ۱۴ شعبه تخصصی شورای حل اختلاف در استان اخذ شده، اعلام کرد: شعب صنعت و معدن، شرکت های دانش بنیان، اوقاف، زندان ها و تصادفات شعبی هستند که تاکنون آنها را راه اندازی کرده ایم.
به گفته این مسئول، ماهیانه حدود ۳۵۰ تا ۳۸۰ پرونده درحوزه تصادفات جرحی وارد شورای حل اختلاف استان می شود که راه اندازی سه شعبه تخصصی برای حوزه تصادفات، تسریع در روند رسیدگی به این پرونده ها و رضایت مراجعه کنندگان را به همراه داشته است.
فتاحی اضافه کرد: همچنین مجوز راه اندازی شعب بنیاد شهید و امور ایثارگران، نظام پزشکی، اصناف، صنف آسانسورها، امور عشایر، آب و فاضلاب، فرهنگ و رسانه، شعبه ویژه بانک ها، شعبه ویژه کارگر و کارفرما را نیز گرفته ایم که آنها را به مرور راه اندازی خواهیم کرد.
وی در بخش پایانی سخنانش از رشد و ارتقاء رتبه شورای حل اختلاف استان در کشور طی چندسال گذشته خبرداد و گفت: سال ۱۳۹۹ شورای حل اختلاف استان جزو استان های آخر کشور در توسعه حل اختلاف بود که این جایگاه طی دو سال گذشته حدود ۱۸ پله رشد داشته و اکنون در رتبه ۹ کشوری قرار داریم.
انتهای پیام
نظرات