حسین دلاوری ۴ تیر در همایش استانی بزرگداشت قوه قضاییه اظهار کرد: سازمان ثبت یک نهاد حاکمیتی و زیرمجموعه قوه قضاییه است که از سال ۱۲۹۰ هجری شمسی همزمان با تصویب اولین قانون ثبت اسناد و املاک کشور فعالیت خود را در ۴ حوزه اسناد، املاک، ثبت شرکت ها و اجرای اسناد رسمی آغاز کرد.
وی با اشاره به ثبت آنی معاملات افزود: تمام معاملات در دفتر اسناد رسمی به صورت سیستمی و برخط ثبت و استعلامات نیز به صورت سیستمی انجام می شود.
دلاوری بیان کرد: سالانه بیش از ۵۶ هزار سند در دفاتر اسناد رسمی استان ثبت می شود، در دفاتر ازدواج و طلاق نیز وقایع ازدواج و طلاق به صورت سیستمی ثبت می شود که این سیستم ها آنلاین به ثبت احوال متصل هستند.
وی در خصوص حدنگاری و کاداستر اضافه کرد: در گذشته اسناد به صورت دفترچه ای و سنتی صادر می شدند که این اقدام معایبی داشت ولی از سال ۸۸ اسناد به صورت تک برگی صادر شدند که این نوع سند امکان جعل ندارد و مختصات در سند درج می شود.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان مرکزی با بیان اینکه سالانه بیش از ۷۰ هزار جلد سند تک برگی در استان صادر می شود گفت: در راستای اجرای قانون ساماندهی بیش از ۹۰ هزار جلد سند تک برگی در روستاهای استان صادر شده است.
دلاوری رتبه استان در مختومه کردن پرونده ها را رتبه دوم در سطح کشور برشمرد و افزود: ۱۰۰ درصد املاک نیروهای مسلح تثبیت و حدنگاری شده است.
وی ادامه داد: مجموع اراضی استان مرکزی دو میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار است که از این میزان ۲ میلیون هکتار در سامانه ثبت شده است.
دلاوری افزود: از ۹۰۰ هکتار باقی مانده ۴۷۱ هکتار، اراضی کشاورزی است و مابقی، اراضی شهر و روستا را شامل میشود.
وی بیان کرد: ۱۷۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵۴ درصد مجموع اراضی این حوزه در سامانه ثبت شده و باید تا پایان خرداد ماه جاری به ۷۰ درصد برسد.
به گزارش ایسنا، در این آیین ۷ سند مالکیت مربوط به بیت تاریخی امام راحل و خانه امیرکبیر و امامزاده محمد عابد و ۴ سند اراضی کشاورزی به صورت نمادین تحویل شد.
انتهای پیام
نظرات