به گزارش ایسنا، مریم اردبیلی با اشاره به اجرای دومین رویداد ایده پردازی مردمی در شهر تهران با محوریت خانواده گفت: یکی از رویکردهای جدی مدیریت شهری تهران خانواده است یعنی شهری مناسب و زیست پذیر برای خانوادهها باشد.
وی افزود: گاهی اوقات خانوادهها از چالشهایی که در شهر هست گلایه مند هستند. مشارکت آنها در اداره شهر در واقع یک سطح از کیفیت زندگی در شهرها است که در دنیا مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران ادامه داد: اگر بخواهیم در شهر تهران چتری بگسترانیم که همه افراد در آن قرار گیرند، طرح شهر خانواده بهترین روش است.
وی بیان کرد: در واقع در شهر خانواده؛ مدیریت شهری امکانهایی را در شهر ایجاد می کند تا به همراه شهروندان شهر را اداره کند.
اردبیلی یادآور شد: تحقق این طرح اجزایی دارد که بخشی از آن پرسنل و مدیران شهری است. در واقع کارکنان شهرداری نه تنها با این مفهوم آشنا میشوند بلکه به ایده پردازی می پردازند و طرحهای خود را با رویکرد خانواده تعرف می کنند.
وی تاکید کرد: اکنون رویداد ایده پردازی شهرداری در سال ۱۴۰۲ برای تمامی افراد خانواده در حوزه مدیریت شهری طراحی شده است.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران در ادامه گفت: البته باور نداریم که در گام اول تمام خانوادهها می توانند در اداره شهر ایده پرداز باشند اما اعتقاد داریم بخش قابل توجهی از خانوادهها ایده پردازی برای داشتن شهری ایمن و زیست پذیر دارند.
وی افزود: ایده ها ممکن است ایدهای کلان و یا حتی کوچک برای یک محله باشد.
اردبیلی ادامه داد: ما دست یاری را یه سمت ۲.۵ میلیون خانواده شهر تهران دراز می کنیم.
وی بیان کرد: خوشبختانه اکنون شبکه خوبی از داوران برای بررسی ایده های شهروندان در شهرداری تهران به وجود آمده است.
اردبیلی یادآور شد: اعتقاد داریم ایدههای شهروندان و پرسنل شهرداری تهران تنها در حوزه اجتماعی و فرهنگی نباشد و در تمام ابعاد حوزه مدیریت شهری باید ایده پردازی شود تا تهران به شهر خانواده تبدیل شود.
خانوادهها به کمک مدیریت شهری برای اداره شهر میآیند
محمد مهدی الفت پور رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری شهرداری تهران نیز در این نشست گفت: قرار است خانوادهها به کمک مدیریت شهری بیایند تا رویداد اداره شهر را به بهترین شکل داشته باشیم.
وی گفت: ما رویداد ۱۴۰۴ را طراحی کردیم تا حکمروایی و اداره شهر را به کمک مردم نخبگان و خبرگان انجام دهیم.
رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری شهرداری تهران ادامه داد: در پایان دوره مدیریت شهری به دنبال این هستیم مردم و نخبگان چه نگاهی به اداره شهر تهران دارند تا این رویداد را عملیاتی کنیم.
وی بیان کرد: سال گذشته این رویداد در ۵ محور برگزار شد و ۲۰۰۰ ایده به دبیرخانه رسید که ۱۶۰۰ ایده قابل بررسی بودند. از این تعداد ۱۵۰ ایده به بخش داوری رسید و مورد بررسی قرار گرفت.
الفت پور یادآور شد: در مرحله نهایی نیز ۱۵ ایده به صورت ویژه توسط ۶ معاون شهردار بررسی و در نهایت ۳ ایده برتر انتخاب شد و به مرحله اجرایی رسید.
رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری شهرداری تهران با اشاره به ۳ ایده برتر و اجرایی شده ۱۴۰۱ تاکید کرد: یک ایده اسکوتر برقی در شهر بود. ایده دیگر استفاده از مواد پلاسمایی برای پاک کردن شیرابه سطل زباله ها و ایده سوم نیز در رابطه با مبلمان شهری بود که کاربری های متفاوتی دارد و در حدفاصل خیابان امام حسین تا انقلاب در حال اجرا است.
وی در ادامه گفت: امسال نیز در رویداد ایده های مردمی شهر مساله خانواده را به عنوان یکی از رویدادهای ۱۴۰۲ پیگیری می کنیم.
محمد علی الفت پور افزود: شیوه کار به این صورت است که فراخوان برای مردم، نخبگان، پرسنل شهرداری و سایر کلانشهرها ابلاغ شده است.
وی با اشاره به مشارکت اساتید، دانشجویان و نخبههای علمی در این رویداد ادامه داد: امسال تفاهم خوبی با وزارت علوم در این حوزه داشتهایم.
رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری شهرداری تهران بیان کرد: کل شهرداری تهران پای این طرح است؛ ۶ محور که شامل موضوعاتی مانند حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری، شهرسازی، محیط زیست فرهنگی و اجتماعی، ایمنی و ... است.
وی یادآور شد: ایده ها هر مدلی که باشد را کارسازی میکنیم تا در یکی از مجراهای کار شهرداری اجرایی شود. حتی شهروندان نیز میتوانند در اجرای این ایدهها همراهی کنند.
الفت پور تاکید کرد: به دنبال این هستیم مردم به مسائل پیرامونی خود دقت کنند و ایده دهند چرا که ایده برگرفته از یک نیاز است و مشکلات را درک کرده اند.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهر، به گفته رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری شهرداری تهران؛ سال گذشته با توجه به وسعت رویداد بحث آموزش را نتوانستیم اجرا کنیم، اما امسال فارغ از اینکه ایده اجرایی میشود آموزش اجرایی و محتوایی می دهیم. بعد از دوره آموزشی ایدهها باز طراحی هم میشود.
انتهای پیام
نظرات