• شنبه / ۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402040301386
  • خبرنگار : 50026

از رشد اعتیاد در زنان تا کاهش مصرف مواد مخدر در دانش آموزان خراسان جنوبی

از رشد اعتیاد در زنان تا کاهش مصرف مواد مخدر در دانش آموزان خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی با ابراز نگرانی از افزایش مصرف مواد مخدر در زنان، گفت: روند رو به رشد اعتیاد در دانش آموزان و نوجوانان با اجرای طرح‌های پیشگیرانه و مقابله‌ای از جمله طرح یاریگران زندگی کاهش پیدا کرده است.

محمدرضا حسنی‌مقدم، امروز شنبه ۳ تیر در دیدار اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با نماینده ولی فقیه در استان اظهار کرد: مواد مخدر و روان‌گردان‌ها به ابزار سیاسی و اقتصادی در معادلات بین المللی تبدیل شده است، 

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه متاسفانه حدود ۲۰۰ کشور در سطح دنیا با پدیده سازمان‌یافته مواد مخدر دست به گریبان هستند و برای مبارزه با آن تلاش می‌کنند، افزود: گردش مالی قاچاقچیان و تجارت مواد مخدر در راستای نابودی نسل‌ها روز به روز گسترش پیدا می‌کند.

حسنی‌مقدم با بیان اینکه تاکنون بالغ بر یک هزار و ۱۲۷ نوع ماده مخدر شناسایی شده است، تصریح کرد: حدود ۵۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۰ بر اثر مصرف سوء مواد مخدر جان خود را از دست داده‌اند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی با ابراز نگرانی از افزایش مصرف مواد مخدر در زنان، اظهار کرد: افزایش ۳۲ درصدی سطح زیرکشت مواد مخدر در افغانستان در سال ۲۰۲۲ اعلام شد و این در حالی است که بیش از ۸۰ درصد تقاضای تریاک در جهان توسط این کشور تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه تولید ماده مخدر صنعتی شیشه نیز در افغانستان افزایش یافته و این زنگ خطری در همسایگی ایران است، ادامه داد: خسارت‌های بهداشتی و درمانی، اقتصادی، آسیب‌های اجتماعی، روحی و روانی بخشی از اثرات اعتیاد بر جامعه است.

حسنی مقدم با بیان اینکه در همین راستا اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار دارد، بیان کرد: سال گذشته ۳۲ هزار معتاد متجاهر در کشور ساماندهی شدند؛ همچنین بالغ بر ۶۹۴ تن مواد مخدر کشف شد که بیشتر این کشفیات در شرق کشور بوده است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ هشت شهید در عرصه مقابله با مواد مخدر داشته‌ایم، افزود: روند رو به رشد اعتیاد در دانش آموزان و نوجوانان با اجرای طرح‌های پیشگیرانه و مقابله‌ای از جمله طرح یاریگران زندگی کاهش پیدا کرده است و در ۲ سال گذشته ۴۲ هزار مدرسه تحت پوشش طرح یاریگران زندگی قرار گرفتند و این طرح همزمان با سراسر کشور در ۹۵۸ مدرسه استان اجرا شده است.

حسنی‌مقدم گفت: در همین راستا ۱۲۰ هزار والدین، ۱۴۸ هزار دانش‌آموز و یک هزار و ۸۰۰ نفر از معلمان خراسان جنوبی تحت پوشش آموزش‌های طرح یاریگران زندگی قرار گرفتند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی تصریح کرد: اجرای طرح یاریگران زندگی در روستا، کلنگ‌زنی۲ خانه نشاط و تندرستی در روستاهای قاین و درمیان، تجهیز پنج خانه روستایی در سال جاری، برگزاری میز خدمت و نمایشگاه‌ها، پیگیری طرح‌های اشتغالزایی و راه‌اندازی مجمع خیرین یاریگران زندگی در تیرماه امسال از جمله اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای با مواد مخدر در سطح استان است.

حسنی‌مقدم یادآور شد: هشت مرکز در استان مجری تبصره ۲ ماده ۱۶ هستند و معتادان متجاهر در آنها پذیرش می‌شوند که ۸۷۹ نفر معتاد متجاهر سال گذشته در این مراکز پذیرش، درمان و ساماندهی شدند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha