محمد فوقی امروز در این دیدار با تاکید بر تعامل و همکاری بین دو دستگاه در انتقال کتب وجینشده، حضور کتابخانهها در سامانه ملی کتابخانهها و تبادل و اهدا کتابهای نفیس، فاخر و خطی جهت حفظ و نگهداری مناسب در مخزن سازمان اسناد و کتابخانههای ملی مازندران اظهار کرد: تهیه و در اختیار قرار دادن کتب مناسب جهت تسهیل و تسریع دسترسی پژوهشگران در رشد حیات اجتماعی و توسعه فرهنگی تاثیر بسزایی دارد.
مدیرسازمان اسناد و کتابخانه ملی مازندران افزود: در مخزن سازمان اسناد و کتابخانه ملی مازندران بیش از ٢٠٠ جلد کتب، نسخههای خطی و آثار چاپ سنگی مربوط به دوران صفوی، قاجار و پهلوی با موضوعات قرآن، فقه، تاریخ و ادبیات و ١٥٢٧ برگ اسناد تاریخی از قبیل مبایعهنامه، عقدنامه، مصالحهنامه، عکس، نقشه، دفترچه و اوراق مذهبی تاریخی، اداری، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نگهداری میشود که اساتید دانشگاه، پژوهشگران و دانشجویان جهت تالیف کتب و پایاننامهها از این اسناد استفاده میکنند.
عزم جدی بر صیانت از اسناد اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران
محمد فوقی در دیدار با سعید کیاکجوری مدیر کل بنادر و دریانوردی استان مازندران بر ضرورت حفظ و نگهداری اسناد ملی مرتبط با بنادر ودریانوردی بندر نوشهر تاکید کرد.
فوقی در این نشست با قدردانی از عملکرد اثرگذار بندر نوشهر در تعامل و همکاری با مدیریت سازمان اسناد و کتابخانه ملی مازندران اظهار کرد: این مدیریت تلاش دارد ظرفیت و توانمندیهای بندر نوشهر را برای نسلهای آینده ثبت، حفظ و نگهداری کند، چرا که بندر نوشهر یکی از بنادر قدیمی مازندران است که بیشترین واردات و صادرات کالا از این بندر صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: اسناد بنادر و دریانوردی مازندران بخشی از حافظه تاریخی ملت بوده و برای کشف واقعیتها در پژوهشهای تاریخی دارای جایگاه ممتازی است. این اسناد بخشی از فرهنگ و هویت مردم مازندران به شمار میآیند و جامعهای که خواهان بازآفرینی ریشههای فرهنگی و اقتصادی، اصالت تاریخی، پیوند میان گذشته و ترسیم آینده خود است، باید از این اسناد استفاده کند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی و رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانههای عمومی استان مازندران نیز با تاکید بر افزایش همکاری دوجانبه دو دستگاه، تصریح کرد: از دیرباز کتاب احیاء کننده اندیشهها و تفکرات ارزشمندی بوده که در رشد جوامع، هویتیابی ملتها، سبک زندگی و رشد فرهنگ اسلامی اثرگذار بوده و حفظ و نگهداری کتب تاریخی و خطی و اسناد ملی نیز به عنوان یکی از شاخصهای توسعه فرهنگی برای ما دارای اهمیت است.
سکینهخاتون مهدیانپور خاطرنشان کرد: تلاش داریم در آینده تعامل بین دو دستگاه با هدف توسعه فرهنگی و بسترسازی اجتماعی در حوزههای مرتبط هر چه بیشتر افزایش یابد.
انتهای پیام
نظرات