به گزارش ایسنا، نخستین جلسه هم اندیشی فعالان بخش خصوصی حوزه دستیار صوتی هوشمند با هدف شناسایی چالشها و اقدامات لازم برای موفقیت محصول و بازار دستیار صوتی در کشور با حضور علیاصغر انصاری-معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- و محمدرضوی زاده- رییس پژوهشگاه -ICT برگزار در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
در ابتدای این هم اندیشی، نماینده سازمان نظام صنفی رایانهای کشور کلیات درخواست صنف از وزارت ارتباطات برای همکاری با بخش خصوصی را در شش محور بیان کرد: تأمین اعتبارات برای بومی سازی، ترغیب سرمایهگذاری داخلی و خارجی از طریق پیگیری معافیتهای مالیاتی و تضمینهای بازگشت سرمایه، مجاب کردن صنایع بزرگ به بکارگیری دستیار صوتی در محصولات، الزام دستگاههای دولتی به هوشمندسازی خدمات با بکارگیری دستیار صوتی، فرهنگ سازی برای سوق یافتن کسب و کارهای اینترنتی به بکارگیری دستیار صوتی هوشمند و ارائه زیرساختهای لازم پردازشی و ارتباطی.
در ادامه این هم اندیشی معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تأکید بر طرح پیشنهاد مدل همکاری و نیازمندیها توسط شرکتهای فعال از وزارت در زمینه زیرساخت، داده و حمایت مالی، اظهار کرد: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان حلقه واسط در این بین نقش بسزایی دارد و میتواند موضوعات مطرح شده توسط بخش خصوصی را مورد بررسی و کارشناسی قرار دهد و به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انتقال دهد. ایشان بر لزوم تعیین نحوه مداخله دولت ازجمله سیاستگذاری و انجام پژوهشهای منجر به فناوری، مشخص کردن سطح بلوغ شرکتها و محصولات دستیار صوتی هوشمند در کشور و نهایی کردن مدل همکاری بخش خصوصی و دولت تأکید کرد.
همچنین رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این هم اندیشی ضمن تأکید بر برگزاری این دست جلسات با بخش خصوصی، بیان کرد: در این جلسات فرصت مناسبی برای شکل گیری یک ساختار هم اندیشی منسجم برای بررسی حوزه های توسعه فناوری، محصول، بازار و رگولاتوری هوش مصنوعی ایجاد میشود که امیدواریم در ادامه بتوانیم بهره برداری حداکثری را از این فرصت داشته باشیم.
لازم به ذکر است در ادامه این هم اندیشی، مدیران شرکتهای بخش خصوصی حاضر در جلسه به بیان دیدگاههای خود پرداختند؛ ورود هوشمندانه حاکمیت به حوزه دستیار صوتی هوشمند با آسیب شناسی مصادیق قبلی توسعه بومی محصولات و پلتفرمها، تأمین زیرساختها و دادگان، تنظیمگری و بازارسازی از جمله موارد مطرح شده در این بخش بود.
مدیران استارتاپها و بخشهای خصوصی در حوزه بازارسازی، کمک وزارت در توسعه بازارهای واقعی در بخش دولتی و صنایع بزرگ حاکمیتی را خواستار شده و به اجتناب از رویکردهای دستوری و سلبی و لزوم توجه به نیازسازی و ایجاد بازارهای واقعی داخلی و در خارج از کشور تأکید کردند.
در صحبتهای مدیران بخش خصوصی به چالشهای جذب و نگهداشت نیروی انسانی و تهدیدات پیش رو در مورد عدم امکان استفاده از دادههای متن باز و مدل های پیش آموزش داده شده هم اشاره شد و لزوم حمایتهای وزارت در خصوص تأمین دادگان برای توسعه مدل های بومی یادگیری در حوزه هوش مصنوعی مورد تأکید قرار گرفت.
طبق اعلام پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پایان این هم اندیشی دکتر محمد شهرام معین- رییس مرکز توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات- ضمن جمع بندی موضوعات به برنامههای پژوهشگاه برای حمایت از تولید محصولات و خدمات هوش مصنوعی در حوزههای زیرساخت پردازشی، دادگان، رگولاتوری و خدمات ارزیابی آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: دغدغه وزارت، پشتیبانی واقعی از بخش خصوصی در این حوزه است. مقرر شد جلسه آتی در اولین فرصت پس از جلسات داخلی کارگروههای سازمان نظام صنفی رایانه به منظور تعیین جزئیات درخواستهای بخش خصوصی از وزارت و نهایی کردن مدل همکاری در حوزه دستیار برگزار شود.
انتهای پیام
نظرات